IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Νέα / Ανακοινώσεις
Διακοπή παραγωγής στο εργοστάσιο Pomigliano της Fiat
Η Fiat σχεδιάζει να διακόψει την παραγωγή για 2 εβδομάδες από τις 26 Νοεμβρίου 2012 στο εργοστάσιο του Pomigliano στη Νότια Ιταλία, λόγω της αδύναμης Ευρωπαϊκής αγοράς, θέτοντας έτσι 2.000 και πλέον εργαζόμενους σε καθεστώς προσωρινής απόλυσης.
Πάνω από 1.000.000 ελαστικά σε 2 χρόνια από την Motrio
Δύο χρόνια μετά την έναρξη των ελαστικών, η Motrio καταρρίπτει το όριο του 1.000.000 πωλήσεων. Η Motrio προσφέρει προϊόντα και μικρές εργασίες συντήρησης για σχεδόν 1.000 οχήματα από 40 διαφορετικές μάρκες, με ελκυστική τιμή.
Οδική βοήθεια ΕΛΠΑ σε προνομιακή τιμή για άνεργους οδηγούς
Η ΕΛΠΑ φαίνεται πως ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σημερινού Έλληνα οδηγού και προσφέρει σε προνομιακή τιμή 15 ευρώ/6μηνo συνδρομή οδικής βοήθειας σε ανέργους κατόχους αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας, εγγεγραμμένων στο Ταμείο Ανεργίας.
Έναρξη παραγωγής για το νέο Seat Leon
Η Seat ξεκίνησε την παραγωγή του νέου Leon στο Martorell στην Ισπανία. Η ανάπτυξη και παραγωγή του κόστισε 800.000.000 ευρώ. Οι πωλήσεις θα αρχίσουν στα τέλη Νοεμβρίου 2012 σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία και σε Ισπανία και τις υπόλοιπες χώρες αρχές του 2013.
Το Γαλλικό κράτος σώζει οικονομικά τον όμιλο PSA
Η Γαλλική κυβέρνηση παρενέβη για να διασώσει τον όμιλο PSA/Peugeot-Citroen, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον 7 δις ευρώ, σε νέα ομόλογα με αντάλλαγμα μεγαλύτερη επιρροή στην στρατηγική της εταιρίας. Το κράτος και οι εργαζόμενοι θα λάβουν μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο.
Δύο εργοστάσια θα κλείσει η Ford στη Βρετανία
Η Ford ανακοίνωσε ότι θα κλείσει 2 εργοστάσια στη Βρετανία, δεδομένου ότι επιδιώκει να επιστρέψει τις Ευρωπαϊκές της δραστηριότητες σε κερδοφορία. Η εταιρία θα κλείσει το εργοστάσιο που συναρμολογεί το Transit στο Southampton κι άλλο ένα στο Dagenham το 2013.
Η Volvo μειώνει την παραγωγή της στη Γάνδη του Βελγίου
Η Volvo θα μειώσει την παραγωγή της στο εργοστάσιο της Γάνδης στο Βέλγιο από το 2013. Αυτό θα γίνει μέσω της μείωσης της ταχύτητας της γραμμής από 59 αυτοκίνητα/ώρα σε 54. Ως συνέπεια αυτού, περίπου 300 απασχολούμενοι δεν θα ανανεώσουν τις συμβάσεις τους με την εταιρία.
Οριστικό τέλος για το εργοστάσιο της Ford στο Βέλγιο
Η Ford ανακοίνωσε ότι θα κλείσει ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης στο Βέλγιο, ενώ ετοιμάζεται να κλείσει κι άλλο ένα εργοστάσιο στη Βρετανία από το 2013. Η παραγωγή του θα μεταφερθεί στο εργοστάσιο της εταιρίας στη Βαλένθια της Ισπανίας.
Με 4 κοινά προγράμματα ξεκινάει η συνεργασία PSA και GM
Ο όμιλος PSA/Peugeot-Citroen και η General Motors επιβεβαίωσαν την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012 σημαντικά βήματα στην υλοποίηση της παγκόσμιας εταιρικής τους συμμαχίας. Επέλεξαν 4 αυτοκινητιστικά προγράμματα και επιβεβαίωσαν τα επόμενα βήματα στην κοινοπραξία προμηθειών.
Το Fiat 500L και επίσημα στην Ελληνική αγορά
Το 500L, η νέα πολυμορφική έκδοση του 500, λανσάρεται και στην Ελληνική αγορά, 5 χρόνια μετά την παρουσίαση του 500 και ύστερα από 800.000 και πλέον αυτοκίνητα που πωλήθηκαν σε 110 χώρες.
Σε επιφυλακή η ΟΒΕΛΠΑ εν όψει της 28ης Οκτωβρίου
Σε διαρκή κινητοποίηση θα βρίσκεται το τμήμα οδικής βοήθειας και τα κινητά συνεργεία της ΕΛΠΑ-ΟΒΕΛΠΑ καθΆ όλη τη διάρκεια της εξόδου (και εισόδου αντίστοιχα) των κατοίκων των αστικών κέντρων, ενόψει της 28ης Οκτωβρίου (2012).
Το νέο Ford Focus ST με σύστημα Sound Symposer
Ο ήχος του κινητήρα του νέου Ford Focus ST αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της οδηγικής εμπειρίας, γιΆ αυτό οι μηχανικοί της Ford επινόησαν μία μοναδική, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη λύση, που παράγει πιο σπορ χροιά ή προσφέρει μία αθόρυβη εμπειρία ταξιδιού.
45.224 τα οχήματα της ανάκλησης της Toyota στην Ελλάδα
Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η Toyota Ελλάς ABEE, εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου σε σε 45.224 οχήματα RAV4, Yaris, Auris και Corolla, παραγωγής από 1 Σεπτεμβρίου 2006 έως και 26 Δεκεμβρίου 2008, που σχετίζεται με την παγκόσμια ανάκληση της μάρκας.
Εσωτερική η παραγωγή του νέου μικρού συμπαγούς Infiniti
Η Infiniti, η μάρκα πολυτελείας της Nissan, ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα νέο πολυτελές μικρομεσαίο αυτοκίνητο στο «δικό» της Ευρωπαϊκό εργοστάσιο αντί στης αναθέτουσας Magna Steyr για την παραγωγή του.
Νέες after market προτάσεις της Fisker στην έκθεση SEMA
Η Fisker δημιούργησε νέες συνεργασίες με προμηθευτές της παγκόσμιας αγοράς ανταλλακτικών και εξαρτημάτων, για να δώσει στους ιδιοκτήτες του Karma, περισσότερους τρόπους για να διαμορφώσουν προσωπική ταυτότητα στο αυτοκίνητό τους.
Επέκταση δραστηριοτήτων για τη Mopar, θυγατρική του ομίλου Fiat
Η συνεργασία των ομίλων Fiat και Chrysler επεκτείνεται ακόμα περισσότερο και στον τομέα του after sales, με επέκταση των δραστηριοτήτων της Mopar, κοινής εταιρίας των Fiat SpA και Chrysler Group LLC για ανταλλακτικά και υπηρεσίες after sales σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.
Λανσαρίστηκε στην Ελληνική αγορά το νέο Seat Mii
Η εταιρία αντιπροσώπευσης, εισαγωγής και διάθεσης των αυτοκινήτων Seat στην Ελλάδα, Τεχνοκάρ, από 19 Οκτωβρίου 2012 θέτει σε ισχύ τον τιμοκατάλογο του νέου Mii, στα πλαίσια της πρώτης πανελλαδικής παρουσίασής του στην έκθεση Αυτοκίνηση 2012.
Νέο εργοστάσιο παραγωγής στη Βραζιλία για την BMW
Η BMW σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων στη Βραζιλία, αξιοποιώντας την αυξανόμενη αγορά για πολυτελή αυτοκίνητα στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.
Νέα ειδική έκδοση Platinum Edition για την Porsche Panamera
Η Porsche θα προσφέρει από τα τέλη Νοεμβρίου 2012 μία ιδιαίτερη έκδοση της Panamera, την Platinum Edition, διαθέσιμη ως Panamera 4 και Panamera Diesel, με διακριτικά σχεδιαστικά στοιχεία, που συνδυάζονται με εκτεταμένα στοιχεία του βασικού εξοπλισμού.
Μείωση του ετήσιου λειτουργικού κόστους ετοιμάζει η Daimler
Η Daimler σχεδιάζει να μειώσει το ετήσιο κόστος κατά τουλάχιστον 1 δις ευρώ σε απάντηση στην επιδείνωση της αγοράς αυτοκινήτων της Ευρώπης. Οι μειώσεις γίνονται για ενίσχυση της κερδοφορίας της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Mercedes
ΧΑΡΗΣ ΚΑΝΟΥΠΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ (Γενική Εμπορία Αυτοκινήτων)
Φρε (Λιβάδια Αγ. Ιωάννη), 713 34 Χανιά
Τηλ.: +302821094222, +302821092008, Fax: +302821099540
E-mail: kanoypakis@cha.forthnet.gr
Δείτε μας στο παγκόσμιο χρυσό οδηγό AiYellow.
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα