IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Περιβάλλον
Με το e-Up η VW στοχεύει τους πελάτες του BMW i3
Η VW θα στοχεύει τους υποψήφιους αγοραστές του ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης BMW i3 με μια ηλεκτρική έκδοση του δικού της Up, καθώς οι Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες στοιχηματίζουν ότι τα οχήματα χωρίς εκπομπές ρύπων είναι πλέον έτοιμα να επικρατήσουν στην αγορά.
Το ηλεκτρικό BMW i3 Νοέμβριο 2013 στην αγορά από 34.950 ευρώ
Η BMW θα πουλήσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης i3 σε χαμηλότερη από την αναμενόμενη τιμή, για να ενθαρρύνει τη ζήτηση για το 1ο ηλεκτρικό της όχημα της. καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία έχει στόχο να κρατήσει τους αντιπάλους της, Audi και Mercedes, σε απόσταση.
Βραβείο σχεδιασμού Red Dot για το ηλεκτρικό Renault ZOE
Το Renault ZOE απέσπασε το βραβείο Red Dot Product Design 2013, διαγωνιζόμενο στην κατηγορία των ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων, σε μια τελετή που έλαβε χώρα στην φημισμένη Όπερα Aalto, στην πόλη Essen της Γερμανίας.
Σε κυκλοφορία στην Ιαπωνία το πρωτότυπο Nissan New Mobility
Η Nissan ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει ενοικίαση 6 οχημάτων του πρωτότυπου New Mobility στην Ιαπωνία, μοντέλου που βασίζεται πλήρως στο Renault Twizy, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο την αυλαία μιας πρωτόγνωρης εμπειρίας βιώσιμης κινητικότητας.
Καθυστερεί το ηλεκτρικό όχημα της Infiniti για πιο πολύ τεχνολογία
Ο επικεφαλής της Nissan για τον συνολικό σχεδιασμό λέει ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Infiniti έχει καθυστερήσει, διότι η premium αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να ενσωματώσει πιο προηγμένη φόρτιση και τεχνολογία μπαταρίας στο όχημα.
Την εξέλιξη του Renault Twizy μελετάει η Nissan με το Land Glider
Η Nissan εργάζεται πάνω σε ένα καινοτόμο αστικό ηλεκτρικό όχημα που λέει ότι βελτιώνει το Twizy που παράγεται από τον συμμαχικό της συνεργάτη, Renault. Το 2008, η Nissan παρουσίασε το στενό, διθέσιο πρωτότυπο Land Glider που έστριβε όπως μια μοτοσικλέτα, αλλά με την ασφάλεια ενός 4-τροχου.
Το Opel Ampera στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τρίαθλου ITU
Το Opel Ampera είναι το αυτοκίνητο-προπομπός στα 3 τελευταία Ευρωπαϊκά σκέλη του παγκοσμίου πρωταθλήματος τρίαθλου 2013 της διεθνούς ομοσπονδίας τρίαθλου (ITU). Η Opel είναι επίσημος προμηθευτής αυτοκινήτων κι από τους κύριους χορηγούς των αγώνων.
Η Daimler αρνείται να αφαιρέσει απαγορευμένο ψυκτικό από την ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προειδοποιήσει τη Γερμανία που αντιμετωπίζει πιθανή δράση σχετικά με την άρνηση της Daimler να αφαιρέσει ένα απαγορευμένο ψυκτικό από τα νέα αυτοκίνητα, αφού η Γαλλία κινήθηκε για να εμποδίσει περισσότερες πωλήσεις Mercedes εντός των συνόρων της.
Καλύτερη «πράσινη» μάρκα παγκοσμίως η Toyota για το 2013
Η Toyota ανακηρύσσεται για 3η συνεχόμενη χρονιά Best Global Green Brand από την Interbrand. Η αναφορά βασίζεται σε μία μέθοδο που προσδιορίζει κατά πόσο απέχουν οι περιβαλλοντικές επιδόσεις της εταιρίας από τις πραγματικές περιβαλλοντικές πρακτικές.
Επένδυση 3 δις ευρώ της BMW για τα ηλεκτρικά της οχήματα
Η BMW χρησιμοποιεί τα έσοδα από την εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων στην Κίνα για να επενδύσει συνολικά 3 δις ευρώ στη νέα γκάμα ηλεκτρικών της οχημάτων «i» μέχρι το τέλος του 2013, σύμφωνα με δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.
Περιοριστή ταχύτητας στα φορτηγά θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση
Η μέγιστη ταχύτητα των φορτηγών στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 120 χ.α.ώ., σύμφωνα με πρόταση που υποστηρίζεται από την επιτροπή περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η Opel ισχυρίζεται ότι θα μειώσει 27% το μέσο όρο των ρύπων της
Η Opel ισχυρίζεται ότι με τους νέους κινητήρες θα μειώσει τις μέσες εκπομπές CO2 κατά 27% από το 2020, έτσι ώστε να συμμορφωθεί με τους πιο αυστηρούς κανονισμούς εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Opel θα ανανεώσει κατά 80% το χαρτοφυλάκιο των κινητήρων και θα προσθέσει νέα συστήματα μετάδοσης.
10-τάχυτο κιβώτιο αναπτύσσει η VW για περισσότερη οικονομία
Η VW αναπτύσσει ένα 10-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για να βοηθήσει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων των οχημάτων της, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Martin Winterkorn, ένα από μια σειρά τεχνολογιών μετάδοσης που η VW εστιάζει για την μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση της.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση μειώνει τους μελλοντικούς στόχους ρύπων
Οι πολιτικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν υποστηρίξει μια συμβιβαστική συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα οχήματα αρχής γενομένης από το 2020 και επίσης ζήτησαν τη θέσπιση στόχου για το 2025 που θα κάνει τα αυτοκίνητα ακόμα πιο αποδοτικά.
Πάνω από 5.000.000 οι πωλήσεις υβριδικών Toyota και Lexus
Η Toyota Motor Corporation ανακοίνωσε ότι οι αθροιστικές παγκόσμιες πωλήσεις των υβριδικών της ξεπέρασαν τα 5.000.000 στις 31 Μαρτίου 2013, φτάνοντας τις 5.125.000 μονάδες, ενώ από τον Απρίλιο (2013) πουλάει 19 υβριδικά επιβατικά κι ένα plug-in υβριδικό σε περίπου 80 χώρες και περιοχές στον κόσμο.
Οι νέοι diesel κινητήρες της Opel με δυνατότητα υβριδοποίησης
Η νέα οικογένεια κινητήρων πετρελαίου της Opel θα μπορούσε να υβριδοποιηθεί αν χρειαστεί για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αυστηρότερων κανόνων εκπομπών ρύπων CO2 στην Ευρώπη, που αναμένονται το 2020 και το 2025.
Υβριδική plug-in έκδοση της Panamera παρουσιάζει η Porsche
Η Porsche θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του πρώτου της plug-in υβριδικού μοντέλου τον Ιούλιο του 2013, με τιμή που ξεκινάει από 110.409 ευρώ (τιμή στη Γερμανία). Η 416 ίππων Panamera S E-Hybrid θα κάνει το ντεμπούτο της στο σαλόνι αυτοκινήτου της Σαγκάης στις 21 Απριλίου 2013.
Η Tesla προσφέρει το Model S με μηνιαία μίσθωση 500 δολάρια
Η Tesla Motors Inc. δήλωσε ότι θα ξεκινήσει το πρώτο πρόγραμμα χρηματοδότησης για το επαναφορτιζόμενο sedan Model S, καθώς η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο κ. Elon Musk, επιδιώκει να οικοδομήσει τα πρώτα 3μηνιαία κέρδη της εταιρίας.
Άρχισε η Ευρωπαϊκή παραγωγή του ηλεκτρικού Leaf της Nissan
Η Nissan άρχισε την παραγωγή του ηλεκτρικού της μοντέλου Leaf για τις Ευρωπαϊκές αγορές στο εργοστάσιό της στο Sunderland, βορειοανατολικά της Αγγλίας, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013. Η φίρμα είπε ότι έχουν γίνει 100 αλλαγές στο Leaf, μία εξ αυτών η ενίσχυση της αυτονομίας σε 199 χλμ., από 175.
Το Opel Ampera στο πολικό ψύχος της Βαλτικής θάλασσας
Οι χιονισμένοι και παγωμένοι δρόμοι είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες. Στην Εσθονία, οι θερμοκρασίες πέφτουν τόσο χαμηλά ώστε κάποια τμήματα της Βαλτικής θάλασσας παγώνουν με αποτέλεσμα να τα περνάς με αυτοκίνητο μέχρι και 50 ημέρες το χρόνο, κάτι μοναδικό στην Ευρώπη.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Η. ΕΥΤΥΧΙΑΚΟΣ

Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ Παντός Τύπου (Φανοποιΐας/Αναλώσιμα) & Μάρκας
Αθηνών 105, 241 00 Καλαμάτα
Τηλ.: +302721020401, Τηλ. & Fax: +302721092221
E-mail: info@eftihiakos.gr, Website: www.eftihiakos.gr
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.

 
Χρήσιμα