IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Audi A3 Sportback e-tron: Πλήρως φορτισμένο και εν κινήσει
Η Audi ξεκινάει την πορεία της προς την αυτοκίνηση του μέλλοντος με το A3 Sportback e-tron, που είναι το πρώτο επαναφορτιζόμενο plug-in υβριδικό μοντέλο της, που μπορεί να καλύψει έως 50 χλμ. σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία.
Επιμέλεια: Δημήτρης Σπυράκης
Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης στον Ελληνικό ειδικό Τύπο του Audi Q3 στο Ναύπλιο, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά και να πάρουμε μια πρώτη γεύση και από το επαναστατικό μοντέλο της Audi, το A3 Sportback e-tron, ένα plug-in υβριδικό μοντέλο το οποίο δύναται να φορτίζει τις μπαταρίες του ακόμη κι όταν κινείται με τον θερμικό του κινητήρα. Το 5-θυρο compact μοντέλο, του οποίου ο 1.4 TFSI βενζινοκινητήρας και ο ηλεκτροκινητήρας παράγουν συνδυασμένη ισχύ 204 ίππων, είναι ένα σπορ αυτοκίνητο για όλες τις χρήσεις και ταυτόχρονα ιδανικό για καθημερινή οδήγηση.
 
Σε απόλυτη συνεργασία θερμικός και ηλεκτρικός κινητήρας
Το A3 Sportback e-tron προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα ενός τυπικού Audi. Σπορ δύναμη, πρωτοποριακή απόδοση, εξαιρετικά απολαυστικό στην οδήγηση και χωρίς συμβιβασμούς στην καθημερινή χρηστικότητα. Το σύστημα παραγωγής και μετάδοσης ισχύος περιλαμβάνει ένα κινητήρα 1.4 TFSI με 150 ίππους, έναν ηλεκτροκινητήρα 75 kW κι ένα νέο 6-τάχυτο κιβώτιο S tronic, στο οποίο είναι ενσωματωμένος ο ηλεκτροκινητήρας. Η ισχύς εξόδου του συστήματος είναι 204 ίπποι και η μέγιστη ροπή 350 Nm. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 8,8 kWh κι έχει τη δυνατότητα να φορτίζεται σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες, αν συνδεθεί σε πρίζα με βιομηχανικό ρεύμα. Ένα ευέλικτο σύστημα φόρτισης είναι στον βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου. Μια εφαρμογή για smartphone (app) επιτρέπει την εξαιρετικά εύκολη φόρτιση εξ’ αποστάσεως, καθώς επίσης και την προψύξη ή προθέρμανση του αυτοκινήτου.
 
Το υβριδικό σύστημα ελέγχου της λειτουργίας του οχήματος ελέγχει με έξυπνο τρόπο την αλληλεπίδραση των μονάδων παραγωγής ισχύος. Προσφέρει στον οδηγό πολυάριθμες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της έξτρα ώθησης, κατά την οποία ο βενζινοκινητήρας και ο ηλεκτροκινητήρας εργάζονται ταυτοχρόνως, και της ανάκτησης ενέργειας, κατά την οποία η κινητική ενέργεια του αυτοκινήτου διοχετεύεται πίσω στην μπαταρία. Σε αντίθεση με ορισμένους από τους ανταγωνιστές του, το A3 Sportback e-tron δεν αποτελεί μια προσέγγιση τύπου «ή το ένα ή το άλλο», αλλά ένα αυτοκίνητο που είναι «και το ένα, και το άλλο» ικανό να αναλάβει οποιοδήποτε μεταφορικό έργο.
 
Επιδόσεις πέραν του δέοντος
Το A3 Sportback e-tron επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χ.α.ώ. σε 7,6’’ και έχει τελική ταχύτητα 222 χ.α.ώ. Σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 130 χ.α.ώ. Η κατανάλωση καυσίμου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές ECE για τα plug-in υβριδικά οχήματα, είναι μόλις 1,5 λίτρο/100 χλμ., κάτι που αντιστοιχεί σε εκπομπές CO2 μόλις 35 γραμμ./χλμ. Το 5-θυρο compact μοντέλο μπορεί να καλύψει 50 χλμ. με χρήση μόνο ηλεκτρικής ενέργειας.
 
Άνεση χώρων και εξαίρετη σχέση αξίας/τιμής
Χάρη στην συστηματική, προσανατολισμένη στη μείωση του βάρους σχεδίαση, το 5-θυρο αυτοκίνητο έχει απόβαρο (χωρίς οδηγό) μόλις 1.540 κιλά, ενώ προσφέρει χώρο για 5 επιβάτες και πολλές αποσκευές. Συνοδεύεται από μια γενναιόδωρη λίστα βασικού εξοπλισμού, και η Audi προσφέρει πολλές high-end λύσεις με τα προαιρετικά συστήματα υποβοήθησης και ψυχαγωγίας-ενημέρωσης. Το συμπαγές υβριδικό plug-in A3 Sportback e-tron, τίθεται αμέσως επικεφαλής της κατηγορίας του, με λιανική τιμή  41.500 ευρώ. Η Audi είναι πεπεισμένη ότι τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα αποτελούν -μεσοπρόθεσμα- την καλύτερη λύση για τον εξηλεκτρισμό της αυτοκίνησης. Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένονται κι άλλα μοντέλα στη μεσαία και μεγάλη κατηγορία.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 21/02/2015, 01:46 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Hyundai
ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΑΕ

Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
2ο χλμ. Τρίπολης-Άργους, 221 00 Τρίπολη
Τηλ.: +302710242858, Fax: +302710241115
E-mail: tzavaras-sa@tri.forthnet.gr, Website: www.tzavaras.com.gr

 

 
Χρήσιμα