IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Νέα / Ανακοινώσεις
Περικοπή 800 θέσεων εργασίας στη Βρετανία σχεδιάζει η Honda
Η Honda σχεδιάζει να περικόψει περίπου 800 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιό της στο Swindon στη Νοτιοδυτική Αγγλία, λόγω της μείωσης της ζήτησης για τα οχήματά της σε όλη την Ευρώπη. Είναι η πρώτη φορά που η Honda έχει μειώσει τις θέσεις εργασίας στη Βρετανία, από το 1992.
Η Opel στηρίζει στο νέο Adam την Ευρωπαϊκή της ανάκαμψη
Η Opel άρχισε την παραγωγή του Adam στο εργοστάσιο του Eisenach στη Γερμανία την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 92013), καθώς η μάρκα προσπαθεί να κερδίσει πίσω τους Ευρωπαίους πελάτες, εν μέσω της χειρότερης ύφεσης στην Ευρώπη των αυτοκινητοβιομηχανιών για σχεδόν 2 δεκαετίες.
Η BMW στοχεύει σε πωλήσεις-ρεκόρ το 2013 παρά τις αντιξοότητες
Ο όμιλος BMW προβλέπει ότι το 2013 θα είναι μια ακόμα καλύτερη χρονιά πωλήσεων από το 2012, κατά την οποία ο παγκόσμιος όγκος της αυξήθηκε 11% στα επίπεδα ρεκόρ των 1.850.000 οχημάτων. Ο όμιλος BMW έκλεισε το 2012 ως κορυφαία σε πωλήσεις premium αυτοκινήτων στον κόσμο.
Νέος πρόεδρος για την Kia Motors Corporation
Ο κ. Peter Schreyer, ο αρχισχεδιαστής της Kia και ο άνθρωπος που έχει οδηγήσει την αναγέννηση του σχεδιασμού της εταιρείας, ορίστηκε ένας από τους 3 προέδρους της Kia Motors Corporation, ο πρώτος μη-Κορεάτης που λαμβάνει αυτόν τον τίτλο στην ιστορία της εταιρίας.
Τους 5.000.000 οπαδούς έφτασε η Renault στο Facebook
Έχοντας ξεκινήσει στα κοινωνικά δίκτυα και νέα κανάλια επικοινωνίας το 2009, η Renault γιορτάζει τον 5.000.000στό οπαδός της στο Facebook, αριθμό-ορόσημο που συμπλήρωσε την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013. Η Renault συμμετέχει δυναμικά στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα.
Παραγωγή 5.000.000 μονάδων συμπλήρωσε η Volvo στη Γάνδη
Το εργοστάσιο της Volvo στη Γάνδη του Βελγίου, έχει πλέον κατασκευάσει 5.000.000 αυτοκίνητα, δεδομένου ότι άρχισε να λειτουργεί το 1965. Το 5.000.000στό αυτοκίνητο ήταν ένα Volvo V40 D2 που πέρασε τη γραμμή συναρμολόγησης της Γάνδης στο τέλος του 2012.
Μείωση πωλήσεων στην Ευρώπη για τον όμιλο PSA
Ο όμιλος PSA/Peugeot-Citroen δήλωσε ότι οι παραδόσεις του στα αυτοκίνητα υποχώρησαν 16,5% το 2012 σε 2.970.000 οχήματα από 3.550.000 το 2011, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία έχασε έδαφος στην Ευρωπαϊκή αγορά, ενώ αποσύρθηκε από την αγορά αυτοκινήτων του Ιράν.
Αύξηση παραγωγής της Renault στην Τουρκία λόγω ζήτησης
Η Renault, της οποίας οι εγκαταστάσεις στην Τουρκία κατασκευάζουν περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα που παράγονται στη χώρα, σχεδιάζει να αυξήσει την τοπική παραγωγή για να επωφεληθεί από μια αγορά που αναμένεται να αυξηθεί ελαφρά σε σύγκριση με το 2012.
Κινεζικές επενδυτικές συμφωνίες από την ιδιοκτήτρια της Saab
Η Κινεζική-ελεγχόμενη ιδιοκτήτρια εταιρία της πτωχυμένης αυτοκινητοβιομηχανίας Saab υπέγραψε μια συμφωνία επένδυσης με την Κινεζική πόλη Qingdao, ως μέρος των σχεδίων για την κατασκευή και πώληση ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα.
Ρεκόρ παραγωγής και πωλήσεων για τη Fiat στη Βραζιλία
Το 2012 η Fiat δημιούργησε ρεκόρ παραγωγής και πωλήσεων στη Βραζιλία, παρουσιάζοντας την καλύτερή της απόδοση στα 36 χρόνια λειτουργίας της στη χώρα. Το σύνολο πωλήσεων των επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στο έτος έφτασε τα 838.219 αυτοκίνητα.
Κινεζικά κεφάλαια προσεγγίζουν μετοχικό ποσοστό στην Daimler
Κρατικά επενδυτικά κεφάλαια της Κίνας θα αγοράσουν μερίδιο στην Daimler AG. Η Κινεζική κρατική εφημερίδα People’s Daily στην ιστοσελίδα της ανέφερε ότι η China Investment Corp., κρατική επενδυτική εταιρία, ενδιαφερόταν να αγοράσει μερίδιο στην Daimler που κυμαινόταν στο 4-10%.
Δυναμική συμμετοχή της Audi στο CES του Λας Βέγκας στις ΗΠΑ
«Οι ηλεκτρονικές τάσεις κατά την επόμενη δεκαετία» θα είναι το σύνθημα για την παρουσία της Audi στο Consumer Electronics Show (CES), που θα πραγματοποιηθεί στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ 8-11 Ιανουαρίου 2013. Στην πιο σημαντική έκθεση ηλεκτρονικών στον κόσμο.
Σε δύο κατηγορίες αγοράς στοχεύει η Skoda με τη νέα Octavia
Η Skoda θα παρουσιάσει τη νέα Octavia στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης Μάρτιο του 2013. Το αυτοκίνητο θα είναι μεγαλύτερο από το σημερινό μοντέλο για να διευρύνει το χάσμα από το νέο συμπαγές Rapid της μάρκας, το οποίο λανσαρίστηκε στην Ευρώπη τον Οκτώβριο του 2012.
Το 2016 η έναρξη παραγωγής στο εργοστάσιο της Audi στο Μεξικό
Η Audi προωθεί τα σχέδια για το εργοστάσιό της στο San Jose Chiapa στο Μεξικό. Στην εφημερίδα των εργαζομένων Audimobil, ο κ. Mattias Rust, project manager του προσωπικού στο Μεξικό, δήλωσε ότι η κατασκευή θα ξεκινήσει το 2014 και η παραγωγή Μάιο του 2016, με 3.800 εργαζομένους.
Ο όμιλος PSA ενδέχεται να πουλήσει το μερίδιό του στην Faurecia
Οι μετοχές του ομίλου PSA/Peugeot-Citroen και της θυγατρικής του παραγωγής εξαρτημάτων Faurecia, αυξήθηκαν κατακόρυφα τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013, μέσω εικασιών ότι η Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να πουλήσει το μερίδιό της στην προμηθεύτρια για να μειώσει το χρέος της.
Την αύξηση παραγωγής των προμηθευτών επιθυμεί η Βρετανία
Η αναβίωση της παραγωγής αυτοκινήτων στη Βρετανία ωθεί την κυβέρνηση να αναλάβει δράση για την ανοικοδόμηση της βιομηχανίας προμηθευτών της χώρας. Η παραγωγή αυτοκινήτων της Βρετανίας έχει ανακάμψει τόσο πολύ, ώστε καλύπτει τη Γαλλία και την Ισπανία, 2η στην Ευρώπη και 3η σε παραγωγούς.
1η σε πωλήσεις ελαφρών φορτηγών η Nissan στην Ελλάδα το 2012
Με αύξηση του μεριδίου της στο 18,9% για την Ελληνική αγορά, η Nissan κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία των ελαφρών φορτηγών το 2012 στην Ελλάδα. Η 1η θέση συνοδεύτηκε από αύξηση του μεριδίου αγοράς 23%, συγκριτικά με τo 2011.
Νέο ρεκόρ πωλήσεων της Audi στην αγορά της Κίνας το 2012
Η Audi πέτυχε ένα νέο ρεκόρ στην Κινεζική αγορά το 2012. Οι παραδόσεις της premium μάρκας του ομίλου VW σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ έφτασαν τις 405.838 για πρώτη φορά, μία αύξηση 29,6% σε σχέση με το 2011. Περαιτέρω αυξήσεις στην αγορά έχουν προγραμματιστεί για το 2013.
Αγωγές αντιπροσώπων κατά της Tesla στις ΗΠΑ
Αντιπρόσωποι αυτοκινήτων προσπαθούν να μπλοκάρουν καταστήματα λιανικής πώλησης της Tesla Motors Inc. στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ μετά τη δικαστική μεταξύ τους διαμάχη, όπου ένας δικαστής απέρριψε την αγωγή τους κατά της κατασκευάστριας εταιρίας ηλεκτρικών οχημάτων.
PSA και GM ανακοίνωσαν τη στρατηγική τους συνεργασία
Ο Γαλλικός όμιλος αυτοκινήτων PSA/Peugeot-Citroen και ο αντίστοιχος Αμερικανικός General Motors, επιβεβαίωσαν την υπογραφή σημαντικών συμμαχιών στο πλαίσια εκτέλεσης της παγκόσμιας στρατηγικής συμμαχίας τους. Τα πρώτα οχήματα που θα προκύψουν θα λανσαριστούν το 2016.

 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Συνεργείο - Ανταλλακτικά (Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth)
Ταξίλου 53, 157 71 Άνω Ιλίσια (Αθήνα)
Τηλ.: +302107750832, Fax: +302107750833
E-mail: pthanopoulos@ath.forthnet.gr, Website: www.fiatservizio.gr
 
Χρήσιμα