IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Έγκριση για την παραγωγή του 4-θυρου supercar της Bugatti
 
Η Bugatti, κατασκευάστρια των ταχύτερων αυτοκινήτων παραγωγής στον κόσμο, έχει κερδίσει την υποστήριξη της μητρικής VW για την κατασκευή του 16C Galibier sedan, προσθέτοντας ένα 4-θυρο μοντέλο στη γκάμα της, σύμφωνα με τα λεγόμενα ανθρώπων που γνωρίζουν καλά το θέμα. Η Galibier, που έκανε πρεμιέρα ως πρωτότυπο όχημα στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης το 2010, έχει 1.000 ίππων κινητήρα και μπορεί να κοστίσει περίπου 1.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που προτίμησαν να διατηρήσουν το όνομα και τα σχέδια απόρρητα. «Τα 4-θυρα αυτοκίνητα ανοίγουν μια νέα αγορά για τους κατασκευαστές εξωτικών αυτοκινήτων», δήλωσε ο κ. Kevin Tynan, αυτοκινητιστικός αναλυτής για την Bloomberg Industries. Και συμπληρώνει: «Κάτι τέτοιο είναι καλό για την Bugatti. Αυτά τα αυτοκίνητα είναι πιστά στη σχεδιαστική γλώσσα και στο σήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς της κάθε μάρκας».
Οι μάρκες των υπερπολυτελών αυτοκινήτων επεκτείνουν τη γκάμα τους με μεγαλύτερα οχήματα, ως αποτέλεσμα της ανάκαμψης από την οικονομική κρίση. Η Ferrari εισήγαγε την 4-θέσια FF, την πρώτη Ferrari με 4-κίνηση, τον περασμένο μήνα (Μάρτιος 2011). Η παραγωγή του 1ου έτους του μοντέλου των 260.000 ευρώ, έχει ήδη εξαντληθεί. Η Lamborghini, άλλη μια μάρκα του ομίλου VW, εξετάζει το ενδεχόμενο να προστεθεί ένα 3ο μοντέλο στο χαρτοφυλάκιο των διθέσιων αυτοκινήτων της και σχεδιάζει να λάβει μια απόφαση πριν από το τέλος του έτους, σύμφωνα με δήλωση του διευθύνοντα συμβούλου της μάρκας, κ. Stephan Winkelmann, στο πρόσφατο διεθνές σαλόνι της Γενεύης. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα 4-θυρα αυτοκίνητα ως μια πολύ κατάλληλη προσέγγιση.
 
 
Ο κ. Wolfgang Duerheimer, ο πρώην επικεφαλής ανάπτυξης της Porsche, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής των Bugatti και Bentley το Φεβρουάριο (2011), είχε πιέσει το διοικητικό συμβούλιο της VW να εγκρίνει την παραγωγή των Galibier, πριν αναλάβει την ευθύνη. Η VW ενέκρινε την κατασκευή του μοντέλου, βασιζόμενο σ’ έναν 16-κύλινδρο κινητήρα που μπορεί να λειτουργεί με βιοκαύσιμα, καθώς και βενζίνη. Η παραγωγή θα απαιτήσει τις εγκαταστάσεις στο Molsheim της Γαλλίας, κάτι που μπορεί να ωθήσει τις παραδόσεις μέχρι το 2013 ή το 2014.
Η VW αγόρασε τη Bugatti το 1998 μαζί με τις Lamborghini και Bentley, για να δημιουργήσει στον όμιλο υψηλού επιπέδου status. Κατά την περίοδο κυριαρχίας της VW, το εμπορικό σήμα υπερπολυτελείας, το οποίο έχει τις ρίζες του πίσω στον γεννημένο στην Ιταλία σχεδιαστή αυτοκινήτων, Ettore Bugatti, άρχισε την περιορισμένη παραγωγή των Veyron 16,4 το 2005, μόλις 300 οχήματα.
Η Bugatti, η οποία κάνει περίπου 50 αυτοκίνητα το χρόνο, εισήγαγε 2 εκδόσεις της Veyron απ’ το 2008, τις Grand Sport και Super Sport. Το τελευταίο είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, με τελική ταχύτητα περίπου 430 χ.α.ώ. Το όνομα Galibier προέρχεται από μία απ’ τις πιο δύσβατες Άλπεις της Γαλλίας, που χαρακτηρίζει τον φημισμένο ποδηλατικό γύρο Tour de France, ενώ χρησίμευσε επίσης ως όνομα για μια προηγούμενη 4-θυρη παραλλαγή με την ονομασία Type 57.
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 02/04/2011, 10:42 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Φανοποιείο/Βαφείο
Δαρδανελίων 72, 165 62 Γλυφάδα
Τηλ.: +302109616318, Fax: +302109645849
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα