IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Ασφάλεια 5 αστέρων από τον EuroNCAP για το νέο Seat Ibiza


Το νέο Seat Ibiza -που κατασκευάστηκε στη Βαρκελώνη πάνω στη νέα πλατφόρμα MQB A0- αξιολογήθηκε με 5 αστέρια στις απαιτητικές δοκιμές ασφαλείας του ανεξάρτητου Ευρωπαϊκού οργανισμού δοκιμών πρόσκρουσης EuroNCAP. Να σημειώσουμε εδώ ότι και οι 3 πυλώνες της Ισπανικής μάρκας -Ateca, Leon, Ibiza- έχουν πετύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στις δοκιμές ασφαλείας του EuroNCAP. Η αναγνώριση αυτή έρχεται λίγο μετά την πρώτη εμφάνιση του νέου Arona, μία ακόμη προσθήκη στην γκάμα Seat, στα πλαίσια της μεγαλύτερης «επιθετικής» προϊοντικής πολιτικής στην ιστορία της Ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία περιλαμβάνει το λανσάρισμα των Leon, Ibiza, Ateca και του επερχόμενου 7θέσιου SUV της μάρκας το 2018.
 
Εδώ κι αρκετούς μήνες, όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν υποβληθεί σε μεγαλύτερο αριθμό δοκιμών και πολύ πιο απαιτητικών. Αυτός είναι και ο λόγος που η επίτευξη 5 αστέρων σ’ αυτές τις υψηλού κύρους ανεξάρτητες δοκιμές ασφαλείας, έχει πολύ μεγαλύτερη αξία. Προκειμένου να δοκιμαστεί η ασφάλεια των επιβαινόντων παιδιών με αξιόπιστο τρόπο, χρησιμοποιούνται ανδρείκελα δοκιμών σύγκρουσης που προσομοιώνουν παιδιά ηλικίας 6-10 ετών. Οι δοκιμές πλευρικής σύγκρουσης είναι επίσης πολύ σημαντικές, όπως και η δοκιμή μετωπικής σύγκρουσης σε άκαμπτο εμπόδιο. Η ποσότητα των ανδρείκελων που χρησιμοποιούνται σ’ αυτές τις δοκιμές έχει αυξηθεί. Το είδος κατασκευής τους επίσης είναι τέτοιο, ώστε να αντικατοπτρίζει τις πραγματικές συνθήκες ατυχήματος με τον πιο αντικειμενικό τρόπο.
 
Σε κάθε μία από τις κατηγορίες που αποτελούν τις δοκιμές ασφαλείας του EuroNCAP, το νέο Ibiza πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα, ξεχωρίζοντας ιδιαίτερα στην κατηγορία της προστασίας επιβαινόντων ενηλίκων, με ποσοστό 95%. Τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί στις κατηγορίες προστασίας παιδιών, πεζών καθώς και συστημάτων υποβοήθησης ασφάλειας είναι επίσης εντυπωσιακά. Η αποτελεσματικότητα του αυτόνομου συστήματος πέδησης έκτακτης ανάγκης (Front Assist) ξεχωρίζει ιδιαίτερα μεταξύ των συστημάτων υποβοήθησης. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ραντάρ σε συνδυασμό με ABS και ESC, το αυτοκίνητο «αισθάνεται» κι αντιδρά όταν εντοπίζει άλλα αυτοκίνητα και πεζούς. Με όλα αυτά υπόψη, το όχημα μπορεί να φρενάρει με τον πιο ασφαλή και γρήγορο τρόπο.
 
Οι δοκιμές ασφαλείας του EuroNCAP είναι πολύ πιο απαιτητικές από το 2016 όχι μόνο στην ενεργητική ασφάλεια αλλά και στην παθητική. Το νέο Ibiza διαθέτει ζώνες ασφαλείας με προεντατήρες και περιορισμού φορτίου και στα μπροστινά και στα πίσω καθίσματα. Αυτό προσφέρει πολλά οφέλη στην ανταπόκριση στις πιο απαιτητικές προκλήσεις στην ασφάλεια ενηλίκων και παιδιών, καθώς οι προεντατήρες μειώνουν τη χαλαρότητα της ζώνης γύρω από τον κορμό και τη λεκάνη του επιβάτη κατά τη στιγμή της σύγκρουσης, εξασφαλίζοντας την καλύτερη συγκράτηση για ενήλικες και παιδιά.

Τα συστήματα Isofix και Top Tether στα πίσω καθίσματα προσφέρονται στο βασικό εξοπλισμό του Ibiza καθώς και ο περιοριστής ταχύτητας, το 3ο πίσω προσκέφαλο, το προηγμένο σύστημα προειδοποίησης για ζώνη ασφαλείας για όλα τα καθίσματα και οι 6 αερόσακοι. Σε συνδυασμό με το Adaptive Cruise Control και το κιβώτιο DSG, το Ibiza μπορεί να διατεθεί με σύστημα Stop & Go που φρενάρει και επιταχύνει το όχημα σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης. Το νέο Ibiza ξεπερνά τα τρέχοντα πρότυπα EuroNCAP και προσφέρει στάνταρ μερικά πολύ σημαντικά συστήματα όπως το Hill Hold Control, το Automatic lights-on, το Multi Collision Brake, το σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών και τα φώτα ημέρας.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 09/07/2017, 02:00 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Toyota
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Νέα Είσοδος, 241 00 Καλαμάτα
Τηλ.: +302721088610, Fax: +302721099760
E-mail: georgiadiservicetoyota@yahoo.gr
Δείτε μας στο παγκόσμιο χρυσό οδηγό AiYellow.
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.

 

 
Χρήσιμα