Γιώργος Χειμωνέτος

Ο Γιώργος Χειμωνέτος έχει συνδεθεί με το ποδήλατο, περισσότερο από κάθε άλλον Έλληνα! Είναι Ολυμπιονίκης του αθλήματος της Ποδηλασίας κι ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες Αθλητές, λόγω της επαγγελματικής του ενασχόλησης με την τηλεόραση και των χώρο του θεάματος. Γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου του 1972 στη Ρόδο. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά κι έχει έντονη δραστηριότητα στον επιχειρηματικό χώρο. Παράλληλα παρουσιάζει σημαντική κοινωνική δράση, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως πρεσβευτής του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Έκανε από μικρός την ζωή του… ποδήλατο και δεν μετάνιωσε γι’ αυτό! Η αθλητική του καριέρα είναι γεμάτη από επιτυχίες! Είναι 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, άλλες τόσες πρωταθλητής Ευρώπης και 12 φορές πρωταθλητής Ελλάδος. Έχει σπάσει 20 φορές το Πανελλήνιο Ρεκόρ στα 200 μέτρα Race Track! Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, κατέκτησε Ολυμπιακή Διάκριση στην Ποδηλασία Πίστας.

Παράλληλα με την ποδηλασία, ασχολήθηκε και με τον χώρο της μόδας και του θεάματος. Η τηλεοπτική του καριέρα ξεκίνησε το 1994, ως συμπαρουσιαστής της Ρούλας Κορομηλά στην εκπομπή «Bravo» κι από τότε, έχει συμμετάσχει σε πάνω από 7 σήριαλ. Ως μοντέλο, έχει βγάλει 3 προσωπικά ημερολόγια κι έχει συμμετάσχει σε καμπάνιες μεγάλων εταιρειών όπως Nike, Adidas, Oakley, Rilken κ.α. αλλά και στις πασαρέλες των μεγαλύτερων Ελλήνων σχεδιαστών.

 

Ο Γιώργος, ως ο πλέον ειδικός, ηγείται των θεμάτων της ποδηλασίας και με την τεράστια γνώση του στο ποδήλατο, συμβάλει στην ευρεία αποδοχή αυτού του μέσου, ως χόμπι ή ως μέρος της καθημερινότητας στις μετακινήσεις μας, καθώς και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ανθρώπου, μέσα από το πιο φιλικό στο περιβάλλον, μέσο μετακίνησης.