IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Στην τελική ευθεία για τις 2 τέλους παραγωγής Gemballa Mirage GT


Η Porsche Carrera GT ανέκαθεν ήταν ένα θρυλικό μοντέλο, ακόμα κι όταν ήταν στην παραγωγή. Η Gemballa Mirage GT, αυτό το συναρπαστικό σούπερ σπορ αυτοκίνητο, κρατάει τον θρύλο ζωντανό, ακόμα και 8 χρόνια μετά το τέλος της παραγωγής του. Οι επιδόσεις και η αποκλειστικότητά του έχουν αυξηθεί. Όσον αφορά την εμφάνιση, η εταιρία που εδρεύει στο Leonberg, έχει καταλήξει σ’ ένα σχεδόν εντελώς νέο αυτοκίνητο, που εξακολουθεί να το βελτιώνει αρκετά. Με δεδομένο τον περιορισμένο αριθμό παραγωγής του, μόλις 25 κομμάτια, θα κατασκευαστούν ακόμη μόνον δύο.
 
«Το Mirage GT είναι στοιχείο ενός πραγματικού συλλέκτη. Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι αυτά τα αυτοκίνητα δεν έχουν χάσει σχεδόν καθόλου από την αξία τους», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Gemballa, λ. Andreas Schwarz. «Όταν δεν θα είναι πλέον στην παραγωγή, η συλλεκτικής του αξία θα αυξηθεί και πάλι. Πολλές Άραβες βασιλείς έχουν στην κατοχή τους ένα τέτοιο αυτοκίνητο», συμπλήρωσε. Και κάθε Mirage GT είναι από κάθε πλευρά μοναδικό, μόνο επί παραγγελία παραγόμενο. Για παράδειγμα, διαθέτει εξατομικευμένο εσωτερικό, το οποία σχεδιάζει η Gemballa όπως καθορίζεται από τον πελάτη του.
 
Αλλά το Mirage GT δεν κάνουν μόνο τις καρδιές των συλλεκτών να χτυπούν γρηγορότερα. Οι άνθρωποι που τους αρέσει να οδηγούν σπορ αυτοκίνητα το βρίσκουν επίσης ευχάριστο. Ο 10-κύλινδρος κινητήρας 5.7 λίτρων, για παράδειγμα, έχει 670 ίππους (από 612) και ροπή 630 Nm (από 590) και προσφέρει επιτάχυνση από στάση στα 100 χ.α.ώ. σε 3,7’’ και τελική ταχύτητα 335 χ.α.ώ. Το εντελώς νέο κιτ αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα, βελτιώνοντας επίσης την απόδοση του αυτοκινήτου. Οι ποδιές και η εντυπωσιακή πίσω αεροτομή, αυξάνουν την πίεση της επιφάνειας και να κρατήσουν το Mirage GT με ασφάλεια στο δρόμο, ανεξάρτητα από το μέγεθος της ταχύτητάς του. Η είσοδος αέρα τριών σημείων πραγματικά ξεχωρίζει. Εκτείνεται σε όλη την μετωπική επιφάνεια του αυτοκινήτου και στα σημεία εσοχής των θυρών. Η κορυφαία ποιότητα κατασκευής και οι state-of-the-art μέθοδοι ψηφιακής μέτρησης, συμβάλλουν στην τέλεια εφαρμογή όλων των εξαρτημάτων.
 
Τα 4 στερεά διακοσμητικά στην ουρά του περίπλοκου συστήματος εξάτμισης είναι κυριολεκτικά συμπαγή στην όψη. Μοιάζουν με τους κινητήρες τζετ, ενώ ο ήχος, όπως πολλοί ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει, τους θυμίζει την προ 2014 Formula 1. Ενώ η Porsche Carrera GT γίνεται περισσότερο αισθητή σε αγώνες ταχύτητας, η Gemballa Mirage GT είναι επίσης στην κυκλοφορία. Για να εφαρμόσουν καλύτερα τα πεντάλ, οι μηχανικοί της Gemballa έχουν εγκαταστήσει μια σύζευξη σπορ τύπου με ειδικές επενδύσεις, με τέλεια εφαρμογή στην πόλη, όταν σταματάει ή εκκινεί με ένα μαλακό και απαλό ξεκίνημα. Αλλά όλα αλλάζουν όταν θα πρέπει να πιέσετε το πεντάλ στο πάτωμα. Μετά από όλα αυτά, δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να πάρετε ένα από τα Mirage GT.

Τώρα, η όχι λιγότερο συναρπαστική νέα Mirage ετοιμάζεται να αποκαλυφθεί. Βασίζεται επίσης σε μια σπορ ναυαρχίδα της Porsche, την 918 Spyder, με το πρωτοποριακό υβριδικό σύστημα κίνησής της. Με πολύ επιθετική σιλουέτα που θα φιγουράρει και πάλι ως περιορισμένη έκδοση με μόνον 25 κομμάτια, το νέο αστέρι της Gemballa μπορεί κάλλιστα να γίνει ένα ακόμη πιο αποκλειστικό μοντέλο, αντίστοιχο των McLaren P1 και Ferrari LaFerrari. Το πόση γοητεία θα ακτινοβολεί η νέα Mirage, πιστοποιείται από το γεγονός ότι οι πρώτες παραγγελίες έχουν ήδη έρθει, παρά το γεγονός ότι ο σχεδιασμός της δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί (www.gemballa.com).
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 10/11/2014, 10:20 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Fiat
ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΑΕ

Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Κουτουμάτσα Αρχαίας Κορίνθου, 201 00 Κόρινθος
Τηλ.: +302741076100, Fax: +302741074155
E-mail: moustakas@kor.forthnet.gr
 
Χρήσιμα