IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Ρεκόρ Guinness μιας Porsche Cayenne που ρυμούλκησε ένα Airbus A380


Μια Porsche Cayenne που οδηγούσε ο τεχνικός της Porsche Βρετανίας Richard Payne, τράβηξε για 42 μέτρα ένα από τα 10 θηριώδη αεροσκάφη Airbus Α380 της Air France στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού, ορίζοντας έναν νέο ρεκόρ Guinness, για το βαρύτερο αεροσκάφος (115 τόνους) που τράβηξε ποτέ ένα αυτοκίνητο παραγωγής. Η Γαλλική αεροπορική εταιρία παραχώρησε για τον σκοπό αυτό το υπερσύγχρονο εργοστασιακό υπόστεγο κι ένα από τα 10 A380 που έχει στο ενεργητικό της. Το υπόστεγο 60.000 τ.μ., το οποίο είναι αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει πάνω από 3.000 Cayenne (ή ενός πολύ μεγάλου μεγέθους αεροσκάφους), σχεδιάστηκε ειδικά για να φιλοξενήσει το Airbus A380 της Air France και είναι συνήθως το «σπίτι» όλων των δραστηριοτήτων μηχανικής και συντήρησης για τον στόλο της Air France.
 
Η αντίθεση μεταξύ των δύο μηχανών ήταν εντυπωσιακή. H Porsche Cayenne (μήκους 4,8 μέτρων) συνδέθηκε με το πιο εξελιγμένο και μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο -το Airbus A380 συνολικού μήκους 73 μέτρων- μέσω ειδικού προσαρτήματος ρυμούλκησης που καθόταν στον κανονικό κοτσαδόρο του Cayenne. «Τα αυτοκίνητά μας μπορούν να ξεπεράσουν τα όρια των πελατών μας», είπε ο τεχνικός κ. Payne που οδήγησε το αυτοκίνητο αμέσως μετά το σπουδαίο αυτό επίτευγμα. Ο τίτλος του παγκόσμιου ρεκόρ Guinness δημιουργήθηκε από ένα Cayenne S Diesel, που αποδίδει 385 ίππους και ροπή 850 Nm. Ακολούθως η άσκηση επαναλήφθηκε χρησιμοποιώντας ένα Cayenne Turbo S.
 
«Το έκανε! Είμαι τόσο ανακουφισμένος! Συνήθως δεν φτάνουμε τόσο μακριά δοκιμάζοντας τα όρια των αυτοκινήτων μας, αλλά νομίζω ότι σήμερα φτάσαμε πολύ κοντά», είπε φανερά ευχαριστημένος ο κ. Payne. «Θα μπορούσα να πω ότι δούλευε σκληρά, αλλά η Cayenne δεν διαμαρτυρήθηκε και προχώρησε μ’ αυτό [το αεροσκάφος]. Οι καθρέφτες μου ήταν αρκετά γεμάτοι με το Airbus, κάτι που ήταν ενδιαφέρον. Τα αυτοκίνητά μας μπορούν να φτάσουν πέρα ​​από αυτό που οι πελάτες μας μπορεί να περιμένουν, είναι σχεδιασμένα για να είναι σκληρά. Ακόμα κι έτσι, αυτό που έκανε η Cayenne σήμερα ήταν αξιοσημείωτο -οδηγήσαμε το αυτοκίνητο εδώ από το Λονδίνο- και σχεδιάζω να το οδηγήσω πάλι πίσω, έχοντας ρυμουλκήσει ένα A380 στο μεταξύ. Η πίστωση [του ρεκόρ] πρέπει να πάει στην ομάδα στη Στουτγάρδη που ανέπτυξε το αυτοκίνητο -έκαναν μια διεξοδική δουλειά. Είμαι επίσης πολύ ευγνώμων προς την Air France και τους μηχανικούς της για τη γενναιοδωρία τους, επιτρέποντάς μου να ρυμουλκήσω το όμορφο αεροσκάφος τους», είπε.
 
 
«Όπως και η Porsche, η Air France Industries KLM Engineering & Maintenance αναπτύσσεται με την αριστεία και πιέζει τα τεχνικά όρια. Ήταν τιμή μας να φιλοξενήσουμε την Porsche στο χώρο μας στο Charles de Gaulle, που είναι συνήθως το σπίτι των μηχανικών μας που εργάζονται στο στόλο μας των 10 Airbus A380, από τα πιο εξελιγμένα αεροσκάφη στον κόσμο», είπε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Air France Industries, κ. Gery Mortreux. «Αυτό το επίτευγμα είναι μια νέα απεικόνιση του τρόπου με τον οποίο η AFI KLM E & M είναι σε θέση να προσαρμοστεί στις συγκεκριμένες απαιτήσεις και το πάθος που θέτουμε σε κάθε πρόκληση που κάνουμε. Ήταν διασκεδαστικό και συναρπαστικό να παρακολουθούμε μαζί τα δύο μηχανήματα. Οι μηχανικοί μας ήταν περίεργοι και εντυπωσιασμένοι. Συγχαρητήρια στην Porsche γι’ αυτό το αξιοσημείωτο επίτευγμα», συμπλήρωσε.

«Έχω επαληθεύσει μερικές καταπληκτικές προσπάθειες ρεκόρ κατά τη διάρκεια του χρόνου μου ως κριτής του Guinness World Records. Βλέποντας μια Porsche Cayenne να έλκει ένα από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη στον κόσμο, κατατάσσεται σίγουρα ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά. Τα συγχαρητήριά μου σ’ όλους όσους εμπλέκονται στην επίτευξη αυτού του αξιοσημείωτου έργου», δήλωσε ο κ. Pravin Patel, Adjudicator, ως εκπρόσωπος του Guinness World Records. Σύμφωνα με τους κανόνες που εφαρμόζει η Guinness World Records, η δοκιμή επιτηρήθηκε από ανεξάρτητους μηχανικούς της UTAC CERAM. Αφού ορίστηκε η καταγραφή, διεξήχθησαν δοκιμές επιδόσεων κι έλεγχος κάθε βασικού στοιχείου και ηλεκτρονικού συστήματος στο όχημα, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι το αυτοκίνητο ήταν στα πρότυπα των μοντέλων παραγωγής.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 08/05/2017, 01:03 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Audi
ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΣ ΑΕ

Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Ιερά Οδός 176, 122 42 Αιγάλεω Αττικής
Τηλ.: +302103428671, Fax: +302103421286
E-mail: audiinfo@filippaios.gr, Website: www.filippaios.gr

 

 
Χρήσιμα