IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Νέα γκάμα ελαστικών της Pirelli για την Formula 1 από το 2018


Η Pirelli παρουσίασε τη νέα γκάμα ελαστικών Formula 1 για το 2018 στο Abu Dhabi. Για τη νέα χρονιά προστίθενται δυο καινούργιες γόμες επιπλέον κι ακόμη δύο χρώματα. Επίσης όλη η ανανεωμένη γκάμα διαθέτει καινούργιους σκελετούς, γόμες και παράθυρα θερμοκρασιακής λειτουργίας. Ας δούμε όμως τα κύρια σημεία της γκάμας των ελαστικών της F1 του 2018. Όλες οι γόμες της είναι πιο μαλακές από τις αντίστοιχες φετινές, πρόκειται για τα ταχύτερα ελαστικά στην ιστορία της Formula 1. Εντελώς νέο για το 2018 είναι ένα ελαστικό πιο μαλακό από την πάρα πολύ μαλακή (ultrasoft) γόμα. Πρόκειται για μια εξαιρετικά μαλακή γόμα που ονομάζεται P Zero hypersoft. Η ροζ γόμα είναι το πιο μαλακό ελαστικό Formula 1 που έχει φτιάξει ποτέ η Pirelli. Αυτή η νέα γόμα θα είναι κατάλληλη για διαδρομές όπου απαιτείται το μέγιστο της μηχανικής πρόσφυσης όπως το Μονακό.
 
Νέα για το 2018 είναι και η σκληρή γόμα, που έχει μπλε χρώμα. Μια ακόμη νέα γόμα είναι η πολλή σκληρή, που διατηρεί το πορτοκαλί χρώμα ως σύμβολο της σκληρότερης γόμας στη γκάμα. Συνολικά θα διατίθενται 7 διαφορετικά ελαστικά P Zero slick, που μαζί με τα νέα ενδιάμεσα και βρόχινα ελαστικά Cinturato, διευρύνουν τη γκάμα του 2018 σε 9 ελαστικά Pirelli διαφορετικών χρωμάτων. Οι σκελετοί και οι γόμες έχουν ανασχεδιαστεί για όλα τα νέα ελαστικά. Η φιλοσοφία της Pirelli είναι η ανανέωση της γκάμας κάθε χρονιά από το 2011 που η Ιταλική φίρμα επέστρεψε στη F1. Όλη η νέα γκάμα των ελαστικών έχει καινούργιες περιοχές θερμοκρασιακής λειτουργίας. Αυτό, σε συνδυασμό με τον διευρυμένο αριθμό γομών, θα επιτρέψει πιο εξειδικευμένες επιλογές σε κάθε αγώνα. Για την Pirelli και τις ομάδες, αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ευελιξία και ποικιλία στις επιλογές εναλλακτικών στρατηγικών στον αγώνα.
 
Το νέο ροζ ελαστικό το οποίο οι ομάδες θα δοκιμάσουν αμέσως μετά τον αγώνα στο Abu Dhabi ονομάστηκε P Zero Pink hypersoft μετά από παγκόσμια ψηφοφορία που διενεργήθηκε μέσω των καναλιών social media της εταιρίας. Κορυφαίες μορφές του αθλήματος ενθάρρυναν τους οπαδούς να διαλέξουν ένα όνομα μετά το GP της Βραζιλίας. Όλοι οι οδηγοί θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν τα ελαστικά του 2018 σε 2 μέρες δοκιμών εξέλιξης στο Abu Dhabi, αμέσως μετά τον αγώνα. Θα δοκιμάσουν τα νέα ελαστικά στα μονοθέσια του 2018 για πρώτη φορά, στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης που είναι προγραμματισμένες στη Βαρκελώνη 26/2-1/3 κι από 6-9/3. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα δοκιμών εξέλιξης της Pirelli για τα ελαστικά του 2018 θα ανακοινωθούν στο ξεκίνημα της νέας σεζόν.

«Οι αλλαγές για την επόμενη χρονιά είναι μικρές εν συγκρίσει με αυτές της φετινής, όπου τα ελαστικά μεγάλωσαν κατά 25% βάσει κανονισμών. Είμαστε όμως στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε κάποιες σημαντικές καινοτομίες με την πιο μαλακή και την πιο σκληρή γόμα της γκάμας μας. Πλέον υπάρχει εξαιρετικά μαλακή (hypersoft) γόμα», δήλωσε ο κ. Mario Isola, επικεφαλής αγώνων αυτοκινήτου της Pirelli και συμπλήρωσε: «Οι φετινές μοναδικές περιστάσεις, μας βοήθησαν να συνειδητοποιήσουμε ότι κάποιες από τις γόμες ήταν ίσως συντηρητικές. Τα ελαστικά που φτιάξαμε για το 2018 το αναδεικνύουν αυτό. Στόχος μας να έχουμε τουλάχιστον δυο αλλαγές σε κάθε αγώνα. Παρά ταύτα, η θεμελιώδης σχεδιαστική φιλοσοφία δεν άλλαξε για τη νέα χρονιά. Οι οδηγοί μπορούσαν και θα μπορούν να πιέσουν σκληρά από την αρχή ως το τέλος της διάρκειας ζωής ενός ελαστικού. Η νέα γκάμα διαθέτει πιο γρήγορα ελαστικά που θα οδηγήσουν σε ακόμη πιο σκληρή και συναρπαστική μάχη εντός πίστας το 2018».
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 26/11/2017, 11:59 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Χ. ΚΑΣΦΙΚΗΣ - Κ. ΚΑΣΦΙΚΗΣ ΟΕ

Ασφάλειες Αυτοκινήτων, Σκαφών, Πυρός, Ζωής & Νομικής Προστασίας
Δονάτου Δημουλίτσα 89, 491 00 Κέρκυρα
Τηλ.: +302661025145, Fax: +302661026411
E-mail: asfalieskasfiki@yahoo.gr

 
Χρήσιμα