IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Κύριο Θέμα
Νέα διόδια στην Κορίνθου-Πατρών
Η εξάπλωση των σταθμών διοδίων -που αποτελούν πλέον βραχνά, έως και «μάστιγα» των κατόχων αυτοκινήτων- συνεχίζεται, με την κατασκευή ακόμη ενός σταθμού από την εταιρία Ολυμπία Οδός στο 166ο χλμ. Κορίνθου-Πατρών.
Άρχισαν οι online πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων
Ψηφιακές πωλήσεις αυτοκινήτων; Η Hyundai Motor και η εταιρία Rockar, που ασχολείται με τη ψηφιακή λιανική πώληση, παρουσίασε την πρώτη ψηφιακή εμπειρία λιανικής πώλησης αυτοκινήτων στον κόσμο, την Rockar Hyundai.
Κατασκευαστές σταματούν τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ρωσία
Ορισμένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων σταμάτησαν προσωρινά να πουλάνε αυτοκίνητα στην Ρωσική αγορά, θεωρώντας ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουν μία σημαντική πτώση του εθνικού νομίσματος της χώρας.
«Θερμό» το ημερολόγιο της Pirelli για το 2015
Το καθιερωμένο εδώ και δεκαετίες Ημερολόγιο Pirelli, στην έκδοση για το 2015, μέσω του φωτογραφικού φακού του σπεσιαλίστα του είδους Steven Meisel, εστιάζει κατά πολύ στο όμορφο φύλο και γίνεται «θερμό» στα όρια της... αντοχής!
Σε παρακολουθώ όταν οδηγείς κι ας μην σε... βλέπω!
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στέλνουν ένα μήνυμα στους πελάτες τους: «Το όταν κι όπως οδηγείτε είναι δική σας υπόθεση, όχι δική μας». Αφορμή, ένα μεγάλο θέμα που γεννάται με την συνδεσιμότητα των οχημάτων, τα προσωπικά δεδομένα.
Πέραν της μίας εργολαβίες για τον A/T Πάτρας-Πύργου ζητά ο ΣΑΤΕ
Πρέπει να δοθεί η ευκαιρία συμμετοχής και μικρομεσαίων εταιριών, να αυξηθεί ο ανταγωνισμός προς όφελος του δημοσίου, αλλά και να διατηρηθούν θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό κλάδο, ζητάει o Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιριών.
Άνεμος αισιοδοξίας και κερδοφορίας για την θρυλική Lotus
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Lotus, κ. Jean-Marc Gales, δηλώνει πεπεισμένος ότι μπορεί να κάνει την μάρκα και πάλι κερδοφόρα, με περικοπή θέσεων εργασίας, προσθέτοντας εμπόρους και ενισχύοντας την γκάμα των μοντέλων της.
Ανεβαίνει η αξία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας
Μετά από μία 6ετία διαρκούς ύφεσης που οδήγησε σε 20ετές χαμηλό, η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία ανακάμπτει σταθερά από το 2013, ανεβάζοντας παράλληλα και την αξία των κατασκευαστών στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα.
Αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων παρουσιάζει η ΕΛΣΤΑΤ
Αν και είναι πολλές οι καμπάνιες που γίνονται για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα από κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, η ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία) ανακοίνωσε την αύξησή τους τον Ιούνιο του 2014.
Αύξηση 30% στο κόστος του ενιαίου εισιτηρίου των ΜΜΜ
Ο όμιλος ΟΑΣΑ μπορεί να ανακοινώνει την μείωση της τιμής του ενιαίου εισιτηρίου από 1,40 σε 1,20 ευρώ, όμως η μείωση της χρονικής του διάρκειας από 90’ σε 70’, συνεπάγεται αύξηση στο πραγματικό κόστος μετακίνησης κατά 30%!
Οι νταβατζήδες των διοδίων!
Μπορεί να ακούγεται βαρύς ο χαρακτηρισμός, αλλά μετά από την επίθεση που δεχθήκαμε από τον υπεύθυνο(;) του εργοταξίου «γκρεμίσματος» των ανενεργών διοδίων πριν την Χαλκίδα, δε νομίζουμε ότι χωράει κάτι άλλο εδώ!..
Άλλαξε ο υπολογισμός του φόρου πολυτελείας σε μεταχειρισμένα ΙΧ
Σύμφωνα με πρόσφατη αλλαγή της νομοθεσίας, ο υπολογισμός του φόρου πολυτελείας σε ΙΧ οχήματα που εισήχθησαν στην Ελλάδα ως μεταχειρισμένα, γίνεται όχι με βάση την 1η άδεια κυκλοφορίας στη χώρα, αλλά αυτής ως καινούργιου.
Μείωση τιμών σε εισιτήρια και κάρτες ΜΜΜ από τον Σεπτέμβριο
Τη νέα στρατηγική του ΟΑΣΑ, που περιλαμβάνει και σημαντική μείωση του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών από 1η Σεπτεμβρίου (2014), παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΑΣΑ, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης.
Γιγαντοοθόνες μετάδοσης του FIFA World Cup από την Hyundai
Η Hyundai Motor, επίσημος συνεργάτης του FIFA World Cup Brasil 2014, ανακοίνωσε τις 4 περιοχές στην Ευρώπη όπου θα συγκεντρωθούν οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου για να μοιραστούν το πάθος και τον ενθουσιασμό του πιο δημοφιλούς αθλητικού γεγονότος του κόσμου.
Έκπτωση στην Αγορά του Καταναλωτή οι κάτοχοι καρτών ΟΑΣΑ
Έκπτωση 5% σε όλες τις αγορές προϊόντων από την Αγορά του Καταναλωτή θα απολαμβάνουν οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΑ.
Πρόστιμο 35.000.000 δολάρια στην GM για καθυστέρηση ανάκλησης
Οι ρυθμιστικές αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ ήρθαν σε μία συμφωνία με την General Motors να πληρώσει η τελευταία ένα κυβερνητικό πρόστιμο 35.000.000 δολαρίων για τις «θανάσιμες» καθυστερήσεις σε ανακοινώσεις ανάκλησης οχημάτων.
Αγωγή της χήρας του Roger Rodas στην Porsche
Η κα. Kristine Rodas, χήρα του Roger Rodas που τον Νοέμβριο του 2013 σκοτώθηκε με τον ηθοποιό Paul Walker με μία Porsche Carrera GT σε βίαιη πρόσκρουση, κατέθεσε μήνυση κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας για αδικαιολόγητο θάνατο.
Νέο νομοθετικό πλαίσιο για την ασφάλιση των αυτοκινήτων
Ένα νέο, πιο ξεκάθαρο και λειτουργικό νομοθετικό πλαίσιο διαμορφώνεται στην υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου, με το νόμο «Πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/36/ΕΕ), κατάργηση ν.3601/2007 και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε την Παρασκευή 2 Μαΐου (2014) από τη Βουλή των Ελλήνων.
Με 316 χ.α.ώ. σε βρεγμένο οδόστρωμα!
Πριν κάποια χρόνια θα ακουγόταν ως ένα αστείο ψέμα, όμως πρόκειται για μία πραγματικότητα, το να κινείται κανείς με ασφάλεια σε βρεγμένο οδόστρωμα με πολύ υψηλές ταχύτητες, όπως τα 316 χ.α.ώ. του Valtteri Bottas στο GP της Κίνας.
Οι θεσμοί λειτουργούν όταν οι πολίτες είναι ενεργοί
Κάθε πολίτης έχει κατοχυρωμένα δικαιώματα, συνταγματικά και νομικά, που οφείλει να γνωρίζει, για να ξέρει πότε και αν θα πρέπει να αποδέχεται τις όποιες υποχρεώσεις του αποδίδονται. Οι θεσμοί λειτουργούν, όταν οι πολίτες είναι ενεργοί.
1 2 3 4 5 6 7

 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Smart
Κ. ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ ΑΕΒΕ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
9ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αθηνών, 455 00 Ιωάννινα
Τηλ.: +302651085204, +302651085205, Fax: +302651090098

 

 
Χρήσιμα