IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Ελαστικά Goodyear EfficientGrip για το νέο Fiat Panda
 
Η Goodyear επιλέχθηκε από τη Fiat ως ο προμηθευτής ελαστικών του νέου Panda, το οποίο θα βγει απ’ τη γραμμή παραγωγής με ζάντες 15 ιντσών και ελαστικά Goodyear EfficientGrip, τα οποία παρέχουν υψηλά επίπεδα πρόσφυσης και εξαιρετικό φρενάρισμα, υιοθετώντας την προηγμένη τεχνολογία της εταιρίας, FuelSaving Technology. Το Panda έρχεται να επικυρώσει τη μακροχρόνια εμπορική συνεργασία Fiat Group και Goodyear, η οποία έχει ήδη παρουσιαστεί σε μοντέλα όπως το Fiat 500 TwinAir και Bravo, τα Lancia Ypsilon και Delta και η Alfa Romeo 159. Το EfficientGrip της Goodyear είναι το κορυφαίο ελαστικό υψηλών επιδόσεων της εταιρίας που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων χάρη στην τεχνολογία FuelSaving που υιοθετεί.
Πρόσφατες ανεξάρτητες δοκιμές στις επιδόσεις του EfficientGrip, που έγιναν απ’ τον TÜV SÜD Automotive, τον κορυφαίο Ευρωπαϊκό οργανισμό δοκιμών και πιστοποίησης, έδειξαν ότι η αντίσταση κύλισης του ελαστικού είναι κατά 13% χαμηλότερη από τα μέσα αποτελέσματα των ανταγωνιστών της, παρέχοντας μια βελτιωμένη μεταφορά της ισχύος του κινητήρα στο οδόστρωμα. Οι δοκιμές κατανάλωσης καυσίμων παρουσίασαν μια μέση μείωση κατά 1,9% όταν το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με ελαστικά EfficientGrip, ενώ η απόσταση πέδησης σε υγρό και στεγνό οδόστρωμα μειώθηκε κατά 2% σε σύγκριση με το μέσο όρο των τριών ανταγωνιστών που δοκιμάστηκαν. Η σύνθεση του πέλματος του EfficientGrip στηρίζεται στην τελευταίας γενιάς πολυμερούς γόμας της εταιρίας και ζυγίζει 10% λιγότερο από την προκάτοχό της. Το ελαστικό χρησιμοποιεί επίσης λιγότερο υλικό για την κατασκευή του, βοηθώντας στην μείωση της χρήσης πρώτων υλών και των εκπομπών ρύπων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής.
Περαιτέρω δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν απ’ τον TÜV SÜD Automotive έδειξαν επίσης εξαίρετα αποτελέσματα για την πιθανή χιλιομετρική κάλυψη του ελαστικού, με το αυτοκίνητο που ήταν εξοπλισμένο με ελαστικά EfficientGrip να καταφέρνει, κατά μέσο όρο, να καλύψει μέχρι και 8% μεγαλύτερη απόσταση στα ελαστικά των κινητήριων τροχών και κατά 49% στους κατευθυντήριους τροχούς, παρέχοντας ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα για τους αυτοκινητιστές και το περιβάλλον. «Η χαμηλή αντίσταση κύλισης αποτελεί το βασικό δείκτη που μας αναφέρει αν θα επιτύχουμε τελικά να έχουμε μικρότερη κατανάλωση ισχύος και μειωμένες εκπομπές CO2», λέει η κα. Elena Versari, επικεφαλής μάρκετινγκ επιβατικών ελαστικών της Goodyear Dunlop Ιταλίας. «Οι στόχοι μας από την άποψη των πλεονεκτημάτων για τον καταναλωτή ήταν εξαιρετικά φιλόδοξος και έχει επιτευχθεί με τη χρησιμοποίηση προηγμένων υλικών και των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων στις τεχνικές παραγωγής. Με τη νέα τεχνολογία FuelSaving, είμαστε τώρα ικανοί να παρουσιάσουμε ένα περισσότερο περιβαλλοντικά φιλικό ελαστικό, με πολύ χαμηλή αντίσταση κύλισης, καλύπτοντας και τις πλέον αυστηρές απαιτήσεις απόδοσης της Goodyear, καθώς επίσης και μερικών από τις πιο σκληρές απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας», προσθέτει η κα. Versari.
«Το νέο Fiat είναι ένα αυτοκίνητο με σημαντική κληρονομιά, και είμαστε υπερήφανοι που έχουμε επιλεχτεί για να εγκαταστήσουμε τα ελαστικά EfficientGrip της Goodyear σ’ αυτό το σχεδόν θρυλικό όχημα», δηλώνει ο κ. Hugues Despres, διευθυντής μάρκετινγκ της Goodyear Ευρώπης. «Η μείωση του αντίκτυπου ενός αυτοκινήτου στο περιβάλλον αποτελεί μια κοινή προτεραιότητα για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία και θα συνεχίσουμε να παίζουμε το ρόλο μας, βοηθώντας την βιομηχανία να επιτευχθούν τα νέα αυτά στάνταρ. Το EfficientGrip είναι η τελευταία μας απάντηση στην εκπλήρωση αυτών των απαιτήσεων».
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 28/02/2012, 07:04 μμ.)
  
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΨΑΝΗΣ

Γενικό Συνεργείο Αυτοκινήτων, Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Γεωργίου Ψυχογιού 19, 173 41 Αγ. Δημήτριος
Τηλ.: +302109838850, E-mail: d.lapsanis@gmail.com
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα