ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ

Ο Μιχάλης Κοσκινάς γεννήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του 1956 στην Αθήνα. Το 1968 εισήχθη στην σχολή ΣΔΥΝ (Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού) όπου και αποφοίτησε το 1971. Κατόπιν, εγγράφηκε στη σχολή Σταυράκου με ειδίκευση οπερατέρ το 1972, ενώ παράλληλα εργάστηκε ως βοηθός εικονολήπτη στην ΕΡΤ και αργότερα, ως ανταποκριτής ξένου Τύπου στους τηλεοπτικούς σταθμούς ABC, RAI, ΡΙΚ και CBS. Το 1973 εντάχθηκε στο εργατικό δυναμικό της ΕΡΤ και παρέμεινε για 10 περίπου χρόνια, συνεχίζοντας ως εξωτερικός συνεργάτης της Ελληνικής Τηλεόρασης.

Με το χώρο του αυτοκινήτου ασχολήθηκε από τα 17 του χρόνια, όταν έγινε κριτής αγώνων αυτοκινήτου της ΕΛΠΑ. Παράλληλα, ήταν ο δημιουργός της δεύτερης Ελληνικής εκπομπής αυτοκινήτου (πρωτεργάτης εδώ ήταν ο αείμνηστος Ίκαρος) με τίτλο «Οδηγός & Αυτοκίνητο», η οποία υπάρχει μέχρι και σήμερα, προβαλλόμενη σε διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας, και στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια.

 

Ο Μιχάλης, έχει ταξιδέψει οδικώς περισσότερο από κάθε Έλληνα οδηγό σε πολλές χώρες, εντός και εκτός Ευρώπης, έχοντας στο ενεργητικό του εκατομμύρια χιλιόμετρα, δημιουργώντας πολλές εκπομπές ταξιδιωτικού χαρακτήρα, ενώ έχει καλύψει για πολλά χρόνια σημαντικά γεγονότα στο χώρο της αυτοκίνησης και των αγώνων, όπως τα μεγάλα διεθνή σαλόνια αυτοκινήτου της Ευρώπης (Γενεύη, Παρίσι, Φρανκφούρτη), το σύγχρονο και ιστορικό ράλι Μόντε Κάρλο, καθώς και πολλές διεθνείς εκδηλώσεις λεσχών φίλων αυτοκινήτου, που έχουν γίνει σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Ο Μιχάλης αναλαμβάνει τις παραγωγές οπτικοακουστικού υλικού για το ixauto.gr, καλύπτοντας την εικονοληψία, την επεξεργασία εικόνας και το μοντάζ.