IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Νέα / Ανακοινώσεις
Σε πλήρη παραγωγή το εργοστάσιο της Hyundai στην Τσεχία
Η Hyundai σχεδιάζει να κατασκευάσει 300.000 αυτοκίνητα το 2013 στο εργοστάσιό της στην Τσεχία και να κρατήσει την παραγωγή σε πλήρη δυναμικότητα τα επόμενα χρόνια. Το εργοστάσιο παρήγαγε 303.035 αυτοκίνητα το 2012, το 1ο έτος πλήρους χωρητικότητας.
Η αύξηση του ΦΠΑ συγκράτησε τη μείωση πωλήσεων στην Ιταλία
Μια αύξηση του ΦΠΑ συνέβαλε στον περιορισμό της μείωσης των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ιταλία τον Σεπτέμβριο (2013) στο 3%, είπαν οι αντιπρόσωποι, όπου η αύξηση μίας ποσοστιαίας μονάδας του ΦΠΑ στο 22%, βοήθησε για μία τεχνητή διόγκωση της ζήτησης τον Σεπτέμβριο (2013).
Η Opel θα μειώσει την παραγωγή των Adam και Corsa
Η Opel θα μειώσει την παραγωγή των Adam και Corsa στο εργοστάσιό της στο Eisenach της Γερμανίας για αρκετές ημέρες μέσα στον Οκτώβριο (2013). Η Opel άρχισε την παραγωγή του Adam τον Ιανουάριο (2013) και παρήγαγε 41.000 μονάδες το 1ο 7μηνο, μέσα στο οποίο πούλησε 27.214 Adam στην Ευρώπη.
Η Γερμανία αύξησε την παραγωγή αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο
Η Γερμανική παραγωγή αυτοκινήτων αυξήθηκε 14% σε 515.200 οχήματα τον Σεπτέμβριο (2013), λόγω της ισχυρής ζήτησης από το εξωτερικό, δήλωσε η ένωση της βιομηχανίας αυτοκινήτων της χώρας, VDA. Οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στη Γερμανία μειώθηκαν κατά μόλις 1% σε 247.199 οχήματα τον Σεπτέμβριο.
Η Porsche εστιάζει την παραγωγή της νέας Panamera στη Λειψία
Η Porsche θα επικεντρωθεί κατά πάσα πιθανότητα την παραγωγή της επόμενης γενιάς της 4-θυρης Panamera στο εργοστάσιό της στη Λειψία της Γερμανίας, είπαν πηγές με άμεση γνώση του θέματος, μια κίνηση που θα μπορούσε να απειλήσει τις θέσεις εργασίας στη μητρική VW Group.
Η BMW φρενάρει τις επενδύσεις στη Νότια Αφρική λόγω απεργιών
Ο όμιλος BMW θα σταματήσει την επέκταση στη Νότια Αφρική, καθώς απεργίες την έχουν διαταράξει τους τελευταίους 2 μήνες. Τα εργοστάσια των BMW, Toyota και VW, έκλεισαν για 3 εβδομάδες τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο (2013), όταν οι εργαζόμενοι κατέβηκαν σε απεργία ζητώντας αύξηση μισθών.
Η Audi σχεδιάζει να λανσάρει το μεσαίο συμπαγές SUV Q1 το 2016
Η Audi σχεδιάζει να ενταχθεί στην αναπτυσσόμενη κατηγορία της Ευρώπης, των μεσαίων συμπαγών SUV/crossover, με ένα νέο μοντέλο που θα ονομάζεται Q1, σύμφωνα με Γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου. Αν παραχθεί, το Q1 θα ξεκινήσει το 2016 και θα είναι το πρώτο premium-entry στην κατηγορία.
Επαγγελματικά οχήματα Opel για την Japan Tobacco στην Ελλάδα
H Japan Tobacco Inc. ανήκει στο πανευρωπαϊκό πελατολόγιο της Opel και μέσω της εταιρίας που διακινεί τα προϊόντα της στην Ελλάδα, εκδήλωσε το ενδιαφέρον ανανέωσης του στόλου της, καταλήγοντας σε μια τελική σειρά 84 μονάδων, ελαφρών φορτηγών Opel.
Έλληνες τεχνικοί πρωτεύουν στον διαγωνισμό Audi Twin Top 2013
Η Κοsmocar AE συμμετείχε στον διαγωνισμό Audi Twin Cup που διεξάγεται κάθε χρόνο από την Audi AG, με την ομάδα της εταιρίας Karenta-Θεσσαλονίκης, που είχε αναδειχθεί νικήτρια σε εθνικό επίπεδο. Η Ελληνική τεχνική ομάδα αναδείχθηκε η καλύτερη ομάδα τεχνικού τομέα παγκοσμίως.
Στην Ισπανία θα παραχθούν τα μελλοντικά minivans Opel και PSA
Το Opel εργοστάσιο της General Motors στη Zaragoza της Ισπανίας θα παράγει μελλοντικά μεσαία πολυμορφικά για την Opel και τον όμιλο PSA/Peugeot-Citroen. Τα μοντέλα θα πρέπει να βασίζεται σε μια πλατφόρμα του ομίλου PSA, δήλωσε η Opel την Τρίτη 1η Οκτώβρη 2013.
Νέο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων Mercedes στη Βραζιλία
Η Daimler δήλωσε ότι θα ανοίξει ένα νέο εργοστάσιο στη Βραζιλία για την κατασκευή αυτοκινήτων Mercedes, στη μεγαλύτερη οικονομία της Νότιας Αμερικής, για να εκμεταλλευτεί την αυξανόμενη ζήτηση και να παρακάμψει τους υψηλούς φόρους εισαγωγής που περιορίζουν την ανάπτυξή της στη χώρα.
Η Κινεζική Changan ξεκινάει πωλήσεις στη Ρωσία από το 2014
Η Changan Automobile Co. σχεδιάζει να ξεκινήσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2014 στη Ρωσία, μία δημοφιλής εξαγωγική αγορά για τις Κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Chongqing Business Daily.
Στις 860.000 οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Τουρκία το 2013
Οι πωλήσεις οχημάτων στην Τουρκία μπορεί να ανέλθουν σε 820-860.000 μονάδες το 2013, από 777.761 το 2012, προέβλεψε ένα όργανο του κλάδου. Όμως, ο γενικός γραμματέας της ένωσης διανομέων αυτοκινήτων της Τουρκίας κ. Hayri Erce, είπε ότι η συρρίκνωση είναι δυνατή το 2014.
Το νέο Nissan Rouge θα παράγεται στη Νότια Κορέα από το 2014
Ο κ. Colin Dodge, επικεφαλής των δραστηριοτήτων της Nissan στη Βόρεια Αμερική και ο κ. François Provost, διευθύνων σύμβουλος της Renault Samsung Motors, υπέγραψαν την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 συμφωνία για τη μεταφορά παραγωγής του νέου Nissan Rogue στο εργοστάσιο Busan της RSM στη Νότια Κορέα.
Η Βουλγαρία στρέφεται δυναμικά προς την αυτοκινητοβιομηχανία
Η Βουλγαρία φαίνεται πως έχει εντείνει τις προσπάθειές της για να κερδίσει περισσότερες επενδύσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία και να αξιοποιήσει την επιτυχία της προσέλκυσης ενός νέου εργοστασίου οχημάτων για την Κινεζική Great Wall Motors.
Μία premium πλατφόρμα υπό μελέτη για τις Renault και Nissan
Μια νέα πλατφόρμα compact αυτοκινήτων είναι υπό συζήτηση μεταξύ των Daimler και Renault-Nissan που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για όχι premium αυτοκίνητα που πωλούνται από τις Renault και Nissan. Η επέκταση της χρήσης της πλατφόρμας είναι ιδέα που εξετάζουν, οι Renault-Nissan και Daimler.
Το 50% της Γερμανικής ADASENS στην Ιαπωνική Denso
Η συνδεδεμένη με την Toyota προμηθεύτρια εξαρτημάτων της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανία Denso, αποκτά το 50% των μετοχών της ADASENS Automotive, μιας Γερμανικής εταιρίας παραγωγής συστημάτων υποστήριξης οδηγού στο Weissensberg της Γερμανίας.
Η Mercedes λαμπαδηδρόμος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
Η Mercedes υποστηρίζει την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ως χορηγός μετακίνησης στην 7ήμερη λαμπαδηδρομία ανά την Ελλάδα που θα καταλήξει στην Αθήνα. Έως τις 7 Οκτωβρίου 2013, θα καλύπτουν τις ανάγκες μεταφοράς με 13 οχήματα Mercedes, που έχουν παραχωρηθεί γιΆ αυτό τον λόγο.
Νέο sedan μοντέλο σχεδιάζει η BMW για την Σειρά 1
Η BMW έχει σχέδια για ένα νέο entry-level sedan με μπροστινή κίνηση που θα τοποθετείται κάτω από το υφιστάμενο sedan της Σειράς-3, ανέφερε μία πηγή της εταιρίας. Το νέο 4-θυρο μοντέλο αποτελεί μέρος μιας νέας σειράς μπροστοκίνητων μοντέλων στη γκάμα της BMW στο εγγύς μέλλον.
Το ποδήλατο 4C IFD συνοδεύει τη νέα Alfa Romeo 4C
Και πριν καλά πατήσει την άσφαλτο το νέο σπορ μοντέλο της Alfa Romeo, το 4C, η Ιταλική θυγατρική μάρκα του ομίλου Fiat, παρουσιάζει ένα ποδήλατο με κοινά χαρακτηριστικά με το αυτοκίνητο, όπως εκλεπτυσμένη σχεδίαση κι ένα ελαφρύ καινοτόμο πλαίσιο.

 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ ΑΕΒΕ

Εμπορία & Αντιπροσώπευση Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων
Θηβών 282, 122 41 Αιγάλεω
Τηλ.: +302104833980-2, +302104827766, Fax: +302104833983
E-mail: troxosa@otenet.gr, Website: www.kayabahellas.gr

 

 
Χρήσιμα