IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Η Opel ετοιμάζει την αγωνιστική έκδοση του νέου Astra για το 2016


Με την ευκαιρία του λανσαρίσματος του διεθνούς TCR (Touring Car Racing) στο σιρκουί Jules Tacheny στο Mettet του Βελγίου, η Opel αποκάλυψε το νέο της αυτοκίνητο τουρισμού για αγώνες πελατών (customer racing), βασισμένο στο νέο Astra. Το Opel Astra TCR συνδυάζει υπερσύγχρονη αγωνιστική τεχνολογία με μία αποτελεσματική φιλοσοφία ασφάλειας, ενώ ελάχιστα απέχει από την παραγωγή. Επιτρέπει στις ομάδες της Opel να τρέχουν σε αγώνες μικρών και μεγάλων αποστάσεων, όπως ο 24ωρος αγώνας του Nurburgring, με ένα όχημα χωρίς τεχνικές αλλαγές.
 
Το 5-θυρο Astra χρησιμοποιεί έναν πολύ αποδοτικό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.0 λίτρων που θα αποδίδει 330 ίππους και μέγιστη ροπή 420 Nm, διασφαλίζοντας επαρκή επιτάχυνση για όχημα με απόβαρο 1.200 κιλά. Αυτή η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω σειριακού, 6-τάχυτου αγωνιστικού κιβωτίου με χειριστήρια αλλαγών (paddles) στο τιμόνι. Τη σύνδεση κινητήρα-κιβωτίου αναλαμβάνει ένας συμπλέκτης με δύο δίσκους από συσσωματωμένο μέταλλο. Ένα αυτοματοποιημένο διπλό σύστημα αποσύμπλεξης εξασφαλίζει τη σταθερότητα στα κατεβάσματα σχέσεων.
 
Το αγωνιστικό αυτοκίνητο επιβραδύνει με δισκόφρενα 378 χλστ. με 6-πίστονες δαγκάνες μπροστά και δισκόφρενα 265 χλστ. με 2-πίστονες δαγκάνες πίσω, ενώ ο οδηγός μπορεί να ρυθμίζει την κατανομή πέδησης από το cockpit. Το πλαίσιο είναι πλήρως προσαρμοζόμενο και υποστηρίζεται από υπερσύγχρονη τεχνολογία αποσβεστήρων. Η αποδοτική αεροδυναμική με ρυθμιζόμενο εμπρός splitter και πίσω αεροτομή, που για λόγους κόστους είναι στάνταρ εξαρτήματα και ίδια σε όλα τα οχήματα TCR, παίζει ρόλο στο σετάρισμα του οχήματος. Ηλεκτρονικά συστήματα υποστήριξης όπως ABS και ESP δεν επιτρέπονται.
 
Προκειμένου οι ομάδες πελατών Opel να μπορούν να χρησιμοποιούν το Astra TCR τους για αρκετά χρόνια χωρίς να κάνουν τεχνικές ρυθμίσεις, το αυτοκίνητο ήδη εφοδιάζεται με χαρακτηριστικά που η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) θα επιβάλλει ως υποχρεωτικά από τη σεζόν του 2017 όπως το ρεζερβουάρ καυσίμου ασφαλείας των 100 λίτρων. Η δέσμευση της Opel στο Αγωνιστικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού σηματοδοτεί τη συνέχεια μιας μακράς και επιτυχημένης παράδοσης στους αγώνες τουρισμού.
 
 
Το Customer Racing ήταν ανέκαθεν βασικός πυλώνας στη δέσμευση της Opel στο μηχανοκίνητο αθλητισμό σε πολλές χώρες σε όλη την Ευρώπη μαζί με την εργοστασιακή συμμετοχή της στο DTM (Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού) ή εθνικά πρωταθλήματα όπως το STW (German Supertouring Championship). Η φιλοσοφία του TCR ταιριάζει άριστα με αυτή τη φιλοσοφία (ισχυρά, εντυπωσιακά αυτοκίνητα τουρισμού που παραπέμπουν έντονα στα μοντέλα παραγωγής) που διατίθενται σε προσιτές τιμές, το TCR ικανοποιεί τις τρέχουσες απαιτήσεις των ενδιαφερόμενων ομάδων πελατών.
 
Το TCR προσφέρει επίσης στην Opel την ιδανική πλατφόρμα για να παρουσιάσει το νέο της μοντέλο παραγωγής σε αγωνιστικό περιβάλλον στις εμπλεκόμενες αγορές. Τα διάφορα εθνικά πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένης της νέας Γερμανικής σειράς TCR (ADAC TCR Germany), με διοργανώτρια την επί μακρόν εταίρο της Opel, ADAC, αλλά και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είναι ιδανικό πεδίο δράσης για την Opel και τις ομάδες πελατών της. Χάρη στην τρίπτυχη φιλοσοφία του -Εθνικά και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και το παγκόσμιο TCR International- οι ομάδες πελατών μπορούν να τρέχουν σε όλο τον κόσμο με το ίδιο αυτοκίνητο.

Το Astra TCR εξελίσσεται σε στενή συνεργασία με την παραδοσιακή εταίρο της Opel, την Kissling Motorsport, από το Bad Münstereifel στη Γερμανία. Οι πρώτοι έλεγχοι επιδόσεων άρχισαν πριν τα τέλη του Οκτωβρίου (2015). Ένας περιορισμένος αριθμός Astra TCR θα παραδοθεί σε επίλεκτες ομάδες πελατών από τον Φεβρουάριο του 2016. Η Opel δεν έχει ακόμη ανακοινώσει το κόστος πώλησης του οχήματος σε ιδιώτες πελάτες, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η εξέλιξή του ακόμη. Αυτό πιθανολογούμε ότι θα γίνει γνωστό λίγο πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων και θεσμών που δύναται να λάβει μέρος, μέσα στο 2016.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 04/11/2015, 00:02 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Opel
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΑΚΟΣ

Συνεργείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Χαμαρέτου 91, 231 00 Σπάρτη
Τηλ.: +302731089291, Fax: +302731089250
Τηλ. εκτάκτου ανάγκης: +306976880298
E-mail: kanellakos.service@gmail.com

 

 
Χρήσιμα