IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Η BMW πουλάει τη Husqvarna και στρέφεται στις δικές της μηχανές


Ο όμιλος BMW συμφώνησε να πουλήσει τη μονάδα παραγωγής αγωνιστικών εκτός δρόμου μοτοσικλετών Husqvarna, για να επικεντρωθεί στη δική της μονάδα δικύκλων, BMW Motorrad, σύμφωνα με το Bloomberg. Η Pierer Industrie, η εταιρία συμμετοχών του Αυστριακού επενδυτή κ. Stefan Pierer, που κατέχει επίσης μερίδιο 51% στην κατασκευάστρια μοτοσικλετών KTM, υπέγραψε συμφωνία για να αγοράσει τη Husqvarna για ένα άγνωστο ποσό. «Η Husqvarna δεν ταιριάζει με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της BMW», είπε ο κ. Pierer, ο οποίος έχει στόχο να σταματήσει τις απώλειες της μάρκας, η οποία θα παραμείνει ανεξάρτητη, μέχρι το 2014. Η BMW, επιδιώκοντας να υπερασπιστεί το προβάδισμά της στις πωλήσεις πολυτελών αυτοκινήτων, έναντι των ανταγωνιστών της, Audi και Mercedes, αναζητούσε τρόπους να αφήσει τη Husqvarna, μετά την αγορά της το 2007, για να προσελκύσει αναβάτες νεότερης ηλικίας.
 
Η BMW σχεδιάζει να περιορίσει τις φιλοδοξίες της στην κατηγορία των εκτός δρόμου μοτοσικλετών με την πώληση. «Στο πλαίσιο των μεταβαλλόμενων αγορών των μοτοσικλετών, οι δημογραφικές τάσεις και η αύξηση των περιβαλλοντικών απαιτήσεων, η BMW Motorrad θα επεκτείνει την προσφορά των προϊόντων της για να αξιοποιήσει τις μελλοντικές της δυνατότητες ανάπτυξης», ανακοίνωση η BMW την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου (2013). «Το επίκεντρο της επανευθυγράμμισης θα είναι η αστική κινητικότητα και η οικολογική μετακίνηση», είπε η εταιρία. Ο κ. Pierer σκοπεύει να διατηρήσει επίκεντρο της Husqvarna τις off-road μοτοσικλέτες και θα χρησιμοποιήσει τη διεθνή εμπειρία μάρκετινγκ της KTM για διευκόλυνση της επέκτασης, είπε.
 
Η KTM, αρχικά μια off-road μάρκα, έχει επεκταθεί με επιτυχία στα ποδήλατα δρόμου κατά την τελευταία δεκαετία. Οι πωλήσεις μοτοσικλετών του της Αυστριακής εταιρίας Mattighofen αυξήθηκαν 32% σε 107.142 το 2012, με ισχυρή ανάπτυξη στην Ινδία, χώρα της συνεργάτιδας εταιρίας της KTM, της Bajaj, η οποία κατέχει το 47% του κατασκευαστή. Οι πωλήσεις Husqvarna το 2012 ήταν 10.751 μοτοσικλέτες, αυξημένες 16%. Οι πωλήσεις της BMW-Motorrad αυξήθηκαν 2% το 2012 σε 106.358 μοτοσικλέτες παγκοσμίως, σημειώνοντας ρεκόρ για την 90χρονη φίρμα.

«Οι συνέργειες μεταξύ BMW και Husqvarna ήταν μάλλον περιορισμένες», δήλωσε ο κ. Frank Biller, αναλυτής της LBBW στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. «Οι μάρκες αντιμετωπίζουν δύο πολύ διαφορετικές κατηγορίες πελατών και εντελώς διαφορετικά τμήματα της μοτοσικλέτας». Η Husqvarna, η οποία άρχισε να κατασκευάζει μοτοσικλέτες στη Σουηδία πριν από 110 χρόνια, ανήκε προηγουμένως στον Ιταλικό όμιλος Cagiva MV Agusta. Οι μοτοσικλέτες τώρα αναπτύσσονται και παράγονται στην Cassinetta di Biandronno της Ιταλίας. Η BMW ξεκίνησε την παραγωγή δύο μοντέλων της κατηγορίας των σκούτερ τον Ιούλιο του 2012, για την προσέλκυση όσων μετακινούνται σε αστικές ζώνες. Η εταιρία σχεδιάζει να εισαγάγει ένα ηλεκτρικό σκούτερ μέσα στο 2014.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 02/02/2013, 03:38 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Honda
ΠΑΝ. ΜΑΣΤΟΡΑΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Πωλήσεις Καινούργιων & Μεταχειρισμένων Οχημάτων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 604 Δ, 167 77 Ελληνικό
Τηλ.: +302109624362, +302109933380, Fax: +302109634466
E-mail: hondamastoras@ath.forthnet.gr, Website: www.mastoras-motors.gr
 
Χρήσιμα