IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Ριζική ανανέωση και διεύρυνση πελατολογίου για το Nissan Note


Η Nissan πιστεύει ότι μια ισχυρότερη έμφαση στο σχεδιασμό και την τεχνολογία θα ενισχύσει το επόμενης γενιάς Note, επιτρέποντάς της να διευρύνει την πελατειακή της βάση πέρα ​​από τον πυρήνα των αγοραστών μικρών minivans. «Το νέο Note δεν είναι απλώς μια άμεση αντικατάσταση για το τρέχον μοντέλο, είναι ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο με ένα τελείως διαφορετικό μέρος της αγοράς», λέει ο κ. Paul Willcox, ανώτερος αντιπρόεδρος πωλήσεων και μάρκετινγκ της Nissan στην Ευρώπη. Το νέο αυτοκίνητο, το οποίο κάνει ντεμπούτο στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης (7-17 Μαρτίου 2013)  και θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη το φθινόπωρο, διαθέτει τεχνολογία που δε έχει ποτέ πριν προταθεί στην κατηγορία των μεσαίων συμπαγών (μοντέλων)», δήλωσε ο κ. Geraldine Ingham, επικεφαλής διευθυντής μάρκετινγκ της Nissan Ευρώπης.
 
Πρωτοποριακή για την κατηγορία του Note είναι η multicamera ενίσχυσης της στάθμευσης που ονομάζεται Around View Monitor, που δίνει στον οδηγό μια πανοραμική άποψη της γύρω περιοχής για να βοηθήσει στους ελιγμούς σε ένα σημείο. Χρησιμοποιώντας το σύστημα multicamera ως βάση, η Nissan είναι σε θέση να προσφέρει προειδοποίηση τυφλής γωνίας, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας και μια κάμερα οπισθοπορείας, που προειδοποιεί τον οδηγό για κίνηση ή αντικείμενα πίσω. Αυτά τα χαρακτηριστικά, τα οποία η Nissan αποκαλεί την ασφάλεια Shield, είναι στάνταρ στην κορυφαία έκδοση Note και προαιρετικά σε άλλα επίπεδα εξοπλισμού. Η Nissan λέει ότι συνδέοντας τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του συστήματος υποβοήθησης στάθμευσης έχει κρατήσει το κόστος της τεχνολογίας προσιτό, αλλά η εταιρία αρνήθηκε να πει πόσο θα χρεώνει για τα χαρακτηριστικά επειδή η τιμή του νέου Note δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.


 
Το νέο Note θα κατασκευαστεί στη πλατφόρμα V της Nissan, η οποία χρησιμοποιείται και στο Micra, και θα παράγεται στο Sunderland της Αγγλίας. Η Nissan έδειξε την προεπισκόπηση του Note στο περσινό (2012) σαλόνι της Γενεύης, με το πρωτότυπο Invitation. Αυτό το μοντέλο ενέπνευσε επίσης την έκδοση Αμερικανικής παραγωγής του μικρού βαν, του Versa Note, που έκανε ντεμπούτο στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο (2013). Η Nissan λέει ότι άλλαξε τη συνολική εμφάνιση του Note για να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που να συνδυάζει τις κομψές, ρευστές γραμμές, με πρωτότυπες και τολμηρές λεπτομέρειες, προσθέτοντας ότι το νέο αυτοκίνητο είναι πιο αεροδυναμικό από το σημερινό μοντέλο. «Έχουμε σχεδιάσει ένα εντελώς νέο hatchback που είναι δυναμικό, ενεργητικό και σπορ, ενώ επίσης, κατάφερε να κρατήσει την πρακτικότητα και την ευελιξία του προηγούμενης γενιάς Note», λέει ο κ. Atsushi Maeda, επικεφαλής σχεδίασης για το νέο Note. Τόσο η Ευρωπαϊκή όσο και η Αμερικανική έκδοση, είναι σχεδόν ίδιες. Μόνη εξαίρεση είναι ότι η Ευρωπαϊκή έκδοση έχει μια ελαφρώς διαφορετική εμπρός μάσκα.

Οι 2 απ’ τις 3 διαθέσιμες επιλογές κινητήρων μειώνουν τις εκπομπές CO2 του Note κάτω από 100 γραμμ./χλμ. Ένας 1.2 λίτρων 3-κύλινδρος βενζινοκινητήρας, το οποίο το Note μοιράζεται με το νέο Micra, είναι διαθέσιμος ατμοσφαιρικός με 80 ίππους ή υπερτροφοδοτούμενος με 98 ίππους. Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας του Note εκπέμπει 99 γραμμ./χλμ. με κατανάλωση 4,3 λίτρα/100 χλμ., όταν συνδυάζεται με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο πιο λιτός βενζινοκινητήρας του τρέχοντος Note είναι 1.4 λίτρων με εκπομπές CO2 στα 139 γραμμ./χλμ. και κατανάλωση 5,9 λίτρα/100 χλμ. Ο νέος 1.5 λίτρων diesel κινητήρας του νέου Note έχει εκπομπές CO2 στα 95 γραμμ./χλμ. και κατανάλωση 3,6 λίτρα/100 χλμ. Ο 1,5 λίτρων diesel του τρέχοντος Note είναι στα 110 γραμμ./χλμ. και στα 4,2 λίτρα/100 χλμ. Όλες οι εκδόσεις του νέου Note είναι εξοπλισμένες με σύστημα Start-Stop στο βασικό εξοπλισμό.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 22/02/2013, 11:55 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ALEVIZOPOULOS AUTECH

Service, Μηχανικές Εργασίες, Ανταλλακτικά, Ελαστικά, Ευθυγράμμιση, Ηλεκτρολογικά, Αναβαθμίσεις, Φανοποιΐα, Βαφές, Μικροεπισκευές Αμαξώματος, Ηλεκτρονική Διάγνωση, Διεκπεραιώσεις ΚΤΕΟ
Πειραιώς 34, 183 46 Μοσχάτο, Τηλ.: +302104819763, Fax: +302104830295
E-mail: alevizopoulos@outlook.com, Website: www.autech.gr
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα