IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Οδική Ασφάλεια
Αποζημιώνονται όσοι είχαν κάλυψη για φυσικά φαινόμενα
Οι ασφαλιστικές εταιρίες καλύπτουν την καταστροφή του αυτοκινήτου από την πλημμύρα, εφόσον περιλαμβάνεται η κάλυψη στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ως κάλυψη από φυσικά φαινόμενα ή από πλημμύρες.
Μην βάζετε βαριά αντικείμενα στα πίσω καθίσματα λέει η Allianz
Σύμφωνα με τα crash tests που διεξάγει το κέντρο τεχνολογίας της Allianz (Allianz Center of Technology), τα αντικείμενα που υπάρχουν σε ένα αυτοκίνητο, μπορεί να αποβούν πολύ επικίνδυνα σε κάποιο τροχαίο ατύχημα ή ακόμα και σε κάποιο φρενάρισμα.
Χάθηκαν 370.000.000 από τον κλάδο αστικής ευθύνης οχημάτων
Περισσότερα από 150.000.000 ευρώ χάθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια στον κλάδο ασφάλισης αστικής ευθύνης οχημάτων λόγω της συνεχούς πτώσης του ασφαλίστρου, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος που αφορούν στο 7μηνο του 2014.
Αυξάνονται οι «νονοί»-μεσάζοντες του ασφάλιστρου αυτοκινήτου
Με πολλά ερωτηματικά για την εξέλιξη συνεχίζει την πορεία του ο κλάδος ασφάλισης αυτοκινήτου, όπου το πτωχευτικό ασφάλιστρο κυριαρχεί με ταυτόχρονη συσσώρευση πολλών μεσαζόντων και «νονών» μεταξύ ασφαλιστικών εταιριών και πελατών.
Μπορείς να αγοράσεις ασφάλεια όταν σε σταματήσει η τροχαία;
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του NextDeal, οδηγός ανασφάλιστου επαγγελματικού οχήματος αγόρασε ασφάλεια κρυφά -ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε- μέσω διαδικτύου, την ώρα που τον είχε σταματήσει για έλεγχο η τροχαία.
5 αστέρων το Nissan X-Trail στις δοκιμές ασφάλειας του EuroNCAP
Το νέο Nissan X-Trail, χάρη στα νέα και εξαιρετικά καινοτόμα χαρακτηριστικά ασφαλείας του, απέσπασε την κορυφαία βαθμολογία των 5 αστέρων στις -ολοένα και πιο αυστηρές- εξετάσεις του ανεξάρτητου οργανισμού ασφαλείας, EuroNCAP.
«Μαύρα κουτιά» στα αυτοκίνητα για αποφυγή ασφαλιστικής απάτης
Η Ιταλική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων ενέκρινε ένα προσχέδιο νέων κανονισμών με στόχο την προστασία από ασφαλιστικές απάτες. Οι νέοι κανονισμοί προτείνουν τη συλλογή δεδομένων από «μαύρα κουτιά» που θα εγκαθίστανται στα οχήματα και θα καταγράφουν τη συμπεριφορά του εκάστοτε οδηγού.
Αλλάζουν οι ποινές για τα ανασφάλιστα οχήματα
Αυστηρότερες ποινές και τσουχτερά πρόστιμα έως και 1.000 ευρώ για τα ανασφάλιστα οχήματα, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, με αφαίρεση άδειας ικανότητας οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων του ανασφάλιστου οχήματος από 6 μήνες έως και 2 χρόνια.
Forthnet & Nova προνόμια με νέα ασφάλιση αυτοκινήτου Anytime
Μία ενδιαφέρουσα εμπορική συνεργασία με κοινό όφελος για τους πελάτες τους, ξεκίνησαν οι Forthnet & Nova και Anytime της Interamerican, όπου όλοι οι συνδρομητές Forthnet & Nova, με κάθε νέα ασφάλεια αυτοκινήτου Anytime, κερδίζουν άμεση ιατρική βοήθεια Interamerican για έναν χρόνο.
Μειώθηκαν οι ζημιές από ανασφάλιστα οχήματα
Μειώθηκαν ελαφρώς το 1ο 6μηνο του τρέχοντος έτους (2014) οι αναγγελθείσες στο Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων ζημιές από ανασφάλιστα οχήματα σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Είναι η πρώτη χρονιά μετά το 2011, που παρατηρείται πτωτική τάση στην αναγγελία ζημιών από ανασφάλιστα οχήματα.
Νέες ρυθμίσεις για την ασφάλιση αστικής ευθύνης στο αυτοκίνητο
Νέα δεδομένα δημιουργούν για την ασφάλιση της αστικής ευθύνης του κλάδου του αυτοκινήτου, οι ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα από την Βουλή (Ν.4261/2014, άρθρο 169) με τις οποίες τροποποιούνται ή και συμπληρώνονται άρθρα του Προεδρικού Διατάγματος 237/86, με το οποίο έχει κωδικοποιηθεί ο Ν.489/1976.
Πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης από την Volvo στην Σουηδία
Η Volvo έχει δημόσια εκφράσει την άποψή της ότι τα αυτοκίνητα στο μέλλον πρέπει να διαθέτουν τέτοια τεχνολογία ασφάλειας, ώστε να μην συγκρούονται. Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας για αυτόνομη οδήγηση, η Volvo Cars ξεκίνησε ένα επαναστατικό πρόγραμμα, με τίτλο Drive Me (Οδήγησέ Με).
Φουσκωτό παιδικό κάθισμα ασφαλείας παρουσίασε η Volvo
Η Volvo παρουσιάζει την εξέλιξη στα παιδικά καθίσματα ασφαλείας με το πρωτότυπο μιας νέας γενιάς καθισμάτων που έχουν τη δυνατότητα να φουσκώνουν και να ξεφουσκώνουν κατά βούληση, για εύκολη μεταφορά ή προσαρμογή σε άλλο όχημα, χωρίς συμβιβασμούς σε ασφάλεια και λειτουργικότητα.
Βραβεύεται ο «έξυπνος» καθρέπτης της Nissan
Στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, το Παγκόσμιο Συμπόσιο Οδικής Ασφάλειας, απένειμε το βραβείο συνεισφοράς στην οδική ασφάλεια, στον «έξυπνο» καθρέπτη της Nissan, βραβείο που απονέμεται κάθε χρόνο σε οργανισμούς και ιδιώτες, που βοηθούν στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος για οδηγούς και πεζούς.
Η Nissan παρουσιάζει τον «έξυπνο» καθρέπτη
Η Nissan παρουσίασε στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης (4-16 Μαρτίου 2014) ακόμα μια πρωτοποριακή τεχνολογία, το Smart Rearview Mirror, μια κάμερα υψηλής ανάλυσης στο πίσω παρμπρίζ, συνδεδεμένη με μία οθόνη LCD στον κεντρικό καθρέπτη του αυτοκινήτου.
Το Chevrolet Spark στα IIHS Top Safety Pick για το 2014
Το Chevrolet Spark είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στην κατηγορία του που κατάφερε να περάσει τη δοκιμή πρόσκρουσης του Αμερικάνικου Ινστιτούτου IIHS (Insurance Institute for Highway Safety), κατακτώντας τον τίτλο του ασφαλέστερου αυτοκινήτου της κατηγορίας του για το 2014 (Top Safety Pick).
Ασφάλεια 5 αστέρων του EuroNCAP για το νέο Nissan Qashqai
Το νέο Nissan Qashqai, χάρη στα νέα καινοτόμα χαρακτηριστικά ασφαλείας που διαθέτει, απέσπασε την κορυφαία βαθμολογία 5 αστέρων, στις ολοένα και πιο αυστηρές εξετάσεις του ανεξάρτητου οργανισμού ασφαλείας, EuroNCAP.
Η μέγιστη αξιολόγηση παθητικής ασφάλειας US NCAP στο Audi A6
Το Αμερικανικό πρόγραμμα δοκιμών πρόσκρουσης US NCAP απένειμε στο Audi A6 τη μέγιστη βαθμολογία 5 αστέρων για την ασφάλεια στις συγκρούσεις, μία διάκριση για το μοντέλο που προστίθεται στην αντίστοιχη κορυφαία διάκριση που του απένειμε το EuroNCAP το 2011.
Κορυφαία παθητική ασφάλεια του Lexus IS300h από τον EuroNCAP
Το νέο Lexus IS 300h πέτυχε κατάταξη 5 αστέρων, συγκεντρώνοντας ποσοστό 91% για την προστασία που παρέχει σε ενήλικες επιβάτες, 85% για την ασφάλεια των παιδιών, 80% για την προστασία των πεζών και 66% για τα συστήματα υποστήριξης.
Κανονισμό για χρήση κάμερας ασφαλείας θέτει η NHTSA των ΗΠΑ
Μετά από αρκετές καθυστερήσεις, η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει έναν αναθεωρημένη κανόνα που θα μπορούσε να ωθήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες στην εγκατάσταση καμερών αντιγράφων ασφαλείας σε περισσότερα απΆ τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά τους.
1 2 3 4 5 6 7 8 9

 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Mitsubishi
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ

Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Κουτουμάτσα Αρχαίας Κορίνθου, 201 00 Κόρινθος
Τηλ.: +302741074154, +302741074072, Fax: +302741074155
E-mail: moustakas@kor.forthnet.gr
 
Χρήσιμα