IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Το Volvo S60 Polestar σε έκδοση παραγωγής


Μετά από 17 χρόνια εμπειρίας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και το κοινό DNA με το 508 ίππων Volvo S60 Concept Car Polestar, το πρώτο αυτοκίνητο δρόμου από την Polestar τέθηκε σε παραγωγή και είναι εδώ, το Volvo S60 Polestar. «Έχουμε δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που εμείς, ως λάτρεις των αυτοκινήτων, θέλουμε να οδηγούμε. Αυτό είναι το αυτοκίνητο του οδηγού, αναδεικνύοντας το καλύτερο του ήδη καλού σασί του Volvo S60, με την εμπειρία και την τεχνολογία μας από το μηχανοκίνητο αθλητισμό», λέει ο κ. Christian Dahl, διευθύνων σύμβουλος της Polestar και συμπληρώνει: «Λάβαμε μια φανταστική απάντηση στα Volvo C30 και S60 πρωτότυπα αυτοκίνητα Polestar, έτσι είμαστε πολύ ευτυχείς να εισαγάγει τώρα το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής μας στην αγορά της Αυστραλίας. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την Polestar, η οποία υπόσχεται ένα συναρπαστικό μέλλον».
 
Μια περιορισμένη παραγωγή έχει αναπτυχθεί αποκλειστικά για την αγορά της Αυστραλίας, ως πιλοτικό πρόγραμμα, με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται στους πελάτες στα τέλη Ιουνίου (2013). Η Εισαγωγή του Volvo S60 Polestar σε περαιτέρω αγορές είναι υπό έρευνα εν αναμονή της απάντησης της παρουσίασης στην Αυστραλία. «Η Αυστραλιανή αγορά των αυτοκινήτων επιδόσεων, είναι και ήταν πάντα ισχυρή», λέει ο κ. Matt Braid, διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars Αυστραλίας. «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας το Volvo S60 Polestar ένα αυτοκίνητο περισσότερο ικανό να πάρει μερίδιο σ’ αυτό το ανταγωνιστικό τμήμα της αγοράς. Το έργο που επιτέλεσε η Polestar στο S60 είναι εντυπωσιακό, το λιγότερο, έχουν μετατρέψει ήδη το απολαυστικό στην οδήγηση Volvo S60 σ’ ένα σπουδαίο σε χειρισμό αυτοκίνητο».


 
Κλειδί στην ανάπτυξη του S60 Polestar ήταν το εκτεταμένο έργο στο σασί σε χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών στην Ευρώπη, από τους γρήγορους αυτοκινητόδρομους στη Γερμανία στους δρόμους με στροφές της Νότιας Ισπανίας και το τσουχτερό κρύο της Βόρειας Σουηδίας. Ο οδηγός της Volvo Polestar Racing, ο 33άχρονος Σουηδός Robert Dahlgren, με 10 χρόνια ως οδηγός αγώνων τους εργοστασίου της Volvo στο ενεργητικό του, έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος των εργασιών ανάπτυξης. «Το Volvo S60 Polestar είναι ένα αυτοκίνητο που είμαστε πραγματικά υπερήφανοι, το πρώτο μας βήμα σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής στη διάθεση των πελατών», δήλωσε ο Dahlgren. «Έχουμε πάρει τα καλύτερα κομμάτια του προτύπου T6 S60 και του πρωτότυπου Polestar S60, δημιουργώντας ένα όχημα που βάζει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας όταν οδηγείτε στον αγαπημένο σας δρόμο με στροφές. Ταυτόχρονα, είναι περισσότερο από ικανό στην καθημερινή οδήγηση. Αυτό είναι, στα μάτια μου, ένας πολύ καλός συνδυασμός στις βασικές αξίες της Volvo και της Polestar. Την ασφάλεια και την απόδοση».

Εξίσου σημαντική είναι και η τεχνολογία που βρίσκεται πίσω από το αυτοκίνητο. Το S60 Polestar μοιράζεται τεχνολογία από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα Polestar, όπως αποσβεστήρες Öhlins, φρένα υψηλής απόδοσης, καθώς και το σε μεγάλο βαθμό εξελιγμένο, εξαιρετικά ενισχυμένο πλαίσιο. Ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο που έχει επίσης αναπτυχθεί, διαθέτει ένα εμπρόσθιο splitter, πίσω αεροτομή και διαχύτη - όλα έχουν αναπτυχθεί και τροποποιηθεί στο αυτοκίνητο στην αεροδυναμική σήραγγα του ομίλου, σε συνεργασία με το ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της Volvo. Ο 6-κύλινδρος turbo κινητήρας T6 της Volvo έχει βελτιστοποιηθεί με ένα μεγαλύτερο turbo της Polestar, νέο intercooler, αναθεωρημένη χαρτογράφηση του κινητήρα και αγωνιστικό σύστημα εξαγωγής για απόδοση 350 ίππων και πάνω από 500 Nm. Το S60 Polestar έχει επιτάχυνση 0-100 χ.α.ώ. σε μόλις 4,9’’, μέσω του εξελιγμένου από την Polestar 6-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, το οποίο διαθέτει επίσης ένα σύστημα ελέγχου εκτόξευσης κι ένα επίσης εξελιγμένο από την Polestar σύστημα 4-κίνησης Haldex. Η τελική ταχύτητα είναι 250 χ.α.ώ.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 21/04/2013, 03:59 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Renault
ΔΕΛΤΑ ΚΑΡ ΑΕ

Έκθεση: Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 33, 264 42 Πάτρα
Συνεργείο - Ανταλλακτικά - Φανοποιείο/Βαφείο - Αξεσουάρ
Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 47, 264 42 Πάτρα
Τηλ.: +302610420373, Fax: +302610423772
 
Χρήσιμα