IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Η Alfa Romeo 4C Centurion από την Pogea Racing με 3,9’’ 0-100 χ.α.ώ.


Τα χτυπάει όλα! Δεν έχει σημασία αν είναι Porsche 911, BMW M4 ή Mercedes AMG GT. Πρόκειται για το νέο σπορ αυτοκίνητο επιδόσεων από την Pogea Racing με βάση την Alfa Romeo 4C. Με επιτάχυνση 0-100 χ.α.ώ. σε μόλις 3,9’’, το καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο με τελική ταχύτητα πάνω από 300 χ.α.ώ., μπορεί να προκαλέσει πολλά έκπληκτα βλέμματα. Με το project, που ονομάστηκε Centurion, η εταιρία Pogea Racing που εδρεύει στο Friedrichshafen στη λίμνη της Κωνσταντίας, έχει για άλλη μια φορά αποδειχθεί τι είδους τεχνικές ικανότητες σε όλη την ομάδα, συγκεντρώθηκαν γύρω από τον Eduard Pogea, το «δημιουργικό μυαλό».
 
«Είχαμε την χρονική δυνατότητα από το 2013, να προβούμε σε λεπτομερή ανάλυση του πρωτοτύπου 4C, σε όλες τις πτυχές του», λέει ο ιδιοκτήτης της εταιρίας. «Μόνον τότε ήμασταν, στο τέλος της φάσης ανάπτυξης, σε θέση να προσφέρουμε βελτιώσεις επιδόσεων που είχαν δοκιμαστεί και αποδειχθεί ότι λειτουργούν χωρίς προβλήματα στο δρόμο και στην πίστα», είπε. Με μια μορφή που ξυπνά συναισθήματα κι ένα βάρος σημαντικά κάτω από τα 1.000 κιλά, η τυπική εκ του εργοστασίου Alfa Romeo 4C είναι ήδη ένα γνήσιο σπορ Ιταλικό μοντέλο. «Κατά την άποψή μου, υπάρχουν πάντα ευκαιρίες για την βελτιστοποίηση», λέει ο κ. Pogea, «Η Centurion μας, φαίνεται ως ένας εντυπωσιακός τρόπος να το αποδείξει», λέει.
 
Ο 1.8 λίτρων 4-κύλινδρος κινητήρας με εκ του εργοστασίου 240 ίππους και 350 Nm ροπής, ανακατασκευάζεται σε 2 φάσεις. Στο 1ο στάδιο (Phase 1) η εταιρία υπόσχεται 293 ίππους και ροπή 415 Nm από τον turbo κινητήρα, ενώ στο 2ο στάδιο (Stage 1 Plus) η ισχύς ανεβαίνει στους 313 ίππους και μια τεράστια ροπή 435 Nm είναι διαθέσιμη. Μ’ αυτές τις τροποποιήσεις το αυτοκίνητο φθάνει τα 100 χ.α.ώ. από στάση σε 3,9’’, ενώ σε 14,4’’ έχει σπάσει το όριο των 200 χ.α.ώ. Η εμπειρία της επιτάχυνσης τελειώσει μόνον όταν έχουν επιτευχθεί 301 χ.α.ώ., που είναι και η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου, πολύ μακριά από την αντίστοιχη της βασικής έκδοσης, των 258 χ.α.ώ.
 
Φυσικά το Centurion από την Pogea Racing έχει κάμποσες άλλες βελτιστοποιήσεις να επιδείξει. Οι εμπρός και πίσω ποδιές είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένες από ανθρακονήματα και ταιριάζουν με τις ορατές εφαρμογές από ανθρακόνημα. Ο πίσω διαχύτης έχει ανοίγματα στη μέση για τις απολήξεις της εξάτμισης με διάμετρο 101 χλστ., οι οποίες προαιρετικά είναι κατασκευασμένες από ίνες άνθρακα ή ανοξείδωτο ατσάλι. Εδώ η Pogea Racing προσφέρει 4 εκδόσεις, με ή χωρίς πτερύγια και σιγαστήρες. Φυσικά, αυτά κι όλα τ’ άλλα εξαρτήματα, έχουν πιστοποίηση TUV (Γερμανική Ένωση για τον τεχνικό έλεγχο). Επιπλέον, τα οχήματα πίσω μπορούν να έχουν μια νέα αεροτομή (διατίθεται σε PEC ή σε ίνες άνθρακα), η οποία αυξάνει την πίεση επαφής στον πίσω άξονα κατά 35 κιλά στα 160 χ.α.ώ.

Προκειμένου να εξασφαλιστούν ακόμα υψηλότερες ταχύτητες στις στροφές και ως εκ τούτου, ακόμα μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση, η Pogea Racing προέβη σε πλήρη αναβάθμιση του πλαισίου με διπλά ψαλίδια εμπρός και McPherson γόνατα πίσω, με την προσθήκη των Pogea Racing L2 εξαρτημάτων, που είναι ρυθμιζόμενα σε ύψος και σκληρότητα κι επομένως μπορεί να προσαρμοστούν τέλεια στο προσωπικό στιλ χρήσης -είτε στην πίστα, είτε σε αυτοκινητόδρομο ή επαρχιακό οδικό δίκτυο- του ιδιοκτήτη. Το Centurion αισθάνεται οικεία σε όλες τις συνθήκες κι ο ανταγωνισμός μένει συχνά πίσω. Εκτός από την Pogea Racing 4C Centurion, η εταιρία από το Friedrichshafen προσφέρει επίσης μεμονωμένα εξαρτήματα εναρμονισμένα με τις επιθυμίες των πελατών για άλλες μάρκες, σύμφωνα με τις διάφορες ποιότητες καυσίμων στις διεθνείς αγορές, έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου απόδοσης Pogea, να μπορεί να απολαμβάνει την ίδια απόδοση παντού (www.pogea-racing.com).
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 07/07/2015, 04:30 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Renault
ΔΕΛΤΑ ΚΑΡ ΑΕ

Έκθεση: Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 33, 264 42 Πάτρα
Συνεργείο - Ανταλλακτικά - Φανοποιείο/Βαφείο - Αξεσουάρ
Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 47, 264 42 Πάτρα
Τηλ.: +302610420373, Fax: +302610423772
 
Χρήσιμα