IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Σπίτι με ρόδες; Γιατί όχι;
Πάντα μού άρεσαν τα μικρά «ζεστά» σπίτια, τα οποία δεν εδράζονταν σε παραδοσιακά θεμέλια αλλά σε ρόδες! Εν αρχήν ήταν τα τροχόσπιτα, κατόπιν ακολούθησαν τα αυτοκινούμενα και τώρα, σειρά έχουν τα πραγματικά σπίτια με... ρόδες!
Του Δημήτρη Σπυράκη
Ο άνθρωπος είναι ένα ον που πασχίζει κι αγωνίζεται για την απόλυτη ελευθερία του. Κάθε τεχνολογικό επίτευγμα που κρύβεται πίσω από κάθε -υλικό κυρίως- αγαθό, σκοπό έχει την απελευθέρωση του ανθρώπου από κάθε τι που μπορεί να χαρακτηριστεί δέσμευση στις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Με τόση ελευθερία που απολαμβάνουμε σήμερα, γιατί η βασική μας κατοικία να μας κρατάει δέσμιους σε ένα και μόνον μέρος;
 
Μικρότερο σπίτι, μεγαλύτερες προσδοκίες
Σε έναν κόσμο όπου οι οικιστικοί χώροι όλο και περισσότερο αμφισβητούνται, όλο και πιο πολλοί άνθρωποι ασπάζονται την συρρίκνωση. Όλοι γνωρίζουν ότι το μέγεθος δεν είναι το παν -ειδικά όταν πρόκειται για ένα σπίτι- αλλά θα μπορούσε κανείς να ζει σε μια κατοικία τόσο μικρή, όσο αυτά τα μικροσκοπικά σπίτια της New Frontier; Η έξυπνη χρήση του χώρου και η καινοτόμος ενσωμάτωση των εγκαταστάσεων σ’ αυτά τα μικροσκοπικά σπίτια από την New Frontier, σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε ρεαλιστικά ένα σπίτι σας για πολύ περισσότερο απ’ ό,τι 2 εβδομάδες διακοπών, που συνήθως συμβαίνει με τα τροχόσπιτα ή τα αυτοκινούμενα.
 
Κατοικία σε ρόδες, για να πηγαίνεις παντού
Πέρα από το funky ξύλινο εξωτερικό, υπάρχει ένα όμορφα σχεδιασμένο και χειροποίητο εσωτερικό, που μοιάζει με ένα παραδοσιακό εξοχικό που είναι ήδη εκσυγχρονισμένο με γούστο. Και χάρη στα τεράστια κεντρικά παράθυρα σε κάθε πλευρά, το εισερχόμενο φως είναι άφθονο. Η φιλοσοφία πίσω απ’ αυτού του είδους τα σπίτια, είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να επανακτήσουν μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής, ώστε να ζουν ελεύθεροι από κάθε οικονομική ευθύνη και να επιτραπεί η ελευθερία να ταξιδεύουν ή να αλλάξουν καριέρα. Η συρρίκνωση δεν ήταν ποτέ τόσο ελκυστική, όπως φαίνεται στην πρόταση της New Frontier.
 
Καινοτόμος ιδέα με μελλοντικές προοπτικές
Σίγουρα μια τέτοια πρόταση όπως αυτή εδώ, ίσως απέχει πολύ από τα Ελληνικά στερεότυπα, όμως όλο και πιο πολλοί άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη αποδέσμευσης από τις «ρίζες» που τους κρατούν στο ίδιο μέρος, σχεδόν για όλη τους τη ζωή. Και μόνο που γνωρίζεις ότι δεν είσαι «δεμένος» στο έδαφος όπου εδράζεται το σπίτι σου, σε κάνει να νιώθεις απόλυτα ελεύθερος να μετακινείς τη μόνιμη κατοικία σου, όποτε, όταν και όπου το θελήσεις. Πολύ προχωρημένες ή εκκεντρικές σκέψεις για έναν τυπικό Έλληνα; Ίσως! Όμως, ποτέ δεν πρέπει να απορρίπτουμε καινοτόμες ιδέες που ίσως μας κάνουν αργότερα να τις χαρακτηρίσουμε σωτήριες για τη ζωή μας.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 17/08/2016, 00:04 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Toyota
Κ. ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ ΑΕΒΕ
Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ - Ασφάλειες
(Ανεξάρτητος Έμπορος Toyota, Επίσημος Επισκευαστής Toyota)
9ο χλμ Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αθηνών, 455 00 Ιωάννινα
Τηλ.: +302651085204-5, Fax: +302651085206, E-mail: toyota-ioannina@gartzonikas.gr
5ο χλμ Ε.Ο. Άρτας-Ιωαννίνων, 471 00 Άρτα
Τηλ.: +302681021250, +302681021300, Fax: +302681051700, E-mail: toyota-arta@gartzonikas.gr
Λεωφ. Ιωαννίνων 416, 481 00 Πρέβεζα
Τηλ.: +302682089740, Fax: +302682089758, E-mail: toyota-preveza@gartzonikas.gr
Website: www.toyota.gr/gartzonikas

 

 
Χρήσιμα