IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Περιβάλλον
Οι Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες είναι έτοιμες να αμφισβητήσουν στο άμεσο μέλλον την πρωτοπόρο στα ηλεκτρικά οχήματα Tesla. Οι Daimler, BMW και VW κλείνουν την διαφορά τους και μπορούν να προσπεράσουν την αμερικανική ανταγωνίστριά τους ως το 2021.
Η Margot Robbie αποκαλύπτει το πλάνο της Nissan για την Formula E
Η Margot Robbie, πρέσβειρα της Nissan στα ηλεκτροκίνητα οχήματα, αποκάλυψε στις 12 Φεβρουαρίου 2018 ότι η Nissan θα παρουσιάσει ένα νέο ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο για την Formula E, στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, στις 6 Μαρτίου.
Το 1ο κατάστημα στην Ευρώπη αφιερωμένο στα ηλεκτρικά οχήματα Renault
Κατέχοντας επί σειρά ετών την 1η θέση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, η Renault πρωτοπορεί για ακόμα μία φορά εγκαινιάζοντας το 1ο κατάστημα που θα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στα ηλεκτρικά της μοντέλα.
Η Νορβηγία επιδιώκει μείωση επιδοτήσεων για πολυτελή ηλεκτροκίνητα
Η Νορβηγία σχεδιάζει να μειώσει τα πλούσια φορολογικά διαλείμματα για τα Tesla κι άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που της έδωσαν τον άτυπο τίτλο της χώρας με το υψηλότερο ποσοστό ιδιοκτησίας οχημάτων με μπαταρίες στον κόσμο.
Η Οξφόρδη θα γίνει η πρώτη Βρετανική πόλη χωρίς θερμικά οχήματα
Η πανεπιστημιακή πόλη της Οξφόρδης αποκάλυψε σχέδια για απαγόρευση των αυτοκινήτων βενζίνης & πετρελαίου από το κέντρο της, ως τμήμα του πιο ριζοσπαστικού συνόλου προτάσεων μέχρι σήμερα στη Βρετανία, για την καταπολέμηση της ρύπανσης.
Πράσινο φως για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού VW Microbus
Το πρωτότυπο I.D. BUZZ της VW θα εξελιχθεί κι άλλο, στα πλαίσια της προετοιμασίας για την παρουσίασή του ως μοντέλο παραγωγής, όπως ανακοίνωσαν οι πρόεδροι των Δ.Σ. των VW και VW Commercial Vehickes, Δρ. Herbert Diess και Δρ. Eckhard Scholz.
Η LG Chem αρνήθηκε ότι υπέγραψε προμήθεια μπαταριών στη VW
Η LG Chem αρνήθηκε ένα δημοσίευμα μέσου ενημέρωσης ότι υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 7 τρις γουόν (5,53 δις ευρώ) για την προμήθεια μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στον όμιλο VW. Η LG Chem προμηθεύει ήδη μπαταρίες τις VW, GM και Renault.
Οικονομία νερού από τη Nissan στο πλύσιμο των αυτοκινήτων της
Χάρη σε μια προηγμένη τεχνική που αποκαλείται Foam Wash, η Nissan στην Ινδία κατάφερε να εξοικονομήσει 6.100.000 λίτρα νερού απΆ το πλύσιμο των αυτοκινήτων της στο δίκτυο εξυπηρέτησης πελατών της σΆ όλη την χώρα τα τελευταία 3 χρόνια.
Ο πιο προηγμένος σταθμός plug-in φόρτισης στην Ευρώπη από τη Honda
Η Honda άνοιξε τον πιο προηγμένο Ευρωπαϊκό σταθμός δημόσιας φόρτισης για plug-in οχήματα στις εγκαταστάσεις της έρευνας & τεχνολογίας στο Offenbach της Γερμανίας, προηγμένης τεχνολογίας 940V, που επιτρέπει ταυτόχρονη φόρτιση σε έως 4 οχήματα.
Το Βατικανό επιχειρεί να γίνει τελείως «καθαρό» ως προς τους ρύπους
Η Opel θα συμβάλλει στο φιλόδοξο στόχο του Βατικανού να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο με μηδενικές εκπομπές CO2 χάρη στις πηγές ανανεώσιμης ενέργειας και τα ηλεκτρικά οχήματα, παραδίδοντας ένα Ampera-e στον Πάπα Φραγκίσκο.
Η ηθοποιός Margot Robbie πρέσβειρα ηλεκτροκίνητου οχήματος Nissan
Η ηθοποιός Margot Robbie είναι η νέα πρέσβειρα ηλεκτροκίνητου οχήματος της Nissan ξεκινώντας με το BladeGlider, το ριζοσπαστικό σπορ ηλεκτροκίνητο της Nissan, μια αγωνιστική διαδρομή τα μεσάνυχτα στο παγκοσμίου φήμης Grand Prix του Μονακό.
Ευφυείς προτάσεις ατομικής μετακίνησης από εργαζόμενους της Ford
Ένα καινοτόμο σύστημα προσωπικής μετακίνησης σχεδιασμένο να χωράει στο χώρο αποσκευών που καταλαμβάνει συνήθως η ρεζέρβα, είναι από τα επικρατέστερα σε διαγωνισμό καινοτομίας της Ford με θέμα τη δημιουργία μελλοντικών λύσεων μετακίνησης.
Προ των πυλών τα ενεργειακά ανεξάρτητα οχήματα
Τα ενεργειακά ανεξάρτητα οχήματα ή EIV, είναι ικανά έλασης χωρίς φυσική σύνδεση με οποιαδήποτε πηγή ενέργειας, είτε ένα ηλεκτρικό βύσμα είτε μια αντλία βενζίνης. Τα εν λόγω οχήματα είναι σε εξέλιξη και θα είναι σε ευρύτερη χρήση μέσα σε λίγα χρόνια.
Η Nissan λανσάρει το 1ο όχημα στον κόσμο ενεργειακών κυψελών SOFC
Λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Rio de Janeiro, η Nissan αποκάλυψε στην Βραζιλία το πρώτο στον κόσμο πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο όχημα τεχνολογίας ενεργειακών κυψελών με βιοαιθανόλη, βασισμένο στο e-NV200.
Χρήση αγαύης στην παραγωγή εξαρτημάτων αυτοκινήτων από τη Ford
Η Ford Motor Company συνεργάζεται με τη Jose Cuervo διερευνώντας τις δυνατότητες χρήσης του υποπροϊόντος του φυτού αγαύης -κοινώς αθάνατο- από το οποίο παράγεται η τεκίλα, με σκοπό τη δημιουργία βιώσιμων βιοπλαστικών για οχήματα Ford.
Ξεπέρασαν τις 9.000.000 πωλήσεις τα υβριδικά μοντέλα Toyota
Η Toyota Motor Corporation ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι αθροιστικές, παγκόσμιες πωλήσεις των υβριδικών οχημάτων της, μαζί με τα plug-in οχήματα, άγγιξαν τα 9.014.000 μέχρι τις 30 Απριλίου 2016, ξεπερνώντας έτσι την ένδειξη των 9.000.000.
Το VW Caddy Van στην Ελλάδα σε εκδόσεις με χρήση φυσικού αερίου
H Kosmocar (Ελληνική αντιπροσωπεία VW), μετά την επιτυχημένη συνεργασία της με την ΔΕΠΑ για την προώθηση της αεριοκίνησης με το μοντέλο VW Eco Up, προχωράει σε μία νέα συνεργασία, αυτή τη φορά με το επαγγελματικό μοντέλο, VW Caddy Van.
Παγκόσμιο «Πράσινο» Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016 το νέο Toyota Mirai
Το νέο Toyota Mirai ανακηρύχθηκε World Green Car 2016, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Στην απόφαση αυτή κατέληξε η κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από 73 εκπροσώπους του ειδικού Τύπου από 23 χώρες απΆ όλο τον κόσμο.
Το ηλεκτρικό μίνι της Nissan στο σαλόνι αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης
Η Nissan παρουσιάζει στο σαλόνι αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, ένα νέο πρωτότυπο όχημα, αμιγώς ηλεκτροκίνητο, με την κωδική ονομασία NNMC (Nissan New Mobility Concept), που σκοπό έχει να κάνει τις αστικές μετακινήσεις πιο εύκολες και πιο πράσινες.
Το πλήρως ηλεκτρικό όχημα πόλης Renault Twizy στην αγορά του Καναδά
Το Twizy, το πλήρως ηλεκτρικό 4-τροχο μοντέλο της Renault, έχει πιστοποιηθεί από τον φορέα Μεταφορών του Καναδά (Transport Canada) και τώρα μπορεί να κυκλοφορήσει στην απελευθερωμένη αγορά της χώρας της Βορείου Αμερικής.
Διαπρέπει ως ταξί στην Αθήνα η Skoda Octavia G-TEC με φυσικό αέριο
Η Skoda Octavia τελευταίας γενιάς στην έκδοση G-TEC με κίνηση από εναλλακτικό καύσιμο φυσικό αέριο έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές και ως ταξί, μιας και ήδη γίνονται πολλά αυτά που κυκλοφορούν στην Αθήνα, με χορηγό την Fisikon.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜ. ΜΕΛΑΝΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ

Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων (Ιαπωνικά-Ευρωπαϊκά) Επιβατικών Φορτηγών Αγροτικών
Λεωφ. Μαραθώνος 34, 153 43 Γέρακας (Γέφυρα Σταυρού)
Τηλ.: +302106612556, +302109221246, Fax: +302106613640
Website: www.used-carparts.gr
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
 
Χρήσιμα