IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Opel Rodgau-Dudenhofen Test Center: Τα πρώτα 50 χρόνια!
Εδώ και 50 χρόνια, οι μηχανικοί της Opel δοκιμάζουν κάθε νέο μοντέλο στα όρια των επιδόσεών του στο κέντρο δοκιμών Rodgau-Dudenhofen, διανύοντας συνολικά 200.000.000 χλμ. στη διαδικασία αυτή. Και η ιστορία συνεχίζεται...
Επιμέλεια: Δημήτρης Σπυράκης
70 χλμ. πίστες δοκιμών, πολυάριθμα εργαστήρια έρευνας & εξέλιξης και οδήγηση κατά μέσο όρο 40.000 χλμ./ημέρα. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει στην έκταση των 2,8 τετραγωνικών χλμ. παραμένει άγνωστο για το κοινό μέχρι τώρα. Σε ανάμνηση αυτής της ξεχωριστής επετείου, η Opel ανοίγει το κέντρο δοκιμών και εξέλιξης σε εργαζόμενους, οπαδούς και φίλους της μάρκας. Στις 10 Σεπτεμβρίου 2016, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ρίξουν μία αποκλειστική ματιά στα παρασκήνια του κέντρου δοκιμών. Η πρόβλεψη της Opel είναι για μέχρι 20.000 επισκέπτες μεταξύ των οποίων διάσημοι αθλητές, πολιτικοί και επιχειρηματίες.
 
Ξεχωριστή στιγμή θα είναι η στάση του Klassik Tour Kronberg στις εγκαταστάσεις, με οδηγό τον διευθύνοντα σύμβουλο της Opel, Δρ. Karl-Thomas Neumann. «Η 10η Σεπτεμβρίου θα είναι μία εντελώς νέα εμπειρία για το Opel Test Center», λέει ο αντιπρόεδρος μηχανολογίας οχημάτων Opel, κ. William F. Bertagni. «Μέσα σε 5 δεκαετίες, οι εγκαταστάσεις έχουν εξελιχθεί στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο κέντρο δοκιμών της Opel στην Ευρώπη. Ανυπομονούμε να γιορτάσουμε αυτή την επέτειο με τους καλεσμένους μας, να τους ανοίξουμε ένα παράθυρο στα παρασκήνια και παράλληλα να τους δείξουμε πόσο συναρπαστική και προσιτή είναι η μάρκα μας», συμπλήρωσε ο κ. Bertagni.
 
Άφθονη δράση με αγωνιστικά και κλασικά αυτοκίνητα
Οι εγκαταστάσεις θα είναι ανοιχτές το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου (2016), 10 πμ. με 4 μμ. Το κέντρο δράσης θα είναι το νέο τμήμα ελέγχου πλαγιολίσθησης (Skid Pad) που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Η πίστα αυτή, εμβαδού σχεδόν 80.000 τ.μ. και με την ευθεία 2 χλμ. που ξεκινάει από αυτή, θα προσφέρει τη δυνατότητα δοκιμών αυτοματοποιημένης οδήγησης στο μέλλον. Τώρα και για μία ημέρα θα λειτουργήσει σαν τόπος εκδηλώσεων. Η κεντρική σκηνή και το catering θα βρίσκονται εκεί, ενώ παράλληλα  θα φιλοξενηθούν πολλές δραστηριότητες. Το ράλι κλασικών αυτοκινήτων, Klassik Tour Kronberg, σταματά στο Rodgau-Dudenhofen για πρώτη φορά, όπου θα ολοκληρώσει 2 ειδικές διαδρομές στις εγκαταστάσεις δοκιμών. Πρώτο είναι το σιρκουί υψηλών ταχυτήτων, ενώ για μία ειδική δοκιμή, οι οδηγοί ράλι θα οδηγήσουν το νέο Opel Astra (Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016). Για περίπου μία ώρα κατά τη διάρκεια του γεύματος, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιεργαστούν εντυπωσιακά αγωνιστικά αυτοκίνητα ράλι.
 
«Action» (Δράση) είναι και το σλόγκαν της Opel Motorsport. Επαγγελματίες οδηγοί αγωνιστικών οχημάτων δείχνουν τι μπορούν να κάνουν τα GTC OPC, Adam R2 και Astra TCR όταν τρέχουν στο Πρωτάθλημα VLN Endurance Racing και αγώνες ράλι. Οι επισκέπτες έχουν την αίσθηση ότι βρίσκονται στο Hockenheimring, καθώς για την επίδειξη της πολύπλευρης εκπαίδευσης οδηγών που συνήθως διεξάγεται στο Rodgau-Dudenhofen, θα διαμορφωθεί μία ειδική διαδρομή στην περιοχή των εκδηλώσεων. Τέλος, οι ομάδες Formula Student με την υποστήριξη της Opel που παίρνουν μέρος στον παγκοσμίως μεγαλύτερο πανεπιστημιακό αγωνιστικό θεσμό, συμμετέχουν επίσης στη γιορτή της επετείου.
 
Στη συνέχεια ακόμα και οι ίδιοι οι επισκέπτες θα συμμετάσχουν ενεργά στον ειδικό χώρο της BVB σε μαύρο/κίτρινο, έκτασης 700 τ.μ. Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Borussia Dortmund (εταίρος της Opel) προσφέρει στους νεαρούς φίλους της Opel διαγωνισμούς και παιχνίδια δεξιοτεχνίας, από ποδόσφαιρο και γκολφ μέχρι κυνήγι και μίνι αγώνες Opel Adam. Για τους ανερχόμενους οδηγούς δοκιμών, η ομάδα του Dudenhofen αναπαρήγαγε μερικές από τις πιο συναρπαστικές δοκιμές σε μικρότερη κλίμακα. Όσοι ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις σύντομες δοκιμασίες στην ειδική πίστα, μπορούν να ελπίζουν σε ένα έγκυρο πιστοποιητικό αναγνωρισμένου οδηγού δοκιμών. Τέλος, οι λάτρεις των κλασικών αυτοκινήτων μπορούν να περιμένουν κάτι συναρπαστικό στο Alt Opel IG, όπου θα εκτίθενται περίπου 200 αυτοκινητιστικοί θησαυροί από όλες τις δεκαετίες. Επιπλέον, πολλά κλασικά και vintage οχήματα από τη θρυλική γκάμα Opel Classic θα εκτίθενται στις εγκαταστάσεις.
 
Αποκαλυπτικές εικόνες: Ανακαλύψτε τις ‘κρυφές’ γωνιές του Κέντρου Δοκιμών
Όσοι θέλουν να περιεργαστούν καλύτερα τις πίστες δοκιμών που συνήθως παραμένουν κρυμμένες από τα αδιάκριτα βλέμματα, έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ακολουθήσουν μία περιήγηση. Το σιρκουί υψηλών ταχυτήτων, η διαδρομή ανάβασης και η πίστα εξαντλητικών δοκιμών παραπέμπουν σε μερικά από τα «βασανιστήρια» στα οποία συνήθως υπόκεινται τα αυτοκίνητα Opel. Η Πυροσβεστική του Rodgau-Dudenhofen βρίσκεται στην περιοχή επαγρυπνώντας. Πέρα απ’ την επίδειξη κατάσβεσης πυρκαγιάς, θα ανοίξει την πτυσσόμενη σκάλα του οχήματος πυρόσβεσης κι από εκεί ψηλά, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν μία πανοραμική άποψη του Opel Test Center.
 
Πολλές εκπλήξεις επιφυλάσσει και η 2η περιοχή εκδηλώσεων γύρω τα εργαστήρια και τα νέα κτίρια όπου εξελίσσονται τα συστήματα κίνησης. Πρωτότυπα οχήματα εκτίθενται εδώ δίπλα σε μία απεικόνιση της εξέλιξης της  εγκατάστασης από  απλής πίστας δοκιμών σε προηγμένο κέντρο δοκιμών & εξέλιξης. Επίσης, η τρέχουσα Opel Collection προσφέρει άφθονες επιλογές. Συνάμα, για όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν στην Opel, θα υπάρχουν πληροφορίες για τις προσφερόμενες ευκαιρίες εκπαίδευσης και καριέρας.
 
Ειδική, επετειακή προσφορά μοντέλων Opel στο Rodgau-Dudenhofen
Είναι αδύνατο να μαντέψει κάποιος πόσα μοντέλα έχουν περάσει από τις επίπονες και σχολαστικές δοκιμές του Rodgau-Dudenhofen. Ωστόσο, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν οι ίδιοι τα αποτελέσματα στις 10 Σεπτεμβρίου (2016). Περίπου 150 οχήματα Opel θα διατίθενται για test drive. Επίσης, θα εκτίθενται πολλά από τα τρέχοντα μοντέλα Opel, καθώς και μία μεγάλη γκάμα μεταχειρισμένων οχημάτων προς πώληση σε ελκυστικές τιμές και όρους (που ισχύουν για το εταιρικό προσωπικό). Χώρος στάθμευσης οχημάτων θα υπάρχει στη μεγάλη ευθεία, ακριβώς στο Opel Test Center. Εάν ο συγκεκριμένος χώρος θα είναι γεμάτος, η επόμενη επιλογή είναι η δημόσια παραλία του Rodgau. Πούλμαν θα φεύγουν για τους χώρους των εκδηλώσεων από εκεί κι από τον σταθμό S-bahn, Rodgau-Dudenhofen. Η Opel προτείνει, όσοι μένουν εκεί κοντά, να έρθουν με ποδήλατο, όπου θα μπορούν να το παρκάρουν στο προβλεπόμενο χώρο, ακριβώς στην κύρια είσοδο. Οι υπόλοιποι, με όποιον τρόπο μπορέσουν.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 18/08/2016, 02:33 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Toyota
Κ. ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ ΑΕΒΕ
Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ - Ασφάλειες
(Ανεξάρτητος Έμπορος Toyota, Επίσημος Επισκευαστής Toyota)
9ο χλμ Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αθηνών, 455 00 Ιωάννινα
Τηλ.: +302651085204-5, Fax: +302651085206, E-mail: toyota-ioannina@gartzonikas.gr
5ο χλμ Ε.Ο. Άρτας-Ιωαννίνων, 471 00 Άρτα
Τηλ.: +302681021250, +302681021300, Fax: +302681051700, E-mail: toyota-arta@gartzonikas.gr
Λεωφ. Ιωαννίνων 416, 481 00 Πρέβεζα
Τηλ.: +302682089740, Fax: +302682089758, E-mail: toyota-preveza@gartzonikas.gr
Website: www.toyota.gr/gartzonikas

 

 
Χρήσιμα