IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Νέα / Ανακοινώσεις
Μάρκα χαμηλού κόστους σχεδιάζει η VW για την αγορά της Κίνας
Η VW μπορεί να κατασκευάσει το πρώτο χαμηλού κόστους αυτοκίνητο στην Κίνα, δήλωσε ο κ. Ulrich Hackenberg, επικεφαλής ανάπτυξης της εταιρίας, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία θεωρεί ότι με μια τέτοια κίνηση θα ανταγωνιστεί την Dacia της Renault και την Datsun της Nissan.
Σε Γαλλικές πλατφόρμες Ευρωπαϊκά μοντέλα των GM και PSA
Η General Motors και ο νέος της συνεργάτης, όμιλος PSA/Peugeot-Citroen, θα κατασκευάσουν αυτοκίνητα με κοινά προγράμματα βασισμένα σε πλατφόρμες της Γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι δύο εταιρίες υπέγραψαν επίσης οριστική συμφωνία σε σχέση με τις προμήθειες.
Οι Σουηδοί στο Trollhaettan ελπίζουν στους Κινέζους για την Saab
Αυξάνονται οι ελπίδες για την Saab στη Σουηδική πόλη-έδρα της, το Trollhaettan, για άλλη μία αναγέννηση της μάρκας, πάνω από ένα χρόνο μετά την πτώχευσή της. Περίπου 3.400 άνθρωποι, 7% του πληθυσμού της πόλης, εργαζόταν εκεί για τη Saab πριν από την πτώχευσή της.
Η VW θα παράγει το Golf στο εργοστάσιο της Puebla στο Μεξικό
Η VW σχεδιάζει να παράγει το Golf στο Μεξικό, για να ωθήσει το μερίδιό της στην αγορά της Βορείου Αμερικής. Η εταιρία θα κατασκευάσει το Golf στο εργοστάσιό της στην Puebla ξεκινώντας το 1ο 3μηνο του 2014, με στόχο το 75% των αυτοκινήτων να πωλούνται στη Βόρεια Αμερική.
Η Mercedes ξεκινάει την παραγωγή της νέας CLA στην Ουγγαρία
Η Daimler έχει ξεκινήσει την παραγωγή του νέου 4-θυρου συμπαγούς coupe Mercedes CLA σε ένα εργοστάσιο στην Ουγγαρία, ένα από τα 3 νέα μικρά μοντέλα που ξεκινάει στην προσπάθειά της να γίνει η 1η premium κατασκευάστρια στον κόσμο.
Η ανάκληση των ηλεκτροκίνητων Mitsubishi δεν αφορά την Ελλάδα
Η ανάκληση που ανακοίνωσε η Mitsubishi την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου (2013) και αφορά 14.700 ηλεκτρικά της οχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν επηρεάζει την αγορά της Ελλάδας, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της εταιρίας αντιπροσώπευσης της Mitsubishi στη Ελλάδα.
Πρόσθετη παραγωγή για το νέο Golf σχεδιάζει η VW
Η VW αναφέρει ότι σχεδιάζει πρόσθετη παραγωγή για να ανταποκριθεί στη ζήτηση του νέου Golf, το οποίο άρχισε να πωλείται στο τέλος του 2012. Οι παραγγελίες του 7ης γενιάς μοντέλου, το οποίο λανσαρίστηκε στη Γερμανία το Νοέμβριο του 2012, έχουν υπερβεί τις 100.000, σύμφωνα με την εταιρία.
Ξαναρχίζει η παραγωγή της Ford στο εργοστάσιό της στο Βέλγιο
Η Ford ξαναρχίζει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Genk του Βελγίου, μετά τη λήξη του αποκλεισμού του από τους εργαζόμενους, αντιδρώντας στα σχέδια της εταιρίας να κλείσει το εργοστάσιο, το οποίο κατασκευάζει τα μοντέλα Mondeo, S-Max και Galaxy.
Η Mitsubishi ανακαλεί παγκοσμίως 14.700 ηλεκτρικά οχήματα
Η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει περίπου 14.700 ηλεκτρικά οχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο για πρόβλημα που οφείλεται στα φρένα. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ανακλήσεις που αφορούν ηλεκτρικά οχήματα με χρήση μπαταριών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η Alfa Romeo Giulia TI Super στο Winter Marathon 2013
Το 25ο Winter Marathon θα πραγματοποιηθεί 25-27 Ιανουαρίου στη Madonna Di Campiglio, στο οποίο θα συμμετέχει και η Afla Romeo Giulia TI Super του 1963, η πιο σπάνια και περίβλεπτη των Giulia, μία έκδοση έτοιμη για αγώνα, από την οποία παρήχθησαν 501 αυτοκίνητα.
Την επιτυχία του Cayenne βλέπει στο Macan η Porsche στην Κίνα
Η Porsche ανακοίνωσε ότι αναμένει σημαντικά υψηλές πωλήσεις του νέου της συμπαγούς SUV Macan, όταν θα αρχίσει να πωλείται στην Κίνα, το 2ο 6μηνο του 2014. Η εταιρία έχει το υπάρχον SUV της Cayenne ως best-seller της στην Κίνα κι ελπίζει να αξιοποιήσει την επιτυχία του.
Διαφωνούν οι εργάτες της Opel για πάγωμα των μισθών τους
Το Γερμανικό συνδικάτο IG Metall δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί αιτήματα της General Motors για πάγωμα των μισθών των εργαζομένων της Opel στη Γερμανία. Η GM εντείνει την πίεση στα συνδικάτα της Opel, όπου βλέπει στη Γερμανία τον κίνδυνο ολίσθησης λόγω ύφεσης.
Αρνείται η Renault ότι σχεδιάζει να κλείσει εργοστάσια στη Γαλλία
Η Renault δήλωσε ότι οι εργαζόμενοί της στη Γαλλία πρέπει να προβούν σε παραχωρήσεις στις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας, για το μέλλον των εγχώριων εργοστασίων, αλλά αρνήθηκε αίτημα ενός ηγετικού στελέχους εργατικής ένωσης, ότι σχεδιάζει να κλείσει 2 εργοστάσια στη χώρα.
Χωρίς παραγωγή η Ford στο Genk του Βελγίου λόγω διαδηλώσεων
Η παραγωγή της Ford στο εργοστάσιό της στο Genk του Βελγίου παραμένει αδρανής καθώς οι διαμαρτυρίες για τα σχέδια να κλείσει το εργοστάσιο το 2014 δεν έδειξαν κανένα σημάδι άρσης τους, μετά από 3 μήνες διακοπής. Η Ford δεν έχει αποστείλει οχήματα από το Genk από τις 24 Οκτωβρίου 2012.
Αύξηση 5% των πωλήσεων στη Ρωσία το 2013 προβλέπει η PWC
Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Ρωσία πιθανολογείται να αυξηθούν 5% το 2013 σε περίπου 2.900.000, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Pricewaterhouse Coopers η οποία βλέπει επιβράδυνση της ανάπτυξης μετά από το επόμενο έτος στο 3% ετησίως από το 2014 στο 2017, με μηδενική αύξηση μέχρι το 2025.
Η Audi σχεδιάζει διπλάσιες πωλήσεις στη Μέση Ανατολή το 2020
Η Audi σχεδιάζει να διπλασιάσει τις πωλήσεις της στη Μέση Ανατολή σε τουλάχιστον 20.000 οχήματα ετησίως μέχρι το 2020, με τη βοήθεια επενδύσεων σε εκθεσιακούς χώρους και κέντρα παροχής υπηρεσιών, σύμφωνα με τον επικεφαλής της μάρκας στην περιοχή.
Η Renault προτείνει επιπλέον παραγωγή με εργατική συμφωνία
Η Renault δήλωσε στα εργατικά συνδικάτα ότι θα μπορούσε να παράγει επιπλέον 80.000 οχήματα το χρόνο στα Γαλλικά εργοστάσια για τους εταίρους της Nissan και Daimler, αν οι εργαζόμενοι συμφωνούσαν σε μια νέα συμφωνία εργασίας. Η Renault έκανε παγκοσμίως 2.550.000 πωλήσεις το 2012.
Η Opel με το νέο Cascada βάζει στο μάτι τους αγοραστές της Audi
Το νέο μεσαίου μεγέθους convertible μοντέλο της Opel, το Cascada, θα κοστίζει 10.000 ευρώ λιγότερο από τους εν δυνάμει αντιπάλους του, όταν θα αρχίσει να πωλείται τον Απρίλιο του 2013. Το Cascada θα ξεκινάει από 25.945 ευρώ στη Γερμανία, αντί 39.000 του αντίστοιχου Audi A5.
Η Kosmocar νέος εκπρόσωπος της Ducati σε Ελλάδα και Κύπρο
Η Ιταλική εταιρία παραγωγής μοτοσικλετών Ducati Motor Holding SpA, ανακοίνωσε ότι στις 18 Φεβρουαρίου 2013, η Kosmocar ΑΕ θα αναλάβει την επίσημη εκπροσώπηση των μοτοσικλετών, ανταλλακτικών, αξεσουάρ και ειδών ένδυσης Ducati για την Ελλάδα και την Κύπρο.
Ήρθε στην Ελληνική αγορά το ανανεωμένο Fiat Sedici
Το Fiat Sedici, με την εμφάνιση ενός SUV με την πρακτικότητα και ευελιξία ενός αυτοκινήτου πόλης, επανατοποθετείται στην Ελληνική αγορά μετά από μία ελαφρά ανανέωση. Προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, μπροστινής κίνησης και 4-κίνητη, και οι δύο 1.6 λίτρων βενζίνης με 120 ίππους.

 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Χ. ΚΑΣΦΙΚΗΣ - Κ. ΚΑΣΦΙΚΗΣ ΟΕ

Ασφάλειες Αυτοκινήτων, Σκαφών, Πυρός, Ζωής & Νομικής Προστασίας
Δονάτου Δημουλίτσα 89, 491 00 Κέρκυρα
Τηλ.: +302661025145, Fax: +302661026411
E-mail: asfalieskasfiki@yahoo.gr

 
Χρήσιμα