IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Περιβάλλον
Ηλεκτρικό όχημα πόλης παρουσίασε η Honda
Η Honda παρουσίασε το Micro Commuter Prototype, ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα για καθημερινές μετακινήσεις μικρών αποστάσεων. Έχει μήκος 2,5 μέτρα, πλάτος 1,25 μ., ύψος 1,445 μ., αναπτύσσει τελική ταχύτητα 80 χ.α.ώ., με αυτονομία 60 χλμ. και 3 ώρες διάρκεια φόρτισης της μπαταρίας.
Η Fiat αντιμετωπίζει δυναμικά την κλιματική αλλαγή
Η δέσμευση περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών της Fiat αναγνωρίσθηκε στους δείκτες Carbon Disclosure Leadership Index και Carbon Performance Leadership Index, σύμφωνα με το CDP Italy 100 Climate Change Report 2012, της Accenture S.p.A και της CDP.
Στόχο 500.000 ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως θέτει η GM
Η General Motors έχει ως στόχο μέχρι το 2017 να παράγει μέχρι και 500.000 οχήματα το χρόνο που περιλαμβάνουν κάποια με ηλεκτρική ενέργεια από θερμικό κινητήρα, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων όπως το plug-in υβριδικό Chevrolet Volt.
Σταματάει το project της ηλεκτρικής έκδοσης του Opel Adam
Η Opel έχει σταματήσει την ανάπτυξη μιας προγραμματισμένης ηλεκτρικής έκδοσης του νέου Adam, επικαλούμενη το υψηλό κόστος, ενώ είχε προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί την τεχνολογία από το επικείμενο Chevrolet Spark EV.
Το Honda Jazz Hybrid στον 30ό Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας
Το υβριδικό Honda Jazz Hybrid θα είναι ο πλοηγός των 9.500 δρομέων που θα καλύψουν τη διαδρομή των 42 χλμ. του 30ού Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012, αφιερωμένος στη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.
Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ της Ford στη Γερμανία
Η Ford εγκαινίασε μία εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στην περιοχή Merkenich-Cologne της Γερμανίας. Οι ηλιακοί συλλέκτες είναι εγκατεστημένοι στη στέγη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ανταλλακτικών & Διανομής της Ford και παράγουν ηλεκτρική ενέργεια 1.100 MWh το χρόνο.
Ακόμη πιο οικονομικό το Opel Corsa 1.3 CDTI ecoFlex
Το πιο οικονομικό Opel Corsa τώρα γίνεται ακόμα πιο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Το 3θυρο Corsa 1.3 CDTI ecoFlex των 95 ίππων με σύστημα Start/Stop, χρειάζεται μόλις 3,3 λίτρα/100 χλμ., που αντιστοιχεί σε εκπομπές CO2 μόλις 88 γραμμ./χλμ.
Σασί υβριδικού supercar παρουσιάζει η Ferrari
H Ferrari λέει ότι θα ξεκινήσει το πιο ισχυρό αυτοκίνητο δρόμου όλων των εποχών στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο του 2013 ένα υβριδικό όχημα βενζίνης-ηλεκτρισμού, που αντικαθιστά την περιορισμένη έκδοση Enzo.
Νέο Skoda Citigo CNG με κινητήρα φυσικού αερίου
Το νέο Citigo θα είναι διαθέσιμο από τον Νοέμβριο (2012) και με κινητήρα φυσικού αερίου CNG (Compressed Natural Gas). Τη βάση αποτελεί ο 3-κύλινδρος κινητήρας 1.0 λίτρου που αποδίδει πλέον 68 ίππους.
Η Καλιφόρνια επιχορηγεί το νέο SUV μοντέλο της Tesla
Η Tesla έλαβε 10.000.000 δολάρια επιχορήγηση από την Αμερικανική πολιτεία της Καλιφόρνιας για να αγοράσει τον εξοπλισμό συναρμολόγησης και να προσλάβει 500 εργαζόμενους για να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό SUV μοντέλο στην πολιτεία.
Ο όμιλος PSA διακόπτει τη συνεργασία με τη BMW στα υβριδικά οχήματα
Ο όμιλος PSA/Peugeot-Citroen ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τη συνεργασία με την BMW στην έρευνα των υβριδικών οχημάτων, αναπτύσσοντας παράλληλα μια συμμαχία με τη GM. PSA και BMW δεν θα παράγουν οχήματα από κοινού ή οποιαδήποτε εργοστάσια μαζί για τα μοντέλα.
Δύο παγκόσμια ρεκόρ ηλεκτρικών οχημάτων από τη Fisker
Η Fisker Automotive βοήθησε στο να γίνουν 2 νέα παγκόσμια ρεκόρ για τα ηλεκτρικά οχήματα σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Ολλανδό dealer της εταιρίας, Fisker Nederland.
Στην παραγωγή μπαταριών ηλεκτροκίνησης εστιάζει η Bosch
Η Bosch επαναπροσδιορίζει τη θέση της στο χώρο ανάπτυξης και παραγωγής μπαταριών για υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα. Έτσι, θα κάνει την καλύτερη δυνατή χρήση των δυνατοτήτων της, καθώς και να τις αναπτύξει περαιτέρω.
5 αστέρων το Toyota Prius στο ADAC EcoTest 2012
Το Toyota Prius αρίστευσε στο νέο και αυστηρότερο EcoTest της μεγαλύτερης Γερμανικής λέσχης αυτοκινήτου ADAC, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 55 άλλα αυτοκίνητα τα οποία δοκιμάστηκαν με βάση τα νέα κριτήρια, σε ίδιες συνθήκες.
Η Opel παράγει αυτοκίνητα με τη συμβολή ηλιακής ενέργειας
Η Opel συνεχίζει την εκστρατεία της για τη χρήση ηλιακής ενέργειας και θέτει σε λειτουργία μία από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές μονάδες φωτοβολταϊκών οροφής μέγιστης ισχύος 8,15 mW.
Συνεργασία Renault και LG για την παραγωγή EV μπαταριών
Ο όμιλος ηλεκτρονικών LG Corp. μπορεί να παράγει ηλεκτρικές μπαταρίες οχημάτων για τη Renault στη Γαλλία. Η Renault διεξάγει κοινή έρευνα με την LG και το ερευνητικό ινστιτούτο ενέργειας CEA στη Γαλλία για την κατασκευή της επόμενης γενιάς μπαταριών στη χώρα.
Λάδι φασολιού σόγιας στην παραγωγή ελαστικών
Η Αμερικανική εταιρία παραγωγής ελαστικών Goodyear ανήγγειλε μια εξέλιξη που θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά τους καταναλωτές και το περιβάλλον με τη μείωση της ποσότητας παραγώγων του πετρελαίου που χρησιμοποιούνται στα ελαστικά, ενώ συγχρόνως, θα επεκτείνει και τη διάρκεια ζωής τους.
Πράσινες επενδύσεις της Κίνας σε Αμερικανικές εταιρίες
Τον Φεβρουάριο (2012), η Smith Electric Vehicles υπέγραψε επιστολή ενδιαφέροντος με την Wanxiang Group για μία επένδυση 25.000.000 δολαρίων με μετοχές στη Smith από τη Wanxiang και μια δέσμευση για μια κοινοπραξία στην Κίνα 75.000.000.
Η Mitsubishi σταμάτησε τα ηλεκτρικά οχήματα προς την Peugeot
Η Mitsubishi δήλωσε την Τετάρτη 8 Αυγούστου (2012) ότι έχει προσωρινά σταματήσει τις αποστολές του ηλεκτρικού αυτοκινήτου i-MiEV προς την PSA/Peugeot-Citroen. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις παραδόσεις οχημάτων, iOn για την Peugeot και C-Zero για τη Citroen στην Ευρώπη.
Δυναμική διαφημιστική καμπάνια της Fisker στις ΗΠΑ
Στην πρώτη μεγάλη διαφημιστική καμπάνια της στα εθνικά μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, η Fisker Automotive, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής πολυτελών ηλεκτροκίνητων οχημάτων με εκτεταμένη αυτονομία, γιορτάζεται την επανάστασή της, συνδυάζοντας τη βιώσιμη αυτοκίνηση με την προηγμένη τεχνολογία και τη σχεδίαση.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
Β. ΠΑΠΑΛΟΥΔΗΣ ΑΕ

Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων, Είδη Φανοποιΐας & Μηχανικά Μέρη
Αθηνών 208, 124 61 Χαϊδάρι
Τηλ.: +302105822227, +302105822228, +302105822229
Fax: +302105822437, +302105822501
Αρκαδίας, θέση Μακρύ Λιθάρι (Κεντρική Αποθήκη), 193 00 Ασπρόπυργος
Τηλ.: +302105572183-4
E-mail: papaloudis@hol.gr, Website: www.papaloudis.gr
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα