IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Αυτοκίνητο της Χρονιάς στη Βρετανία για το 2018 το Volvo XC60


Το Volvo XC60 στέφθηκε Αυτοκίνητο της Χρονιάς της Βρετανίας για το 2018, μόλις έναν μήνα μετά τη στέψη του ως Best Medium Crossover από τους ίδιους κριτές. Τα βραβεία Αυτοκινήτου της Χρονιάς της Βρετανίας αναγνωρίζουν τα καλύτερα καινούργια αυτοκίνητα που πωλούνται σε Βρετανικό έδαφος. Τα βραβεία κρίνονται από μια επιτροπή που απαρτίζουν 27 κορυφαίοι δημοσιογράφοι της Βρετανίας, οι οποίοι γράφουν για τίτλους όπως οι Sunday Times, The Independent, The Telegraph, Top Gear, Auto Express, CAR, Honest John.co.uk, Auto Trader και Motoring.co.uk. «Το XC60 που στέφθηκε Αυτοκίνητο της Χρονιάς του 2018 είναι πολύ άξιο, σε μια εποχή που τα crossover γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή. Ξεκινώντας το 2016 με το XC90, είναι φανταστικό να βλέπεις τη Volvo τώρα να διεκδικεί την κορυφαία θέση στα μικρότερα, αλλά τόσο εντυπωσιακά, stablemate», δήλωσε ο κ. John Challen, εκδότης & διευθύνων σύμβουλος των βραβείων του Αυτοκινήτου της Χρονιάς της Βρετανίας.
 
Το XC60 προσφέρει κορυφαία δυνατότητα σύνδεσης. Το πρωτοποριακό σύστημα ελέγχου αφής των 9 ιντσών της Volvo είναι τοποθετημένο ως στάνταρ σε όλη τη γκάμα του μοντέλου. Το διαισθητικό σύστημα σημαίνει ότι οι σημαντικές λειτουργίες του αυτοκινήτου και οι εφαρμογές είναι μόνο ένα κτύπημα ή ένα εξ αποστάσεως κλικ. Χρησιμοποιώντας το Apple CarPlay και το Android Auto, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις λειτουργίες του τηλεφώνου σας, όπως κλήσεις, μηνύματα και μουσική, απευθείας από τη διασύνδεση. «Η Volvo το παίρνει [το βραβείο] για την ποιότητα του εσωτερικού της και της ψυχαγωγίας», δήλωσε ο κ. Anthony ffrench-Constant ένας εκ των κριτών του θεσμού. Ο συνάδελφός του κριτής κ. Ian Lynas επαίνεσε το XC60 περαιτέρω, λέγοντας: «Μέσα από μια θάλασσα crossover, το νέο Volvo XC60 έχει αναδειχθεί νικητής με την ποιότητα κατασκευής του, το υψηλό επίπεδο τεχνολογίας και πάνω απ’ όλα την απλή οδηγική ευχαρίστηση».
 
Το ημιαυτόνομο σύστημα Pilot Assist της Volvo είναι διαθέσιμο σε όλη τη γκάμα XC60. Αυτό το τεχνολογικά προηγμένο σύστημα ασφαλείας λαμβάνει την κίνηση από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που προπορεύονται, βοηθώντας τον οδηγό με το φρενάρισμα, το τιμόνι και την επιτάχυνση, διατηρώντας παράλληλα το αυτοκίνητο σε ασφαλή απόσταση από κάθε άλλο όχημα μπροστά. Αυτό το σύστημα δείχνει σαφή βήματα της Volvo προς τα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα. Το XC60 διαθέτει επίσης πολλά πρωτοποριακά συστήματα ασφαλείας, όπως το Steer Assist, το οποίο βοηθά με το σύστημα διεύθυνσης για την αποφυγή ενδεχόμενων συγκρούσεων, και το μετριασμό της κατεύθυνσης που θα σας οδηγήσει πίσω στη λωρίδα σας, εάν αρχίσετε αθέλητα να το παρασύρετε. Και τα δύο συστήματα είναι καινούργια για την κατηγορία των SUV μεσαίου μεγέθους και υπογραμμίζουν την προσέγγιση της Volvo στον τομέα της ασφάλειας.

«Η απόκτηση τόσο του βραβείου του Αυτοκινήτου της Χρονιάς της Βρετανίας, όσο και των βραβείων Best Medium Crossover, είναι ένα καταπληκτικό βραβείο για τη Volvo, τα οποία αντανακλούν την επιθυμία και την πολυπλοκότητα του XC60», δήλωσε περιχαρής ο κ. Jon Wakefield, διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car UK και συμπλήρωσε: «Ο κομψός σκανδιναβικός σχεδιασμός, η πρωτοποριακή τεχνολογία και τα πολυτελή επίπεδα εξοπλισμού του XC60, έχουν αποδειχθεί ένα μεγάλο χτύπημα με τους πελάτες, συνεχίζοντας την ιστορία επιτυχίας του XC60 στη Βρετανία». Τέλος, να σημειωθεί ότι ο τελευταίος ιδιοκτήτης της Volvo, η Κινεζική Geely, όχι μόνον δεν αλλοίωσε τον Σκανδιναβικό χαρακτήρα των αυτοκινήτων Volvo, αλλά μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι τον ενίσχυσε κιόλας, κι αυτό είναι τώρα που εισπράττει η Σουηδική μάρκα αυτοκινήτων.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 25/02/2018, 10:48 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Χ. ΚΑΣΦΙΚΗΣ - Κ. ΚΑΣΦΙΚΗΣ ΟΕ

Ασφάλειες Αυτοκινήτων, Σκαφών, Πυρός, Ζωής & Νομικής Προστασίας
Δονάτου Δημουλίτσα 89, 491 00 Κέρκυρα
Τηλ.: +302661025145, Fax: +302661026411
E-mail: asfalieskasfiki@yahoo.gr

 
Χρήσιμα