IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Το βραβείο Opel Style Award στο πανεπιστήμιο του Brno της Τσεχίας


Ο Γερμανικός γύρος του πρωταθλήματος Formula Student στο Hockenheimring (9-14 Αυγούστου 2016) προσέλκυσε 113 διαγωνιζόμενους. Ο αγώνας για το Opel Style Award ήταν σκληρός και το βραβείο μηχανολογίας & σχεδίασης, που ξεκίνησε το 2015 από την εταίρο και κύριο χορηγό της σειράς Opel, κέρδισε τελικά η ομάδα του πανεπιστημίου του Brno της Τσεχίας. «Στο αυστηρό πλαίσιο των κανονισμών του διαγωνισμού Formula Student, η Αγωνιστική Ομάδα του Brno University με το Dragon 6 πέτυχε κάτι σπάνιο, να σχεδιάσει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που συνδυάζει υψηλή τεχνική απόδοση με ελκυστική σχεδίαση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος μηχανολογίας οχημάτων της Opel στην Ευρώπη, κ. William F. Bertagni, κατά τη διάρκεια της απονομής. «Οι φοιτητές αυτοί είναι ακριβώς τα μελλοντικά ταλέντα που θέλουμε να βλέπουμε στην Opel», είπε ο κ. Bertagni.
 
Οι υποψηφιότητες για το Opel Style Award αξιολογήθηκαν από επιτροπή καταξιωμένων σχεδιαστών του δημιουργικού design, μεταξύ των οποίων οι Friedhelm Engler (Director Advanced Design), Richard Shaw (Chief Designer Creative Design), Frank Starz (Assistant Chief Designer Creative Design) και Sven Weinfurtner (Assistant Chief Designer Midsize Interior). Πέραν του βραβείου, η Opel χορήγησε στη νικήτρια ομάδα του Brno ένα νέο, κατάλληλα εξοπλισμένο Opel Astra για όλη τη σεζόν του Formula Student. Οι ομάδες που υποστηρίζει η Opel στο Hockenheim πέτυχαν αρκετές νίκες και κορυφαίες θέσεις.
 
Η KIT team (Karlsruhe) πήρε μία νίκη γενικής κατάταξης στην κατηγορία ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης διεκδίκησε τη 2η θέση στην κατηγορία μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η διατλαντική ομάδα Ravensburg-Corvallis πέτυχε νταμπλ, με νίκη στην κατηγορία ηλεκτροκίνητων οχημάτων και αυτοκινήτων με κινητήρα καύσης στην παρουσίαση του Business Plan (Επιχειρηματικού Σχεδίου). Στη δοκιμή ελέγχου πλαγιολίσθησης, οι φοιτητές του Karlsruhe πέτυχαν ένα ακόμα νταμπλ, ενώ το Πανεπιστήμιο του Darmstadt επικράτησε στη 2η θέση στην κατηγορία ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
 
Οι ομάδες που είχαν χορηγό την Opel επίσης αγωνίστηκαν και για βραβεία άλλων χορηγών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ομάδα του Deggendorf, που κατέκτησε το Porsche Innovation Award. Για πρώτη φορά, οι κύριοι χορηγοί του Formula Student προσφέραν επίσης σεμινάρια βαθιάς ανάλυσης για τους αγωνιζόμενους. Το σεμινάριο της Opel εστίασε στο Opel Style Award κι έδωσε χρήσιμες συμβουλές πάνω στη σχεδίαση και τη χωροταξία. Η μεγάλη συμμετοχή 30 ομάδων απέδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον για το υλικό που προσέφεραν ο Friedhelm Engler και οι σχεδιαστές συνεργάτες του.

Στο διαγωνισμό  Formula Student, οι φοιτητές είναι υπεύθυνοι για ολόκληρη την αλυσίδα διαδικασιών, όπως οι κατασκευαστές αυτοκινήτων. Οι ομάδες πρέπει να κατασκευάσουν οι ίδιες ένα πρωτότυπο και να υποβάλλουν σχέδια για κόστη, παραγωγή, μάρκετινγκ και πωλήσεις. Όσοι τα καταφέρουν σ’ αυτή την πρόκληση, περνούν από μία αυστηρή συγκριτική αξιολόγηση στους τομείς επιτάχυνσης, φρεναρίσματος και συμπεριφοράς και αντοχής. Ως κύριος χορηγός του Formula Student, η Opel συνεχίζει να εντείνει τις προσπάθειές της για την προώθηση νεαρών μηχανικών. Το 2016 θα υποστηρίξει ακόμα 3 αγωνιστικές ομάδες φοιτητών, τις πανεπιστημιακές ομάδες Στουτγάρδης, Karlsruhe, Ravensburg, οι οποίες διασφάλισαν τη συνεργασία τους με την Opel χάρη στα εξαιρετικά τους αποτελέσματα προηγούμενων ετών. Αυτή τη στιγμή η Opel συνεργάζεται με 9 Γερμανικά πανεπιστήμια.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 18/08/2016, 05:51 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Συνεργείο & Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων (Audi, VW, Seat, Skoda)
Αετοφωλιάς & Πρεμένης 20, 111 47 Αθήνα (Πανόραμα Γαλατσίου)
Τηλ.: +302102913987, Fax: +302102130018
E-mail: opel.mparkas@gmail.com
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα