IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Πράσινο φως για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού VW Microbus


Το πρωτότυπο I.D. BUZZ concept της VW θα εξελιχθεί κι άλλο, στα πλαίσια της προετοιμασίας για την παρουσίασή του ως μοντέλο παραγωγής. Οι Προέδροι των διοικητικών συμβουλίων των VW και VW Commercial Vehicles, Δρ. Herbert Diess και Δρ. Eckhard Scholz αντίστοιχα, ανακοίνωσαν την απόφαση της παραγωγής του στο Concours d’ Elegance στο Pebble Beach της Καλιφόρνια, μια μοναδική εκδήλωση τόσο για ιδιαίτερα ιστορικά αυτοκίνητα όσο και για καινούργια πρωτότυπα. «Πρόκειται για το πλέον κατάλληλο μέρος για το I.D. BUZZ Concept», εξηγεί ο Δρ. Diess και συνεχίζει: «Το αυτοκίνητο είναι ένα σημαντικός πυλώνας στην πρωτοβουλία της VW για την ηλεκτροκίνηση και μεταφέρει την αίσθηση μετακίνησης με ένα Microbus στο μέλλον». Στο πλαίσιο των μελλοντικών προγραμμάτων εξέλιξής της η VW όρισε και μια ημερομηνία επίσημης παρουσίασης του I.D. BUZZ, το οποίο θα αφιχθεί στους κατά τόπους αντιπροσώπους της μάρκας μετά το 4-θυρο μικρομεσαίο μοντέλο I.D. το 2022. Η VW στοχεύει, τόσο με το I.D. BUZZ όσο και γενικά με όλη τη γκάμα I.D., στις αγορές της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Κίνας.
 
«Μετά την παρουσίαση στις διεθνείς εκθέσεις στο Ντιτρόιτ και τη Γενεύη, λάβαμε έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό γραμμάτων και e-mails από πελάτες οι οποίοι μας παρακαλούσαν να κατασκευάσουμε αυτό το αυτοκίνητο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της VW Δρ. Diess, στο Pebble Beach. Έτσι λοιπόν κάθε άλλο παρά σύμπτωση είναι που το διοικητικό συμβούλιο επέλεξε το Pebble Beach, προκείμενου να κάνει την ανακοίνωσή του, καθώς όπως εξήγησε ο Δρ. Diess: «Το Microbus, όπως αποκαλείται το Bulli στην Αμερική, ήταν πάντα αναπόσπαστο στοιχείο του lifestyle της Καλιφόρνια. Τώρα το παρουσιάζουμε εκ νέου, εξελίσσοντας τη νέα γενιά των ηλεκτρικών VW και επανεφευρίσκοντας το Bulli ως ηλεκτροκίνητο».
 
Όπως ακριβώς και το Show Car of the Year (Πρωτότυπο της Χρονιάς) στο Ντιτρόιτ, έτσι και το μοντέλο παραγωγής θα έχει τις μπαταρίες του τοποθετημένες στο δάπεδο. Ο ηλεκτροκινητήρας δεν καταλαμβάνει ιδιαίτερα μεγάλο χώρο, κάτι που σημαίνει πως ο εμπρός και ο πίσω άξονας μπορούν να τοποθετηθούν σε μεγάλη απόσταση ο ένας από τον άλλον. Αυτό έχει σαν συνέπεια ένα μεγάλο μεταξόνιο σε συνδυασμό με μικρούς προβόλους, γεγονός που εξασφαλίζει μεγαλύτερο χώρο στο εσωτερικό. «Αυτός είναι ο λόγος που το αυτοκίνητο δείχνει απέξω σαν ένα μικρό σε μέγεθος πολυμορφικό (βαν), παρόλο που οι χώροι στο εσωτερικό του είναι ιδιαίτερα άνετοι και αντίστοιχοι ενός μεγάλου πολυμορφικού», επεξηγεί ο Δρ. Diess. Το αποτέλεσμα είναι ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο αμάξωμα που προσφέρει τόσο στον οδηγό όσο και στους επιβάτες άφθονο χώρο για ένα άνετο ταξίδι.
 
 
Ταυτόχρονα, όσοι επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν για τις μεταφορές τους, θα έχουν στη διάθεσή τους ακριβώς αυτό που χρειάζονται. «Παράλληλα με την πολυμορφική έκδοση θα προσφέρουμε και μια επαγγελματική εκδοχή Cargo του I.D. Concept, για υπηρεσίες παράδοσης με μηδενικές εκπομπές ρύπων και δυνατότητα υψηλού βαθμού αυτόνομης κίνησης 3ου επιπέδου», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της VW Commercial Vehicles Δρ. Scholz. «Πρόκειται για τον ιδανικό σχεδιασμό ηλεκτρικού βαν, ειδικά για τα κέντρα των πόλεων», συμπλήρωσε.
 
Ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον για το I.D. BUZZ στην Καλιφόρνια εξέφρασε κι ο κ. Ben Pon, η οικογένεια του οποίου είναι εξαιρετικά επιτυχημένοι εισαγωγείς αυτοκινήτων VW στις Κάτω Χώρες. Ο πατέρας του κ. Pon ήταν αυτός που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για το πρώτο VW Bulli (T1), με ένα σκίτσο του πριν από περισσότερα από 70 χρόνια. Παρόλο που μεταξύ του πιο παλιού και του πιο καινούργιου MPV της VW -και τα δύο ξεχωρίζουν με τον έξυπνο και χαρακτηριστικό σχεδιασμό τους- θα μεσολαβούν περισσότερες από 7 δεκαετίες, όταν παρουσιαστεί επίσημα το δεύτερο, το I.D. Buzz θα διαθέτει τα γονίδια του αρχέτυπου. Κι αυτό γιατί θα προσφέρει τη μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση χώρου στο αποτύπωμα ενός μεσαίου επιβατικού αυτοκινήτου.

Με μήκος 4,942 μέτρα, πλάτος 1,976 μ. και ύψος 1,963 μ., το πρωτότυπο διαθέτει εξαιρετικούς χώρους στο εσωτερικό του. Η έκδοση παραγωγής, η οποία θα βασίζεται στην ολοκαίνουργια ηλεκτρική αρχιτεκτονική πλαισίου, θα ενσωματώνει πολλές ιδέες και σχεδιαστικά στοιχείου του πρωτότυπου. Ταυτόχρονα, θα διαθέτει δυνατότητα μεταβολής διαμόρφωσης των καθισμάτων, διαδραστική διασύνδεση και αυτόνομη οδήγηση υψηλού επιπέδου. Η διεύρυνσης της γκάμας των ηλεκτρικών μοντέλων είναι μέρος της στρατηγικής της VW για το 2025, η οποία προβλέπει την ύπαρξη περισσότερων από 30 ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκείνη τη χρονική περίοδο.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 31/08/2017, 01:12 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Συνεργείο & Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων (Audi, VW, Seat, Skoda)
Αετοφωλιάς & Πρεμένης 20, 111 47 Αθήνα (Πανόραμα Γαλατσίου)
Τηλ.: +302102913987, Fax: +302102130018
E-mail: opel.mparkas@gmail.com
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα