IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Opel Insignia OPC χωρίς περιοριστή ταχύτητας
 
Το μοντέλο υψηλών επιδόσεων της Opel, το Insignia OPC, διατίθεται τώρα στην έκδοση Unlimited, χωρίς περιορισμό της μέγιστης ταχύτητας. Η κορυφαία πρόταση της Opel, με AWD στάνταρ, αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες επιδόσεων του αυτοκινήτου, αναπτύσσοντας τελικές ταχύτητες μέχρι 270 χ.α.ώ. (επιδόσεις για το sedan με μηχανικό κιβώτιο). Το Opel Insignia OPC Unlimited ξεχωρίζει οπτικά με ένα μπλε λογότυπο Brembo, ενώ φέρει στροφόμετρο και ταχύμετρο νέας σχεδίασης. Μία ειδική έκδοση με εξωτερική απόχρωση σε μαύρο ματ περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα. Η ναυαρχίδα της Opel διατίθεται με 6-τάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο για όλους τους τύπους αμαξώματος, 4-θυρο, 5-θυρο και βάγκον (Sports Tourer).
Το πακέτο Unlimited περιλαμβάνει εκπαιδευτικό σεμινάριο οδήγησης OPC στην πίστα δοκιμών της Opel στο Dudenhofen. Οι οδηγοί μαθαίνουν πώς να αξιοποιούν τις δυναμικές επιδόσεις του αυτοκινήτου με μεγαλύτερη ασφάλεια και αυτοπεποίθηση, υπό την καθοδήγηση του πρεσβευτή της μάρκας, Joachim Winkelhock, και εκπαιδευτών με εμπειρία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι επιδόσεις της νέας έκδοσης Unlimited είναι ίδιες μ’ αυτές που φέρουν ηλεκτρονικό περιοριστή ταχύτητας, με εξαίρεση τη μέγιστη τελική ταχύτητα. Τα Insignia OPC έχουν τα 0-100 χ.α.ώ. σε 6-6,6’’ (ανάλογα με τον τύπο αμαξώματος και το κιβώτιο). Η κατανάλωση μικτού κύκλου και οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται στα 10,6-11 λίτρα/100 χλμ. και τα 249-259 γραμμ./χλμ. Το νέο 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο είναι μία πρόταση που συνδυάζει σπορ δυναμική και υψηλή οδηγική άνεση.
 
 
Εκτός από την αυτόματη λειτουργία διαθέτει πρόγραμμα για μηχανικές αλλαγές ταχυτήτων προαιρετικά μέσω μοχλών στο τιμόνι. Ο εγκέφαλος ελέγχου του κιβωτίου επικοινωνεί με το μηχανοτρονικό πλαίσιο FlexRide του Insignia OPC. Πέραν της στάνταρ ρύθμισης που παρέχει ισορροπημένα χαρακτηριστικά 4-κίνησης για καθημερινή οδήγηση, προσφέρονται 2 ακόμα προγράμματα, το Sport, για μεγαλύτερη ευελιξία και πιο άμεση απόκριση, και το OPC που υπόσχεται την απόλυτη αγωνιστική εμπειρία με απαράμιλλη δυναμική συμπεριφορά. Η φιλοσοφία του αυτόματου κιβωτίου επικεντρώνεται κυρίως στην οδηγική απόλαυση και προσαρμόζεται στις υπάρχουσες συνθήκες, ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα. Το Adaptive 4x4 του Insignia OPC διασφαλίζει ακριβή συμπεριφορά, άριστη σταθερότητα και πλήρη εκμετάλλευση της διαθέσιμης ελκτικής ισχύος. Το προηγμένο σύστημα χρησιμοποιεί σπορ διαφορικό με υδραυλικό πολύδισκο συμπλέκτη Haldex καθώς και ηλεκτρονικό κεντρικό και πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (eLSD).
Όπως όλα τα μοντέλα του Opel Performance Center, το Insignia OPC Unlimited ακολουθεί το πρόγραμμα δοκιμών 10.000 χλμ. για OPC όπου οριστικοποιούνται οι τελικές ρυθμίσεις και ελέγχεται η μακροχρόνια αντοχή κάτω από τις σκληρότερες συνθήκες στην πίστας του Nürburgring Nordschleife (βόρεια διαδρομή). Η καταπόνηση του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια του προγράμματος υπάγεται σε συντελεστή 18, που αντιστοιχεί σε 180.000 χλμ. οδήγησης σε κανονικό δρόμο. Οι πωλήσεις του Opel Insignia OPC Unlimited ξεκινούν τον Απρίλιο (2011), με τιμή στα 50.196,30 ευρώ στην Ελλάδα.
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 19/04/2011, 01:32 πμ.)
  
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΦΟΙ ΒΥΤΙΝΑΡΟΥ ΟΕ

Πώληση/Τοποθέτηση Ελαστικών - Ευθυγράμμιση/Ζυγοστάθμιση - Τοποθετήσεις Συστημάτων Υγραερίου
Βουλιαγμένης 270, 173 43 Αγ. Δημήτριος Αττικής
Τηλ.: +302109751184, +302109707707, Fax: +302109712710
E-mail: butinaros@gmail.com, Website: www.vitinaroscars.gr

 

 
Χρήσιμα