IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Εργοστάσιο στη Βραζιλία ετοιμάζει η Hyundai
 
Η Hyundai ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής του 7ου εργοστασίου της εκτός της Νοτίου Κορέας, στην Πιρασικάμπα (Piracicaba), πολιτεία του Σάο Πάολο, ανταποκρινόμενη δυναμικά στη ραγδαία αύξηση της ζήτησης σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές στον κόσμο και σκοπεύοντας να κάνει αισθητή την παρουσία της ως κατασκευαστή σε όλες τις χώρες της ομάδας BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα). Στην τελετή έναρξης των εργασιών κατασκευής του εργοστασίου, που θα ακούει στο όνομα Hyundai Motor Brazil (HMB), παρευρέθηκαν πάνω από 300 εξέχουσες προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένων του Κυβερνήτη του Σάο Πάολο, κ. Geraldo Alckmin, του τέως Κυβερνήτη του Σάο Πάολο, κ. Alberto Goldman, του Δημάρχου της Πιρασικάμπα, κ. Barjas Negri, και λοιπών κυβερνητικών αξιωματούχων, στελεχών και υπαλλήλων της Hyundai Motor και προμηθευτών ανταλλακτικών μερών, καθώς και τοπικών αντιπροσώπων και εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης.
Η Hyundai, της οποίας η συνολική επένδυση στο εργοστάσιο ανέρχεται σε 600.000.000 δολάρια, σκοπεύει να ξεκινήσει τη λειτουργία της στο 2ο 6μηνο του 2012, με απώτερο στόχο τη μέγιστη παραγωγική ικανότητα των 150.000 μονάδων ετησίως. Το πρώτο μοντέλο που θα παραχθεί στο νέο αυτό εργοστάσιο θα είναι ένα μικρό hatchback σχεδιασμένο ειδικά για την αγορά της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής. Θα υπάρξουν κι άλλα μοντέλα μετά το 2013, ανάλογα με την κατάσταση που θα επικρατεί στην αγορά και τη ζήτηση. Όλα αυτά τα αυτοκίνητα θα είναι τύπου flex-fuel (δηλαδή αυτοκίνητα που καταναλώνουν, κατ’ επιλογή του οδηγού, τόσο βενζίνη όσο και αιθανόλη), καθώς 90% των αυτοκινήτων στη Βραζιλία καταναλώνουν τέτοιου είδους καύσιμα.
Το εργοστάσιο, που βρίσκεται 160 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης του Σάο Πάολο, θα κατασκευαστεί σε ένα οικόπεδο έκτασης 1.390.000 τμ. και θα έχει εμβαδόν ορόφου 69.000 τμ., ενώ θα διαθέτει πλήρεις εγκαταστάσεις παραγωγής αυτοκινήτων, όπως πρέσες για την κατασκευή την τμημάτων των αμαξωμάτων, γραμμές συγκόλλησης, βαφεία, γραμμές συναρμολόγησης και εγκατάστασης επιμέρους συστημάτων. Η Πιρασικάμπα, με πληθυσμό 380.000, βρίσκεται στην πολιτεία του Σάο Πάολο, δηλαδή στην καρδιά της αυτοκινητοβιομηχανίας της Βραζιλίας. Οι τοπικοί ιθύνοντες προσέφεραν στη Hyundai αναρίθμητα κίνητρα, όπως ελεύθερη χρήση γης, υποστήριξη υποδομής, όπως δρόμους, και κάποια φορολογικά προνόμια.
Επιπλέον, με απώτερο στόχο την εξασφάλιση της υψηλότερης δυνατής ποιότητας, η Hyundai θα κάνει την είσοδο της στην αγορά με 8 αξιόπιστους προμηθευτές ανταλλακτικών μερών στο πλευρό της, όπως έχει κάνει και σε άλλες μονάδες παραγωγής του εξωτερικού. Με αυτό τον τρόπο, αποβλέπει στη δημιουργία περίπου 3.800 νέων θέσεων εργασίας, τόσο στο εργοστάσιο της όσο και στις εγκαταστάσεις των προμηθευτών ανταλλακτικών μερών. Η Hyundai έχει κατασκευάσει μονάδες παραγωγής και σε άλλες αναδυόμενες αγορές, όπως η Ινδία, η Κίνα, η Ρωσία, καθώς και εργοστάσια σε ΗΠΑ, Δημοκρατία της Τσεχίας και Τουρκία.
Η Hyundai πούλησε σχεδόν 80.000 μονάδες στη Βραζιλία το 2010 (+19% από το 2009) και προβλέπει συνεχιζόμενη αύξηση των πωλήσεων για το 2011, με απώτερο στόχο τις 93.000 μονάδες στη Βραζιλία. Η παρουσία της Hyundai στην περιφέρεια έχει επεκταθεί σταδιακά με την πάροδο των χρόνων και θα κορυφωθεί το 2014, με τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2014 FIFA World Cup στη Βραζιλία. Η Hyundai συνεργάζεται εδώ και 11 χρόνια με τη FIFA, με την ιδιότητα της ως επίσημου χορηγού αυτοκινήτων σε όλες τις διοργανώσεις της FIFA ανά την υφήλιο.
Αυτή τη στιγμή, η Hyundai είναι ένας από τους βασικούς συνεργάτες της FIFA και έχει επεκτείνει τη στρατηγική της συμφωνία ως χορηγού της FIFA, η οποία πλέον καλύπτει και το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 FIFA World Cup που θα διεξαχθεί στο Κατάρ. Η Hyundai, η οποία εξήγαγε το πρώτο της αυτοκίνητο στη Νότιο Αμερική το 1976 (το Pony, στο Εκουαδόρ), έχει να επιδείξει πλούσια δραστηριότητα στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της στην περιφέρεια, συμπεριλαμβανομένων της ανέγερσης σπιτιών και των επισκευών σε δημόσιες εγκαταστάσεις, καθώς και δωρεών προς τη Βραζιλία, προς όφελος της τοπικής κοινότητας. Στις αρχές του χρόνου, η Hyundai απέστειλε για τρίτη φορά την ομάδα εθελοντών της Happy Move Global Youth Volunteers στη Βραζιλία.
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 10/05/2011, 01:14 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Mercedes
ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΠΕΤΡΟΣ & ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΠΟΥΛΗΣ ΟΕ

Συνεργείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
25ης Μαρτίου 14, 173 41 Αγ. Δημήτριος Αττικής
Τηλ. & Fax: +302109715789, E-mail: merc.service.kp@hotmail.com
 
Χρήσιμα