IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ...κι όποιος θέλει την ασπάζεται!
Ασφάλεια και περιβάλλον πάνε... περίπατο!
Έντονη κινητικότητα είχε ο μήνας Οκτώβρης σε θέματα οδικής ασφάλειας και περιβάλλοντος. Όσον αφορά την οδική ασφάλεια, ναι μεν καλές οι ημερίδες, όμως πρέπει να περάσουμε σιγά-σιγά και στην ουσία, κάτι που θα βοηθήσει και σ’ έναν ακόμη ευαίσθητο τομέα, την προστασία του περιβάλλοντος.
«Κρυφή» η εκπαίδευση των νέων αστυνομικών;
Έκπληκτους μας άφησε η καταγγελία της ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων) που λάβαμε 17/10/2008 με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, με αριθμό πρωτοκόλλου 200/7/17α (16 Οκτωβρίου 2008). Πριν περάσω σε σχόλια και προβληματισμούς, παραθέτω αυτούσια την επιστολή που υπογράφουν (ονομαστικά και με τα κινητά τους τηλέφωνα), ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας.
Η τύχη του... πρωτάρη!
Πολλές φορές έχουμε παρατηρήσει επιτυχημένα αποτελέσματα σε διάφορους τομείς από ανθρώπους που δεν κατείχαν το... αντικείμενο. Η πιο συνηθισμένη περίπτωση είναι αυτή των «τζογαδόρων». Η τσόχα και η ρουλέτα έχουν αναδείξει «ταλέντα» ουκ ολίγες φορές. Όμως, κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του.
Αφήστε να ρέει το χρήμα!
Συχνά πυκνά κάνουμε αναφορά για το πόσο σημαντικό αλλά και αναγκαίο είναι να έχουμε μια υγιή και αναπτυσσόμενη οικονομία. Για τη σπουδαιότητα της άψογης λειτουργίας των θεσμών και την ύπαρξη ενός σωστού και κατ’ επέκταση δίκαιου, φορολογικού συστήματος. Χρόνια τώρα το «παλεύουμε» στη χώρα μας (αλήθεια το παλεύουμε;) κι ακόμη τίποτα.
«Παιχνιδάκι» τιμών στα καύσιμα
Είναι πλέον σαφές ότι παίζεται «χοντρό» παιχνίδι με τις τιμές των καυσίμων. Μετά τη βουτιά 35% και πλέον της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, οι καταναλωτές περίμεναν ότι οι αυξημένες κατά πολύ τιμές της βενζίνης στη λιανική πώληση, θα ακολουθούσαν ανάλογη πορεία. Μάταια όμως. Οι τιμές δεν κατέβηκαν ούτε 10% και ο καθένας εκ των εμπλεκόμενων στην παραγωγική και εφοδιαστική αλυσίδα, ρίχνει το «μπαλάκι» στους άλλους.
Καύσιμα τέλος! (Ζω γι’ αυτή τη στιγμή)
Μήπως θυμάστε τις ταινίες «Mad Max», με πρωταγωνιστή τον Μελ Μπρουκς; Τις μάχες στους δρόμους για την αρπαγή των καυσίμων; Ορισμένες ταινίες είναι προφητικές. Πόλεμοι για τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών, για τη διακίνηση του πετρελαίου και την εκμετάλλευση των υγρών καυσίμων.
«Στα 3 κόρνερ, πέναλτι»
Το θυμάστε; Όταν ήμασταν πιτσιρικάδες και «στήναμε» κανένα «ματσάκι» μπάλα, λόγω περιορισμένου χώρου «δράσης», για ευκολία παιχνιδιού, αλλά και για να ενισχύσουμε την «ανταγωνιστικότητα», λέγαμε ότι για κάθε 3 κόρνερ που θα παραχωρούσαμε, θα ήμασταν αναγκασμένοι να δεχθούμε την «εσχάτη των ποινών» του ποδοσφαίρου, δηλαδή, το πέναλτι. Κι έρχομαι στην ουσία, γιατί είμαι σίγουρος πως δεν έχετε καταλάβει περί τίνος πρόκειται.
Αύξηση των διοδίων (όπως είχαμε προβλέψει)
Μόλις 6 εβδομάδες μετά την επίσημη ανάθεση του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνας-Κορίνθου και του δρόμου Κορίνθου-Πατρών από το ΥΠΕΧΩΔΕ στην Ολυμπίας Οδός ΑΕ, ανακοινώθηκε η, αναμενόμενη για μας, αύξηση του κόστους διοδίων από την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008.
Δυστυχώς, είχαμε δίκιο!
Όταν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε το αποκαλούμενο Εθνικό μας οδικό δίκτυο για τις ανάγκες του οδοιπορικού μας με τη νέα Lancia Delta στη γειτονική Ιταλία, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν τα όσα λέγαμε σχετικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου της χώρας και με την φυσική και λογική μας αντίδραση, την άρνηση πληρωμής διοδίων.
Είναι κακό, στην άμμο να χτίζεις παλάτια; Όχι!
Καλοκαίρι, ζέστη, διακοπές, χαλάρωση, διασκέδαση. Μερικοί όμως, ακόμη και τις στιγμές αυτές, δεν διστάζουν να ξεδιπλώσουν το δημιουργικό τους ταλέντο, όπου κι αν βρίσκονται, όπως ο Ισπανός φίλος μας εδώ.
Ματαιώνεται το 33ο ράλι Χαλκιδικής (όπως το είχαμε προβλέψει)
Οριστικό αντίο λέμε από σήμερα (Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008) στο ράλι Χαλκιδικής, κάτι που το είχαμε προβλέψει αλλά δεν θέλαμε να το πιστέψουμε. Η στιγμή αυτή μπορεί να μην είναι η ιδανική για να μπούμε σε λεπτομέρειες, για το πώς και το γιατί, όμως, θεωρούμε υπεύθυνη τη διοργανώτρια αρχή (ΕΛΠΑ), παρά το γεγονός ότι σε επίσημη ανακοίνωση (δελτίο Τύπου) της ίδιας βάλλει κατά του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του ΟΠΑΠ. Δηλαδή τριπλό χτύπημα κατά του κράτους...
«Εικόνισμα» την Ευρωπαϊκή οδηγία 1999/62/EC
Σύμφωνα με προηγούμενο δημοσίευμα, καλούσαμε τον κόσμο να μην πληρώνει διόδια για τη χρήση της Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών. Οι ξένοι δεν πληρώνουν, βάσει νομοθεσίας της Ε.Ε., καθώς ο δρόμος αυτός δεν πληροί καμία προδιαγραφή για εθνικό οδικό δίκτυο. Τώρα, που βρήκαμε και την Κοινοτική Οδηγία σχετικά με το θέμα αυτό, τα πράγματα γίνονται πιο απλά για όλους.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ...
...είναι το λιγότερο που σας αξίζει. Γιατί, ξεκινήσαμε επίσημα τον ιστότοπο του περιοδικού στις 26 Μαρτίου 2008, κι από τότε, τα ρεκόρ στα στατιστικά του, «σπάνε» μήνα με τον μήνα.
Viva Espana! (κι ο καφές 1,20)
Η Ισπανία αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για θερινές διακοπές για διαφόρων εθνικοτήτων κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, οι Ισπανοί πήραν στα σοβαρά τον τουρισμό στη χώρα τους.
Μπείτε στο TRIPάκι
Εντάξει! Αρκετά δουλέψατε όλο αυτόν το χρόνο. Ξεχάστε λοιπόν τα πάντα και μπείτε κι εσείς στο... TRIPάκι.
Λιμανάκια τέλος!
Νομίζω πως ήρθε η ώρα να δούμε λίγο σοβαρά αυτό το θέμα...
Δώστε μας κι άλλους δρόμους
Πριν από πολλά χρόνια, όταν δόθηκε η περιφερειακή λεωφόρος Κατεχάκη στην κυκλοφορία, εκτόνωσε κατά πολύ τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο λεκανοπέδιο της πρωτεύουσας. Τα πράγματα όμως έγιναν και πάλι όπως πριν και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα...
Ό,τι πάρεις 100!
Αυτή η ατάκα μου έχει μείνει από τα παιδικά μου χρόνια. Στου πάγκους των λιανοπωλητών σε παζάρια και εκκλησιαστικές γιορτές, συχνά-πυκνά άκουγες κάτι τέτοιο. Σήμερα, τα πράγματα άλλαξαν.
Εσείς που παρκάρετε τα... σκουπίδια σας;
Δόξα το Θεό, χορτάσαμε σκουπίδι τον προηγούμενο μήνα. Ο Μάρτης θα περάσει στην ιστορία ως ο μήνας με τις περισσότερες απεργίες και κινητοποιήσεις εργαζομένων που (δικαίως) διεκδικούσαν το καλύτερο αύριο που όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών υπόσχονταν κάθε φορά που οδηγούμασταν στην κάλπη.
Προσοχή στο Τραμ! (επιμένω)
Με αυτό τον τίτλο (χωρίς το επιμένω), είχα κάνει ένα σύντομο σχόλιο για το τραμ και την όποια επικινδυνότητα υπάρχει για πεζούς ή οδηγούς κατά τις «συναντήσεις» τους με αυτό. Για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε καλύτερα το θέμα, πριν περάσω στη συνέχεια, σας παραθέτω αυτούσιο το δημοσίευμά μου στο περιοδικό «ΙΧ αυτοκίνητο», από την ενότητα «Ασφαλής Οδός» του τεύχους Νοεμβρίου 2007 (Νο 585, σελ. 59)...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΨΑΝΗΣ

Γενικό Συνεργείο Αυτοκινήτων, Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Γεωργίου Ψυχογιού 19, 173 41 Αγ. Δημήτριος
Τηλ.: +302109838850, E-mail: d.lapsanis@gmail.com
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα