IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Audi Q3: Ανανέωση στα σημεία
Από το λανσάρισμά του (φθινόπωρο 2011) μέχρι τώρα, το Q3 αποδείχθηκε ένα πετυχημένο μοντέλο για την Audi. Τα νέα Q3 και RS Q3 δεν διακρίνονται μόνο για ανανεωμένη τους σχεδίαση, αλλά και για τις τεχνολογικές τους καινοτομίες.
Αποστολή: Δημήτρης Σπυράκης
Το διήμερο 18 και 19 Φεβρουαρίου (2015), ανταποκρινόμενοι θετικά στην πρόσκληση της Kosmocar (αποκλειστικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των αυτοκινήτων Audi), βρεθήκαμε στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας από την επανασύσταση του Ελληνικού κράτους μετά την επί αιώνων Τουρκική κατοχή της χώρας, για την επίσημη παρουσίαση του νέου Audi Q3, αλλά και άλλων μοντέλων της μάρκας που χρίζουν ενδιαφέροντος. Βασικός πυλώνας της παρουσίασης όμως, ήταν το Q3, το πλέον συμπαγές crossover της μάρκας, με το οποίο πιστοποιεί ότι θέλει αισθητή την παρουσία της στην ευρύτερη κατηγορία των οχημάτων ελεύθερου χρόνου.
 
Σχεδίαση στα πρότυπα του premium χαρακτήρα του
Ο premium χαρακτήρας του ανασχεδιασμένου Q3 γίνεται προφανής με την πρώτη ματιά. Οι σχεδιαστές της Audi λείαναν τις λεπτομέρειες των coupe γραμμών και της χαρακτηριστικής ουράς που αγκαλιάζει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Οι οριζόντιες γραμμές που κυριαρχούν στο εμπρός και στο πίσω μέρος τονίζουν το πλάτος, προσδίδοντας στο Q3 μια εκφραστική σχεδίαση. Η ανάγλυφη ενιαία τραπεζοειδής μάσκα είναι το καθοριστικό στοιχείο στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Στην κορυφή των δύο νέων σχεδιαστικών γραμμών (Design & Sport) του Q3 συναντάμε το σπορ πακέτο S line, το πακέτο εξωτερικού εξοπλισμού S line, το σχεδιαστικό πακέτο Audi exclusive και το πακέτο εξωτερικής σχεδίασης Audi exclusive.
 
Οι ανασχεδιασμένοι προβολείς διατίθενται με στάνταρ προβολείς τεχνολογίας Xenon plus και φώτα ημέρας LED. Τα προαιρετικά φώτα LED είναι ιδιαίτερα λαμπερά και υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Η Audi τα προσφέρει σε συνδυασμό με τα δυναμικά φλας που έχουν ενσωματωθεί στα επίσης ανασχεδιασμένα πίσω φώτα LED. Αυτά τα διαισθητικά φλας ανάβουν διαδοχικά, μέσα σε 0,2’’, από μέσα προς τα έξω, προς την κατεύθυνση που ο οδηγός προτίθεται να στρίψει. Το βασικό μοντέλο του νέου Q3 έχει ένα απόβαρο (χωρίς οδηγό) 1.385 κιλά. Οι διαστάσεις του compact SUV παραμένουν σχεδόν αμετάβλητες. Το μήκος του είναι 4,39 μέτρα, το πλάτος 1,83 μ. και το ύψος 1,59 μ., ενώ αμετάβλητο παραμένει το μεταξόνιο, στα 2,60 μ.
 
Ευέλικτοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές
Το Q3 προσφέρει άφθονο χώρο και στα 5 καθίσματα. Η «καθαρή» εργονομία του και η ανώτερη ποιότητα κατασκευής υπογραμμίζουν τον premium χαρακτήρα του. Στη βασική του διαμόρφωση, ο χώρος αποσκευών του Q3 προσφέρει 460 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση της διαιρούμενης πίσω πλάτης, μπορεί να αυξηθεί στα 1.365 λίτρα. Πολλές έξυπνες επιλογές κάνουν το νέο SUV ακόμα πιο ευέλικτο και εύκολο στη χρήση. Αυτές περιλαμβάνουν το πακέτο χώρου αποσκευών, το pass-through και την ηλεκτροκίνητη πίσω πόρτα. Οι ράγες οροφής και το νέο, επεκτάσιμο κάλυμμα του χώρου αποσκευών είναι στάνταρ.
 
Σασί για ευέλικτη συμπεριφορά και κορυφαία ασφάλεια
Το σασί (ανάρτηση, τροχοί κλπ.) του νέου Q3 συνδυάζει την ευέλικτη συμπεριφορά με την υψηλού επιπέδου ασφάλεια, ενώ η ολοκληρωμένη και ακριβής ρύθμιση της ανάρτησης έχει αυξήσει την άνεση ακόμα περισσότερο. Το Audi drive select επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίσει βασικές τεχνολογικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένων των ενεργών αμορτισέρ, προκειμένου να φέρει τη λειτουργία τους «στα μέτρα του». Η διάμετρος των τροχών είναι 17-20 ιντσών και η ανάρτηση έχει ρυθμιστεί για υψηλή άνεση κατά την κίνηση του αυτοκινήτου. Η υποβοήθηση κατάβασης προσφέρεται στον προαιρετικό εξοπλισμό.
 
«Καθαροί» κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου
Οι TFSI (3) και οι TDI (2) «καθαροί» 4-κύλινδροι πετρελαιοκινητήρες διαθέτουν αυξημένη ισχύ συνδυασμένη με μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, ενώ οι εκπομπές CO2 έχουν μειωθεί 17%. Με 1.4 ή 2.0 λίτρα, αποδίδουν ισχύ που κυμαίνεται στους 150-220 ίππους. Είναι όλοι υπερτροφοδοτούμενοι με άμεσο ψεκασμό και πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών καυσαερίων Euro 6. Αυτά τα επίπεδα μείωσης της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 επιτεύχθηκε εν μέρει χάρη στην τεχνολογία cylinder on demand (COD), δηλαδή, σε ελεύθερη απόδοση, «απομόνωσης» κυλίνδρων, της Audi. Λόγω της υψηλής αποδοτικότητάς τους, οι κινητήρες TFSI COD και 2.0 TDI διαθέτουν το σήμα Audi ultra.
 
Πλούσιος εξοπλισμός και δυναμική εμφάνιση
Το νέο Q3 διαθέτει μια μεγάλη λίστα βασικού εξοπλισμού, που μπορεί να συμπληρωθεί με στοιχεία που λαμβάνονται απευθείας από την πολυτελή κατηγορία, όπως το LED πακέτο εσωτερικού φωτισμού και τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα εμπρός καθίσματα. Τα συστήματα υποστήριξης οδηγού, το σύστημα υποβοήθησης πέδησης δευτερεύουσας σύγκρουσης (secondary collision brake assist) είναι πλέον στάνταρ. Οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν τα συστήματα βοήθειας που περιγράφονται παρακάτω ως «εξτρά». Με το σύστημα Audi side assist, μια κίτρινη ενδεικτική λυχνία LED ανάβει στο περίβλημα του εξωτερικού καθρέπτη στην περίπτωση που ένα άλλο όχημα βρίσκεται στη λεγόμενη τυφλή γωνία ή πλησιάζει γρήγορα από το πίσω μέρος.
 
Το Audi active lane assist (ενεργό σύστημα υποβοήθησης λωρίδας κυκλοφορίας) λειτουργεί με κάμερες που ανιχνεύουν τις διαγραμμίσεις των λωρίδων κυκλοφορίας και παρεμβαίνει απαλά στο σύστημα διεύθυνσης για να βοηθήσει την επιστροφή του οδηγού στη λωρίδα του, αν αυτός ή αυτή πλησιάζει υπερβολικά κοντά στη διαγράμμιση, χωρίς να έχει βγάλει φλας. Το βασισμένο σε κάμερα σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας απεικονίζει με γραφικά τις πινακίδες ορίου ταχύτητας -και τώρα τα απαγορευτικά σήματα- στην οθόνη του συστήματος πληροφόρησης οδηγού.

Το MMI navigation plus είναι η high-end λύση πληροφόρησης και ψυχαγωγίας της Audi. Το συμπλήρωμα για το MMI Navigation plus είναι το Audi connect, συμπεριλαμβανομένου του τηλεφώνου του αυτοκινήτου, που συνδέει το Q3 στο διαδίκτυο. Οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ολοκληρωμένο σε WiFi hotspot για να σερφάρουν ή να στείλουν e-mail, ενώ ο οδηγός μπορεί να απολαύσει τις εξατομικευμένες υπηρεσίες από την Audi connect. Αυτά περιλαμβάνουν τη μετάδοση του μουσικού προγράμματος του web radio της Audi, σε απευθείας σύνδεση μετάδοση πληροφοριών για την κυκλοφορία, και την πλοήγηση με το Google Earth και το Google Street View. Οι πωλήσεις του νέου Q3, το οποίο η Audi κατασκευάζει στο εργοστάσιο του Martorell έξω από τη Βαρκελώνη, ξεκινούν άμεσα στην Ελλάδα (Φεβρουάριος 2015), με τιμή εκκίνησης (με απόσυρση) από 27.340 ευρώ.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 21/02/2015, 00:30 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Χ. ΚΑΣΦΙΚΗΣ - Κ. ΚΑΣΦΙΚΗΣ ΟΕ

Ασφάλειες Αυτοκινήτων, Σκαφών, Πυρός, Ζωής & Νομικής Προστασίας
Δονάτου Δημουλίτσα 89, 491 00 Κέρκυρα
Τηλ.: +302661025145, Fax: +302661026411
E-mail: asfalieskasfiki@yahoo.gr

 
Χρήσιμα