IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Κύριο Θέμα
Σεμνά και ταπεινά...
Η σεμνότητα και η ταπεινοφροσύνη είναι αρετές που συναντάμε σε ελάχιστους ανθρώπους στον κόσμο, αριθμός που μέρα με την ημέρα τείνει να ελαχιστοποιείται όλο και πιο πολύ. Σεμνός και ταπεινός ο Πάπας Φραγκίσκος και ως οδηγός.
Στροφή στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα κάνει η Γερμανία
Με τους Γερμανούς καταναλωτές έξω από τις βιτρίνες των εκθέσεων καινούργιων αυτοκινήτων, οι αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας επεκτείνουν διαρκώς τις επιχειρήσεις τους γύρω από την εκμετάλλευση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.
Η Τυπογραφία γίνεται (πλέον) μουσειακή
Όταν πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε στο μέλλον πλήρως «ηλεκτρονικοί», αρχές του 2010, είχαμε ήδη αξιολογήσει το μέλλον της ενημέρωσης και το γεγονός ότι όλα τα έντυπα, αργά ή γρήγορα, θα γίνουν «μουσειακά».
Επέκταση προς τα κάτω χρειάζεται η Maserati
Μετά το λανσάρισμα της Ghibli και την ανακοίνωση της μητρικής Fiat για στόχο πωλήσεων της Maserati, από 6.000 μονάδες που ήταν το 2012, σε 50.000 μέχρι το 2015, το σχέδιο αυτό δύσκολα θα πετύχει χωρίς εκ νέου επέκταση της μάρκας, με διεύρυνση στις μικρότερες κατηγορίες.
Το «ΙΧ αυτοκίνητο motor show» το παλαιότερο περιοδικό αυτοκινήτου στην Ελλάδα
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την παραποίηση της ιστορίας. Κι αυτό έγινε σε βάρος του ιστορικού περιοδικού αυτοκινήτου «ΙΧ αυτοκίνητο motor show» του παλαιότερου περιοδικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα και εκ των παλαιότερων στην Ευρώπη και τον κόσμο.
Κάθε μήνα και νέος πάτος στην αγορά αυτοκινήτου της Ελλάδας
Κάθε μήνας που περνάει, η Ελληνική αγορά αυτοκινήτου καταγράφει ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ σ’ ένα βαρέλι δίχως πάτο. Στελέχη των εμπορικών επιχειρήσεων του κλάδου πιστεύουν ότι αν δεν αντιστραφούν οι δείκτες της αγοράς, το 2013 θα αποτελέσει την ταφόπλακα στο χώρο του αυτοκινήτου.
Renault-Nissan Alliance: Το «χταπόδι» της αυτοκινητοβιομηχανίας
Ο Γαλλο-Ιαπωνικός όμιλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, μεθοδεύει τις βάσεις που θα τον εδραιώσουν στο παγκόσμιο στερέωμα του κλάδου της βιομηχανίας της αυτοκίνησης. Άλλωστε, ο ανταγωνισμός, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια.
Ford στα... κάρβουνα!
Καζάνι που βράζει έχει γίνει η αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, καθώς η συνεχιζόμενη κρίση χρέους του ευρώ, οδηγεί τους κατασκευαστές σε αφόρητη πίεση απέναντι στα εργατικά τους συνδικάτα, σε βαθμό κοινωνικής έκρηξης.
Εργοστάσιο αυτοκινήτων στη... Μακεδονία; Ποια Μακεδονία;!
Αφορμή για το άρθρο αυτό, αποτελεί άρθρο του κ. Τζες Σνάιντερ (Jesse Snyder), αρθρογράφου για την Automotive News, που αναρτήθηκε στην Automotive News Europe την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 (CET 06:01).
Qoros: Μια σοβαρή παγκόσμια πρόταση από την Κίνα
Ο σύγχρονος Κολόμβος ξεκινάει από την Κίνα με σκοπό να κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο. Ονομάζεται Qoros και θα αποβιβαστεί επίσημα στην Ευρώπη στο επικείμενο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2013.
Ολική καταστροφή για την αγορά αυτοκινήτου
Με τους όγκους της αγοράς αυτοκινήτου να συμπιέζονται όλο και πιο πολύ, τόσο στην Ευρώπη και ακόμη περισσότερο στη Ελλάδα, δικαίως θα μπορούσαμε να μιλάμε για ολική καταστροφή της αγοράς αυτοκινήτου μέσα στο 2012.
Ψηφιακές αντιπροσωπείες: Το επόμενο μεγάλο βήμα ή ένα τέχνασμα καταδικασμένο σε αποτυχία;
Η Audi πιστεύει ότι δεν χρειάζεται έναν εκθεσιακό χώρο γεμάτο αυτοκίνητα για να προβεί σε πώληση, ιδιαίτερα στους νέους, αγοραστές σε πολυσύχναστες μεγάλες πόλεις που χειρίζονται και κατανοούν καλύτερα την ψηφιακή τεχνολογία.
Μεγάλο πλήγμα για την οικονομία η αύξηση του ΦΠΑ
Κάθε αύξηση φόρου συνεπάγεται αντιστρόφως ανάλογη συμπεριφορά στην αγορά. Ειδικά αν πρόκειται για φόρο που επηρεάζει τις συναλλαγές των ανθρώπων σε καθημερινή βάση, όπως ο φόρος προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ).
Εκτός ΣΕΑΑ η GM Hellas
Με μία απλή και λιτή ανακοίνωση, η GM Hellas ΑΕ δήλωσε στα ΜΜΕ ότι δεν είναι πλέον μέλος του ΣΕΑΑ. Η αποχώρηση οφείλεται στη διαφωνία της εταιρίας με το Καταστατικό του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, που αναφέρεται στην σχέση μεταξύ της οικονομικής συνεισφοράς των μελών (τακτική και έκτακτη εισφορά) και το αναλογούν δικαίωμα ψήφων που διέπουν την εκπροσώπηση των εταιριών στον Σύνδεσμο.
Επικείμενη αύξηση τελών διοδίων
Σιωπηρά οι εταιρίες που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς μας δρόμους ετοιμάζουν αύξηση των τελών διοδίων, στην προσπάθειά τους να ισοσταθμίσουν τις απώλειες από τις μαζικές αρνήσεις πληρωμών μεγάλης μερίδας οδηγών.
Πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση κακοκαιρίας
Καθώς βρισκόμαστε στην «καρδιά» του χειμώνα, ακολουθείστε μερικές χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση δύσκολων καιρικών συνθηκών, που πιθανό να επηρεάσουν αρνητικά τις μετακινήσεις σας εντός και εκτός πόλης.
Τέλη κυκλοφορίας, τεκμήρια, έκτακτη εισφορά και... ευτυχισμένο το 2012
Τέλη κυκλοφορίας, τεκμήρια και (πιθανή) έκτακτη εισφορά, έρχονται να πλήξουν όσους βρήκε η κρίση με επιβατικά Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 2.000 κυβικών εκατοστών. Κατά τα φαινόμενα, θα έχουμε (και πάλι) πολλές καταθέσεις πινακίδων.
«Επιδημία» κλοπής/πυρός αυτοκινήτων
Πολλοί ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, επιχειρούν να ξεφορτωθούν τα αυτοκίνητά τους με κάθε τρόπο, προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα της αποζημίωσης από τις ασφαλιστικές εταιρίες.
Υπό εξαφάνιση η Lancia από την Ελληνική αγορά
Ένα μεγάλο δράμα εξελίσσεται για τη Lancia στην Ελληνική αγορά, όπου η «παρασκηνιακή» αλλαγή της εκπροσώπησή της στη χώρα μας, την οδηγεί σε εξαφάνιση από την Ελλάδα, με τρόπο επώδυνο για τη μάρκα και τους πελάτες της.
Κρίση στην αυτοκινητοβιομηχανία «Made in Greece»
«Η Ελληνική κρίση χρέους μπορεί να έχει αντίκτυπο στις αυτοκινητοβιομηχανίες, μέσω της επίδρασής της στο ευρώ και τη διαθεσιμότητα των πιστώσεων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler, κ. Dieter Zetsche.
1 2 3 4 5 6 7

 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Fiat
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ

Συνεργείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ (Ευθυγραμμίσεις/Ζυγοσταθμίσεις)
Μαχητών Σχολής Χωροφυλακής 56 (Περιβόλια), 741 00 Ρέθυμνο
Τηλ.: +302831055252, Fax: +302831025194
 
Χρήσιμα